KERESÉS search-close

"Gosztonyi Zsolt" szerzővel ellátott tartalmak

Gosztonyi Zsolt

Gosztonyi Zsolt által létrehozott tartalmak (100):

Két magány találkozása

Először dolgozik együtt színházban Sándor Pál Jordán Tamással és Molnár Piroskával! A Kései találkozás című darabban azt mutatják be, hogy még idősebb korban is társra találhat az ember. A rendező szerint a darab nagyon aktuális, hiszen az emberek egyik legnagyobb gondja a magány.

Legkorábban vasárnap emelhetik ki a Hableány roncsát

Legkorábban vasárnap délután kezdhetik el kiemelni a Hableány roncsát - ezt mondta az RTL Híradónak a Clark Ádám hajódaru kapitánya. Addigra apad annyit a Duna, hogy elférnek a hidak alatt és elérhetik a tragédia helyszínét. A mélyben a búvárok már cölöpökhöz rögzítették a Hableányt és az az uszály is megérkezett, amelyre a kiemelés után teszik a roncsot.

Koreai népdalt énekeltek a hajóbaleset áldozatainak emlékére

Többszázan énekelték egyszerre a Margit hídon az egyik legismertebb koreai népdalt. A spontán, a Facebook-on szerveződött kórus tagjai így emlékeztek a hajóbalesetben elhunytakra. Az éneklő tömegben a legtöbben magyarok voltak, de dél-koreaiak is csatlakoztak hozzájuk. Az egyik legismertebb dél-koreai televízió riportere azt mondta Híradónknak: meghatotta őket a magyarok együttérzése.

Hajókatasztrófa - újabb holttestekre bukkantak

A Duna mélyén lévő hajóroncsnál drámai küzdelmet folytatnak a búvárok, közben újabb holttestek kerültek elő. Sokan csak bámészkodni mennek a Margit hídhoz, a gyászolókat pedig zavarják a fotózkodó turisták.

A Terrorelhárítási Központ megerősítette, újabb áldozatot találtak

A holttestet magyar búvárok fedezték fel délelőtt a Margit híd közelében, egy felderítő merülés során. Megjelölték a helyét, majd délután dél-koreai búvárok a felszínre hozták. Ahogy azt helyszíni tudósítónktól hallhatták, egy fekete paravánnal takarták el a műveletet a kamerák elől. Ezzel kilencre nőtt a megtalált áldozatok száma.  Délelőtt Budapesttől több mint száz kilométerre, Hartánál fedezték fel a nyolcadik áldozatot.

Dunai hajóbaleset: összesen 9 holttestet találtak, 19-et még keresnek

Most már összesen 9 holttestet találtak meg a múlt heti hajókatasztrófa áldozatai közül. Késő délután a dél koreai búvárok a hajóroncsból hoztak fel egy holttestet, előtte pedig Budapesttől több mint 100 kilóméterre találták meg az egyik áldozatot a Dunában. 19-et azonban továbbra is keresnek a mentőalakulatok. A hajóroncsot még napokig nem tudják kiemelni - erről beszélt a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, aki a mentés irányításáért felelős.

Százezres tömeg várta a pápát Csíksomlyón

A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele - erről beszélt Ferenc pápa Csíksomlyón. A katolikus egyházfő százezres tömeg előtt tartott szentmisét a Mária zarándokhelyen. Szentbeszédét olaszul mondta el, azt először románra, majd magyarra fordították. A misén ott volt Áder János államfő is. Az RTL Híradó riportere Veress Kriszta a helyszínről tudósított.

Kiugrott a másodikról, majd meztelenre vetkőzött

Anyaszült meztelen férfi mászkált kedd délután Budapest egyik legforgalmasabb terén. A meghökkentő esetről egy nézőnk készített fotókat. A rendőrség szerint a zavartan viselkedő turista egy közeli hotel második emeletéről ugrott ki, egy autóra esett, ezután sétálgatott pucéran a Kálvin téren.

Járművek a filmek fanatikusainak

Hollywood ikonikus járművei - köztük például a Mad Max, a Jurassic Park vagy a Vissza a jövőbe-trilógai legendás autói láthatók egy különleges kiállításon Los Angelesben. Vannak köztük olyanok, amelyet eddig csak digitálisan léteztek a filmekben és a tárlat kedvéért építették meg őket.

