Gazdaság

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata több mint 1,3 milliárd forintos osztalékot vett fel a közös cégből

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 14:20

A twn.hu bulvárportált üzemeltető cég termelt nekik ennyit.

Hatalmas árbevétel után hatalmas osztalékot fizetett Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége, a Top News Hungary Kft. (A két üzletasszonynak nem ez az egyetlen közös érdekeltsége, egyelőre azonban csak ennek a kft.-nek a számai ismertek.)

Az mfor.hu cikke szerint a főtevékenysége szerint „világháló-portál szolgáltatással” foglalkozó cég – amely a twn.hu bulvárportált üzemelteti – a 2021-es évet óriási, 1,56 milliárd forintos értékesítésből származó nettó árbevétellel fejezte be. A 2020-as 679,8 millió forinthoz képest tehát csaknem egymilliárd forinttal emelkedett a cég árbevétele.

A vállalat nyeresége 1,33 milliárd forint lett, amelyet teljes egészében kivettek osztalékként, sőt még a 27,4 millió forintos eredménytartalékból is kivettek 10,88 millió forintot.

A twn.hu-nak az elmúlt hónapban összesen 276 ezer látogatója (real user) volt a Gemius mérése szerint, azaz naponta valamivel kevesebb mint 10 ezer. A legjobb eredményt májusban 24-én érték el, akkor a 120. legolvasottabb portál volt a twn.hu Magyarországon. 

A cég kintlévősége mintegy 1,36 milliárd forint – ennek mibenléte nem derült ki a beszámolóhoz kapcsolt kiegészítő mellékletből.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Gazdaság#sarka kata#rogán-gaál cecília#osztalék#twn.hu

Címlapról ajánljuk