Fókusz

Mit keres 2 és fél millió darab LEGO az RTL stúdiójában?

Hubai AntalHubai Antal

2023. november 13. 19:33

Miután meghódította Ausztráliát, az Egyesült Államokat és Németországot, megérkezett Magyarországra is a világ legnépszerűbb építőjátékából készült tévéműsor, a LEGO Masters. A Fókuszt a műsor házigazdája, Puskás-Dallos Peti vezette körbe a LEGO Masters stúdióban, amit három hétig közel 50 szakember épített ott, ahol egykor a Barátok közt díszletei álltak.

Hiába lépte át tavaly novemberben a 8 milliárd főt az emberiség a Földön, már nem mi vagyunk a legtöbben. Hanem a Lego figurák, amelyeknek a száma elérte, majd le is körözte a világ népességét 2019-ben. Miután meghódította Ausztráliát, az Egyesült Államokat és Németországot, megérkezett Magyarországra is a világ legnépszerűbb építőjátékából készült tévéműsor, a Lego Masters.

Dániából, az építőkockák szülőhazájából repült a Legok nagy része az RTL stúdiójába
 Lego Masters stúdió


Nyolc páros szombat esténként versenyez majd a 10 millió forintos főnyereményért és egy különleges LEGO trófeáért. 3 hétig közel 50 szakember építette a Lego Masters stúdióját ott, ahol egykor a Barátok közt díszletei álltak. Az egész úgy néz ki, mintha egy életnagyságú Lego épületben és városban lennénk. Az egyik leglátványosabb elemei a díszletnek a felhő alakú Lego kocka lámpák. A Fókuszt a műsor házigazdája, Puskás-Dallos Peti vezette körbe.

Dániából, az építőkockák szülőhazájából repült a Legok nagy része az RTL stúdiójába
Az építőelemek


Az aranykocka lesz a műsor igazi jolly jokere. Az a páros, aki megszerzi, bármikor beépítheti majd egy későbbi alkotásába, ami automatikus továbbjutást jelent majd annál a feladatnál. Minden adásban egyre bonyolultabb kihívás vár majd a párosokra, akik nemcsak egymással, a kreativitásukkal, hanem az idővel is versenyeznek majd. Az alkotásokat a világ egyetlen magyar hivatalos LEGO építője, Dóczi Balázs bírálja majd el.

Dániából, az építőkockák szülőhazájából repült a Legok nagy része az RTL stúdiójába
Az arany Lego


Egyenesen Dániából, az építőkockák szülőhazájából repült a LEGO-k nagy része az RTL stúdiójába, összesen 2 és fél millió darab. A kockaraktárban található mennyiség eltörpült ahhoz képest, ami a színfalak mögött dobozokban várakozott. Több száz fajta és több ezer vagy tízezer építőkockát kell majd minden egyes kihívás után szétválogatni a csapatnak. Dániából érkezett hozzájuk egy szakember, aki betanította őket, hogyan és milyen módon szortírozzák és raktározzák az elemeket.

Szombat este az RTL-en az RTL Híradó után azonnal kezdődik a LEGO Masters első adása.

#Fókusz#Videó#puskás-dallos peti#LEGO Masters#építés#építőkocka#lego#stúdió#kulissza

Címlapról ajánljuk