Vödrökbe gyűjtötték a vizet a beázott iskolában

Vödrökbe gyűjtötték a vizet egy kápolnásnyéki iskolában, mert a csatorna nem tudta elvezetni a tetőre zúduló hatalmas mennyiségű esőt. A víz a mennyezeten át az aulába zúdult, erről videofelvételeket is kapott szerkesztőségünk. A szülők szerint ez már évtizedes probléma.

Premierek a Vígszínházban

A Vígben új zenés darab születik: A nagy Gatsby. 20 év után a Mágnás Miska című operett hangjai is ismét felcsendülnek és Molnár Ferenc első bemutatója, A doktor úr is hazatér otthonába - a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő ismertette a következő évad premierjeit. Jön Shakespeare II. Richárdja, Tolsztoj művét az Anna Kareninát is láthatják a nézők és Spíró György Honderű című darabját is színpadra állítják a 2019-es/2020-as évadban a Vígben illetve a Pesti Színházban.

Eső és jégeső is várható

Két nap szinte nyár után zápor, felhőszakadás, néhol jégeső és heves széllökések. A meteorológusok szerint ezek várnak ránk a következő napokban, figyelmeztetést is kiadtak a várható viharok miatt. A földeken a sok eső nem mindenhol használ, eperből viszont a kevés napsütés miatt nincs még mindenhol rendes termés.

Rozsdatemető 2.0

100 év története 3 órában: ennyi időt ölel fel a Rozsdatemető 2.0 című előadás a Katonában. Fejes Endre művét Tasnádi István gondolta tovább és folytatta a nyolcadik kerületi család történetét. Az első világháborútól a kétezres évek elejéig több fontos történelmi pillanat elevenedik meg a színpadon.

Meghalt Udvardy Anna


szerző:
2019.05.24. 18:52
Meghalt Udvardy Anna

Meghalt Udvardy Anna, a 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki című magyar rövidfilm producere – a hírt fia jelentette be Facebook-oldalán. Udvardy Anna a hetvenes években kezdett magyar kisfilmeken dolgozni. 2017-ben ő is ott volt Los Angelesben a színpadon, amikor Deák Kristóf átvette a díjat a legjobb élőszereplős rövidfilmért az Oscar-gálán. Utolsó munkája, Deák Kristóf, A legjobb játék című rövidfilmje volt. Udvardy Anna 70 éves volt.

Cannes: magyar fiú kapott díjat

A legígéretesebb fiatal díját kapta egy 13 éves pécsi fiú mobiltelefonnal készített filmjéért Cannes-ban. Az öngyilkosság témáját feldolgozó, Soha című egyperces alkotást a rövidfilmek versenyének egyik szekciójában találták a legjobbnak.

Exkluzív interjú az Aladdin főszereplőivel!

A történet a régi, az élmény mégis új. Itt van ugyanis az 1992-es Disney-rajzfilm, az Aladdin élőszereplős változata. A mozivászonra most a britek Tarantinójaként ismert Guy Ritchie varázsolta a zenés filmet. Az RTL riportere egyedüli magyarként Londonban beszélgethetett az Aladdin két főszereplőjével és még a Dzsinn-t alakító Will Smith-t is kérdezhette tavalyi budapesti élményéről. A kétszeres Oscar-jelölt színész elárulta nekünk az igazságot arról, hogy hogyan jutott fel a Lánchídra.

Lehet Jara, de Hürrem is -  lista az anyakövezhető nevekről

Jara, Brianna vagy Hürrem: ezeket a neveket mostantól adhatják a szülők kislányuknak. A férfinevek közül pedig új a listán például az Őze, a Parker vagy a Terenc. A Magyar Tudományos Akadémia utónévbizottsága most hozott nyilvánosságra egy listát az anyakönyveztethető és az elutasított új nevekről. Jelenleg egyébként 1780 férfinévből és 2333 női névből válogathatnak a szülők Magyarországon.

Illatos Izabella a legjobb balatoni fagyi

Illatos Izabella - ez a neve az idei legjobb balatoni fagylaltnak. A szőlőízű finomságot egy gyenesdiási fagyizóban alkották meg. Nemcsak a helyiek, hanem a tóhoz érkező turisták is megkóstolhatják. Tavaly rekordszámú, csaknem kétmillió látogató volt a Balatonnál, a turisztikai szakemberek azt remélik, minimum ennyien idén is lesznek.

