Fókusz

Bármelyik világsztárt fel lehet támasztani hamvaiból? – Ott voltunk a különleges ABBA-koncerten

Gosztonyi ZsoltGosztonyi Zsolt

2022. június 9. 19:00

A tagok nem hús-vér valójukban énekelnek a színpadon, hanem avatárjuk, azaz ABBA-tárjuk. Csonka András szerint senki nem mondta volna meg, hogy ez nem a valóság.

ABBA-rajongók ezreivel együtt látta a legendás zenekar koncertjét Londonban néhány napja Csonka András. Bevallottan ő az egyik legnagyobb rajongója Magyarországon a svéd együttesnek, de azt sosem gondolta volna, hogy életében egyszer láthatja majd még az együttest.

Egyszerűen nem találok szavakat, most lett vége. Sokkolva vagyunk mindannyian. Nem több, mint 30 méterre álltunk a színpadtól és egyszerűen nem lehet megmondani, ez nem a valóság. Ez a számítógép varázslata. Olyan technika, ami a világon még sehol nem volt látható.

- lelkendezett a színész.

Az ABBA négy évtized után tért vissza tavaly novemberben egy új albummal, rajta tíz új dallal. Két hete pedig megtartották Londonban az első koncertet abból a sorozatból, amely várhatóan 2026 áprilisáig tart. 

A tagok nem hús-vér valójukban énekelnek a színpadon, hanem avatárjuk, azaz ABBA-tárjuk. A George Lucas által alapított Industrial Light and Magic nevű cég szakemberei vettek le róluk és dublőrjeikről egy különleges eljárással mintákat, így alkották meg digitalis másukat. 

Sokak szerint innen már csak egy lépés, hogy a jövőben akár ugyanilyen módon Beatles vagy Elvis Presley koncertet is létrehozzanak. 

#Fókusz#abba#koncert#csonka andrás#rtl#hologram

Címlapról ajánljuk