Fókusz

„Nagy segítség ezen a héten meleg ételt enni”

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2023. december 22. 18:54

Málik Andreáéknak három gyermekük van, közülük ketten autizmussal élnek, akikkel folyamatosan fejlesztésekre járnak, emiatt Andrea nem tud dolgozni. Egy fizetésből viszont nehéz öt embert eltartani, főleg úgy, hogy a két kicsi tápszerére, pelenkájára és gyógyszerekre is jusson. Egy ideig bírták, aztán összeroppant a családi költségvetés.

Nem könnyű meghatározni, hány szegény ember él Magyarországon. A rászorulók száma egyes felmérések alapján 1,7 millió főre tehető, míg mások 2,5 millióval számolnak. A szegénység nemcsak kevés jövedelmet, hanem kirekesztettséget és egyéb hátrányokat is jelent. Alacsonyabb színvonalú oktatást, rosszabb munkaerőpiaci esélyeket és egészségügyi ellátást. Arról nem is beszélve, hogy szegény családban felnőtt gyerekek nagy eséllyel maguk is szegények lesznek.

Az RTL is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, hogy ételt, otthont és esélyt adhassanak a bajba jutottaknak. A 1353-as adományvonal él, minden hívás és SMS 500 forint támogatást jelent és megmenthet egy életet!

#Fókusz#Videó#csepel#budapest#ételosztás#segítség#ökumenikus segélyszervezet

Címlapról ajánljuk