Napok óta Budapestről posztol Jason Momoa

Napok óta Budapestről posztol Jason Momoa és Josh Brolin! Az Aquaman és a Bosszúálló-filmek sztárjai a Dűne című filmet forgatják a fővárosban. Momoa és másik szereplőtársa, a Csillagok Háborúja-filmekből ismert Oscar Isaac szombat este a Grammy-díjas gitárművésszel, Al Di Meolával is találkozott koncertje után.
A színészek közösen muzsikáltak a backstage-ben, amiről Kleb Attila, művészeti vezető részletesen beszámolt stábunknak.

Egymillió állat- és növényfajt fenyeget a kipusztulás

Egymillió állat- és növényfajt fenyeget a kipusztulás közvetlen veszélye, sokkal többet mint valaha az emberiség történelmében - erre a sokkoló megállapításra jutott az ENSZ most nyilvánosságra hozott jelentése. A dokumentum riasztó adatokat tartalmaz: a műanyagszennyezés 1980 óta megtízszereződött, és húsz év alatt 100 millió hektár esőerdőt irtottak ki.

Korábban buszt, most teherautót lopott

Részegen ellopott egy kisteherautót, majd fának ütközött vele egy ceglédi férfi múlt pénteken. Kiderült: februárban Kecskeméten szintén ittasan feltört több buszt és az egyiket be is akarta indítani. Akkor is elfogták, de nem tartóztatták le, csupán arra kötelezték, hogy lakhelyét nem hagyhatja el. Hétfőn viszont a bíróság másfél év börtönt szabott ki rá.

Különleges darabban játszott Alföldi Róbert

Nincs rendezője, nincs díszlete, nem volt próba sem, mégis színházi darab. Különleges előadásnak lehettek részesei a nézők szerdán este az Átriumban. Alföldi Róbert egy olyan darabban játszott, amelynek szövegét a színpadon kapta meg, előtte csak néhány instrukció alapján készülhetett. Szerinte ez valóságos rémálom, de kihívás is egyben.

Pert vesztett a dél-afrikai atlétanő

El kell kezdeniük a gyógyszeres kezelését a túl férfias atlétanőknek, ha versenyezni akarnak - ezt az ítéletet hozta a nemzetközi Sportdöntőbizottság. Ezzel a testület elutasította a 28 éves, dél-afrikai futónő, Caster Semenya fellebbezését. A sportoló korábban azért perelte be a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, mert szerinte diszkriminatív és egészségügyi kockázatot jelent az, ha olyan gyógyszereket kellene neki szednie, amelyek egy bizonyos szint alá viszik a tesztoszteron-szintjét.

Soha nem látott tornádó Romániában

Soha nem láttak még akkora tornádót Románia délkeleti részén, mint amekkora kedden alakult ki a térségben. Több arra járó autós is felvette az óriás forgószelet, amely egy teherautót és egy zarándokokat szállító buszt is felborított. Egy közeli faluban pedig tetőket és elektromos vezetékeket szakított le. 

Méhinvázió Egerben, több tízezer méh lepett el egy fát

Csaknem 40 ezer méh telepedett egy kertvárosi fára, miután a királynőt keresve elszakadtak társaiktól. Több órán át tartott, amíg egy tapasztalt darázsvadász össze nem szedte a rovarokat, amelyeket karanténkaptárba helyeztek.

Kiosztották a Magyar Filmdíjakat

A Rossz versek című film kapta a legfontosabb díjakat a Magyar Filmhéten - Reisz Gábor alkotása lett a legjobb játékfilm és a legjobb rendezőnek járó elismerést is megkapta. A legtöbb díjat, összesen 6-ot viszont Nemes Jeles László Napszállta című filmjének ítélték. A gálát vasárnap este tartották a Vígszínházban.
A Rossz versek című film werkjét itt nézheti meg.

Magyar alkotók a világ legnagyobb cirkuszi vállalkozásában!

Lélegzetelállító produkciók és 2500 néző percekig tartó vastapsa. Így írható le a világ legnagyobb cirkuszi vállalkozásának legújabb előadása, a Mandana, aminek müncheni világpremierjén a Fókusz is ott lehetett. A 114 éves Circus Krone történetében először rendezett magyar alkotó. A Recirquel társulat művészeti vezetőjét, Vági Bencét kérte fel a cirkusz két igazgatója.

Még több pénzt költenek a Sziget Fesztivál fellépőire

Félmilliárd forinttal több lett idén a Sziget Fesztivál költségvetése a tavalyinál. Így most már több mint 10 milliárd 500 millióból gazdálkodhatnak a szervezők. Újdonság, hogy a Nagyszínpadon a világsztárok fellépései között is lesznek előadások. Nem lesz a Szigeten műanyag szívószál, aki kér, az újrahasznosított papírból gyártottat kap és száműzik az egyszer használatos műanyagpoharakat is.

