Fókusz

„Nem lehetett magunkhoz ölelni, ellökött magától” – nehéz helyzetű családok mellé áll Rácz Jenő

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. november 12. 7:02

Miközben Rácz Jenő a Sztárboxra készül, a legnagyobb küzdők mellé állt. Úgy érzi, neki mindene megvan, és kislányával csak még kerekebb lett az élete. A Michelin-csillagos séf ezért döntött úgy, hogy segít azoknak, akik nem tudnak egyről a kettőre jutni. Annak az alapítványnak lett a nagykövete, amelynek tagjai egy évig segítenek egy-egy nagy teherrel, gonddal küzdő családot.

Bár a Konyhafőnök jubileumi évada véget ért, Rácz Jenő nem áll meg. Ha épp nem az új fogásokon töri a fejét éttermében, akkor feleségével és kislányával tölti az idejét. Úgy érzi, mindene megvan, és Kamillával csak még kerekebb lett az élete. Éppen ezért döntött úgy, hogy segít azoknak, akik akadályba ütköztek, és nem tudnak egyről a kettőre jutni.

Ha mindannyian egy picit hozzáteszünk a jó érdekében a jóhoz, akkor biztos, hogy lesz változás. Nekem ez egy nagyon fontos küldetésem

– mondta a séf, aki üzletemberként, televíziós szereplőként és édesapaként is fontosnak tartja, hogy ne csak magunkra gondoljunk. Ezért lett nagykövet az Egy lépéssel több Alapítványnál, ahol a jótékonykodó egy éven keresztül örökbe fogadhat egy családot. Nekik a nagyobb költséget jelentő rezsit, a gyermekek tanszereit vagy épp a gyógyszerköltségeit állja – ami éppen a legnagyobb anyagi nehézséget okozza.

A Fókusz fenti riportjában

  • megismerhetik Holli történetét: a kislányról 18 hónapos korában derült ki, hogy autizmussal küzd, azóta szülei egy drága, speciális babaétellel táplálják.
  • Bemutatkozik Rácz Jenő egyik munkatársa, akit önéletrajza alapján nem biztos, hogy felvettek volna egy Michelin-csillagos étterembe, ő azonban esélyt kapott, és már több előléptetésen túl van.

 

#Fókusz#Videó#Sztárbox#holli#autizmus#alapítvány#segítség#michelin-csillagos

Címlapról ajánljuk