Fókusz

Össze-vissza törte magát a színpadon Makranczi Zalán, most A renitens forgatásán is megmutatta, milyen bevállalós

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. március 16. 19:00

Üldözéses akciójelenet a konyhában tűzzel és vízzel, valamint veszélyes konzervdobozokkal – pár jelenet A renitens következő részéből. A kedvcsináló mellett most elhoztuk a sorozat kulisszatitkait is: vajon hány gyerek kell egy kisbabás jelenet forgatásához, és mivel szórakoztatják magukat a színészek a forgatáson? Mi mindenét törte már össze munka közben Makranczi Zalán? Ez is kiderül a videóból. A renitens elérheteő az RTL+-on.

Makranczi Zalán nemcsak bevállalós, szereti az izgalmakat is. A színész élvezi az akciójelenet forgatását, talán azért is, mert nem mindig engedik neki:

Egyszer forgattam Svájcban egy filmet, ott ki kellett esni egy erkélyről, és mondtam, hogy nagyon szívesen kiesek. Ráadásul fel volt dobozolva – az erkély alatt egy méterrel már doboz volt. Gyakorlatilag egy métert kellett esni, és odajött a producer, és mondta, hogy nem.

A renitensben most több izgalmas jelenet is érkezik, persze ahhoz, hogy minden stimmeljen, senki se kerüljön veszélybe, ugyanakkor látványos legyen a felvétel, rengeteg ember összehangolt munkájára és sok próbára van szükség. A gyakorlás ellenére is előfordul, hogy visszapattan az eldobott konzervdoboz, és majdnem eltalálja az operatőrt. 

Bár Makranczi Zalánnak forgatás közben még sosem esett baja, színpadon annál inkább. A 25 év alatt számos sérülést szenvedett:

egyszer leszakadt a szaruhártyája, kétszer kiütötték a dobhártyáját, egyszer eltört a sípcsontja, és egyszer beszakadt a feje is.

A kulisszák mögött

A nyomozós sorozat két főszereplőjét nemrég leültettük egy kanapéra, hogy a legjobb jeleneteket visszanézzék és kommentálják. Kiderült, hogy Gáspár Kata és Makranczi Zalán a forgatás alatt folyamatosan más és más címet találtak ki a sorozatnak. Így került elő

  • A Vörös és a kékek,
  • az Anyumozó,
  • a Virnyák és boomer,
  • és a Dinamikus duó.

Megtudtuk azt is, hogy Somos Reni legkisebb gyermekét, Lilikét több csecsemő „játszotta”, őket ugyanis nem lehet még annyira terhelni. Sőt, ahol nem látszott az arca, ott egy az élőre megszólalásig hasonlító filmes babát használtak.

A renitens harmadik részében is fontos szerepet játszanak a kicsik, de most nem Reni gyerekei okozzák a problémát. Hogy hogyan sikerül megtalálni az eltűnteket, és mit rejt a felgyújtott autó, kiderül most vasárnap este a Híradó után.

 

#Fókusz#Videó#színes#A renitens#makranczi zalán#sorozat#forgatás#akció#gáspár kata

Címlapról ajánljuk