RTL-es sorozatokat is vetítenek a Magyar Filmhéten

Több mint 200 film egy hét alatt - ennyi alkotást lehet megnézni az ötödik Magyar Filmhéten a Corvin Moziban. Idén először televíziós produkciók is filmvászonra kerülnek, köztük az RTL Klub két sorozatának, A mi kis falunknak és a Válótársaknak részei. A közönség is szavazhat az év filmjére az interneten. Hogy kik kapják a Filmakadémia díjait, az a hétvégén kiderül.

Öt életmű díjat osztottak ki az 5. Magyar Filmhéten

Bánsági Ildikó, Venczel Vera, Bodrogi Gyula, Andorai Péter és Koncz Gábor. Ők kaptak életműdíjat első alkalommal a Magyar Filmakadémiától tegnap este. A gálával kezdődött az ötödik Magyar Filmhét, amelyen 203 filmből válogathatnak a nézők szombatig a Corvin moziban. Sőt szavazhatnak is a tavalyi év általuk legjobbnak tartott magyar filmjére.

Magyar siker a világ legnagyobb cirkuszában

Magyar siker Németországban! A Recirquel társulat művészeti vezetője, Vági Bence rendezte Európa legnagyobb utazócirkusza, a több mint 100 éves Circus Krone legújabb előadását. A Mandana című produkciót Münchenben, a világ legnagyobb és legmodernebb cirkuszsátrában mutatták be. A tervek szerint jövő ősszel Magyarországon is látható lesz. A világpremieren ott volt az RTL híradó is.

Mélyítik a Sió-csatornát

Fel kell újítani a Sió-csatornát miután megemelték a Balaton átlagos vízszintjét. 12 milliárd forintot költ erre az Országos Vízügyi Igazgatóság. Ebből első körben a siófoki zsiliprendszert építik át, de mélyítik a Sió-csatornát és van, ahol a csatorna melletti gátakat is átépítik. A Vízügy 110-ről 120 centiméterre emeli a Balaton átlagos vízszintjét. Erre azért van szükség, mert az időjárás egyre szélsőségesebbé válik.

Bulihegyek a hegyekben – ilyen volt az idei Tomorrowland Winter

Rengeteg buli, síelés, többezres tömeg, ismert sztár dj-k – mindez többezer méter magasban, mínuszokban. Így zajlott a világ egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiválja a francia Alpokban, ahol Magyarországról csak az RTL Klub stábja lehetett ott.  

Duplán tetőzik a lottóláz

Egyre nagyobb a lottóláz, mivel az ötös és a hatos lottón is rekordközelben van a nyeremény. Az ötösön 3,6 milliárdot, a hatoson pedig 1,6 milliárd forintot nyerhet, aki minden számot eltalál. Tapasztalatok szerint ilyenkor megduplázódik a játékban résztvevők száma.

Lovasi András: „Elfogadom a következményeket”

Azt is elfogadja, ha ő volt a vétkes. Ezt írta a zenész Lovasi András Facebook-posztjában a szerdai balesetéről. Koncertjeinek főpróbájára ment a Vígszínházba, amikor jobbról nekiütközött egy rendőrautó. Az egyik rendőrnek eltört a kulcscsontja. A Kossuth-díjas zenész telefonon beszélt a sérülttel, és a közeljövőben találkoznak.

Most életmentőnek bizonyult a hamis riasztás

Hamis bejelentést kaptak a mentősök, most viszont életmentőnek bizonyult a hívás. Azzal hívta fel valaki a központi segélyhívót, hogy az utcán összeesett egy férfi a fővárosban. Percek alatt kiértek a helyszínre, ott aztán kiderült, nem várja őket senki, így újra riaszthatóvá váltak. Ugyanabban az utcában viszont tényleg rosszul lett egy szívbeteg nő, rajta gyorsan tudtak segíteni. Hogy mivel tudják felhívni a segélyhívót, megnézhetik: ITT.

Für Anikóé a Psota Irén-díj

Az idén harmadik alkalommal átadott Psota Irén-díjat Für Anikó, az Örkény István Színház színésznője vehette át ma a Színházi Világnapona Rózsavölgyi Szalonban megtartott ceremónián. Psota Irén emlékére Almási Éva, a nemzet színésze hozott létre alapítványt, amely minden évben díjat adományoz annak a színésznek, akinek színpadi sokszínűsége, tehetsége, kiemelkedő képességei Psota Irén örökségéhez méltónak bizonyulnak. A díjra minden magyarországi színház állíthat jelöltet. Für Anikót az Örkény István Színház terjesztette fel az elismerésre.

