Gazdaság

A kormány felkérte, a Mol mégsem veszi át a bezárt benzinkutakat

rtl.hurtl.hu

2022. március 21. 10:08

Ha nagyobb lesz a baj, akkor majd igen.

„Jelenleg több kút működtetésére is felkérte a Mol-t a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látjuk: a felsorolt térségekben biztosított az üzemanyagellátás. Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy Mol vagy akár versenytárs szolgáltatótól” – közölte a 444.hu-val a Mol Nyrt. Ez azt jelenti, hogy mégsem veszik át a hatósági benzinár miatt bezárt kutakat.

Korábban a Népszava írta meg, hogy három, 48 órán túl zárva tartó hazai töltőállomás ideiglenes üzemeltetésére az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) már kirendelte a Molt. Ezek azért voltak kénytelenek bezárni, mert nem kaptak üzemanyagot a Moltól mint nagykereskedőtől. A 444.hu hozzáteszi: úgy tűnik, az olajtársaság tehet olyat, hogy a kormány kijelöli az átvételre, de azokat mégsem veszi át.

A Mol Nyrt. a lapnak küldött válaszában arra is kiért, hogy „természetesen ha olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyagellátás, a Mol a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését.”

A Mol egyébként november 17-én jelentkezett a kormány felhívására, miszerint szívesen átvennék a benzinkutakat, mert felelős az ország ellátásbiztonságért.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Gazdaság#benzinárstop#benzinkút#mol

Címlapról ajánljuk