Gazdaság

Bezárja belgiumi gyárát a Ferrero, további termékeket hívnak vissza

Dévai LászlóDévai László

2022. április 9. 14:43

Az olasz gyártó sajnálja a történteket és közölték, mindenben együttműködnek a belga hatóságokkal.

A Kinder Meglepetés gyártója, a Ferrero közleményben tudatta, hogy bezárják a belgiumi Arlonban működő gyárukat a jelenleg is zajló szalmonella-vizsgálatok miatt, továbbá tudatják, hogy összesen hét Arlonban készült terméket is visszahívnak. A visszahívott termékek a következők:

  • Kinder Mini Eggs
  • Kinder Surprise Maxi 100g
  • Kinder Schokobons
  • Kinder Happy Moments
  • Kinder Mix 198g
  • Kinder Maxi Mix 133g
  • Kinder adventi naptár 127g

Az utóbbi évek egyik legnagyobb termékvisszahívási hulláma zajlik Magyarországon és egész Európában. Sok hazai bolt érintett lehet, erről itt írtunk korábban.

A belga hatóságok a gyárbezárást azzal indokolták, hogy az olasz cég által szolgáltatott információk hiányosak voltak. A Ferrero minderre közleményben reagált. Azt írták:

Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. Az gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitjuk meg újra.

Azt is közölték, hogy a visszahívás csak az Arlonban gyártott Kinder-termékeket érinti, ami a világméretű termelésnek mindössze 7 százalékát teszi ki. Kiemelték, hogy a bezárás volt az egyetlen és a helyes döntést, amit meg kellett hozniuk az „élelmiszerbiztonság maximális szintjének biztosítására és a további szennyeződések kockázatának kiküszöbölésére”.

Egyúttal elnézést kértek a fogyasztóktól, valamint az üzleti partnerektől, és megköszönték az „élelmiszerbiztonsági hatóságok értékes útmutatásait”.

Ha Ön vásárolt a felsorolt termékekből, kérjük, ne fogyassza el azokat! Őrizze meg, és vegye fel a kapcsolatot a Ferrero ügyfélszolgálatával: info.hungary@ferrero.com

Nyitókép: Victoria Jones / PA Images / Getty Images

#Gazdaság#kinder csokoládé#kinder meglepetés#ferrero

Címlapról ajánljuk