85 éves Harkányi Endre!


szerző:
2019.03.26. 18:55
85 éves Harkányi Endre!

Azért akart mindig is színész lenni, mert akkor minden lehetett - ezt mondta Híradónknak Harkányi Endre. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ma ünnepli 85. születésnapját. Sokan emlékezhetnek rá a Valahol Európában című filmből, és a Vígszínházból, ahol karrierje legnagyobb részét töltötte egészen 2015-ig. De az ő hangján szólalt meg Mézga Géza, a magyar rajzfilmhős és ő szinkronizálta például Danny de Vito-t is. Színpadra már nem állna újra, emlékiratán dolgozik. A színművésszel készült teljes interjút ITT lehet visszanézni!

Magyar artista a Dumbo élőszereplős változatában!

A Fővárosi Nagycirkusz korábbi művészeti vezetőjét, Kristóf Krisztiánt kérték fel Tim Burton új filmjében cirkuszi szakértőnek. Másfél évig dolgozott a kétszeres Oscar-jelölt rendező mellett olyan sztárokkal, mint Michael Keaton, Danny De Vito vagy Colin Farrell. Ráadásul néhány másodpercig maga is szerepel a Dumbóban.

Egy nap folyamán „télből tavasz lett”

Míg szinte nyár volt napközben, tavaly ugyanezen a napon a legkeményebb télnek beillő hőmérsékletet mértek. 2018-ban Nyírlugoson mínusz 15 foknál is kevesebb volt éppen egy éve, ma viszont sokfelé 20 fokot is mértek. Ugyanakkor egy napon belül is nagyon nagy volt a hőmérsékletkülönbség. (Leadkép: Gaál István - nézőnk felvétele)

13 évre ítélték, mert megölte párját

13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2017. szeptemberében brutális kegyetlenséggel megölte barátnőjét fényes nappal, a nyílt utcán. A nő szakítani akart, ezért elment hozzá, hogy elhozza a holmiját. Amikor megérkezett, párja kirángatta az autóból, többször fejbe vágta, majd késsel több tucatszor megszúrta. Az ítélet nem jogerős.

Musical készült a Liliomfiból

Új magyar musical a Madáchban! A Liliomfi alapja az 1849-ben bemutatott vígjáték és az 1954-es filmklasszikus. A zenés darab alkotói azonban teljesen új dalokat írtak, a szöveget is maivá formálták és sok humort tettek hozzá. A történet azonban örökérvényű: mi mindenre képes Mariska szereleméért a vándorszínész Liliomfi.

Több százan kísérték utolsó útjára Koós Jánost

Koós Jánost a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Nem messze jóbarátjaitól, Hofi Gézától és Bajor Imrétől.

Ismét Platonov a Katonában

Ismét Platonov a Katonában. A 90-es évek legendás darabja után újra játsszák Csehov egyik fő művét, ezúttal a Kamrában. A téma örök: miért nem élünk úgy, ahogy élhetnénk, és hogyan lehet változtatni a mindennapok egyhangúságán. A főbb szerepekben Kocsis Gergelyt, Ónodi Esztert és Fekete Ernőt láthatják a nézők.

Fődíjat kapott a Rossz Versek

Fődíjat kapott a Monte Carlo-i Filmfesztiválon a Rossz Versek. Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű alkotását a közönség is szerette, a vetítés után percekig tartó vastapssal ünnepelték. A filmes mustra zsűrielnöke a világhírű szerb filmrendező, Emir Kusturica volt: ő bátornak és előremutatónak nevezte a Rossz verseket. Az elismerést Reisz Gábor vette át szombaton este Monte Carlóban.
Reisz Gáborral készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Nőnap papírszobrokkal


szerző:
2019.03.08. 18:59
Nőnap papírszobrokkal

Különleges videó a tűzoltóktól vagy ingyen tárlatvezetés egy pécsi múzeumban - egyebek mellett így köszöntötték a nőket itthon. A virágárusoknál csúcsforgalom volt. Városnéző sétákat szervező civilek elfeledett nőkről tett ki papírszobrokat több budapesti téren - ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy mennyire kevés női szobor van a fővárosban.

4-es erejű földrengés Somogyban

Több fal megrepedt, a házakban mozogtak a bútorok, a Richter-skála szerint 4-es erősségű földrengés volt csütörtök este Somogyszobnál. A rengést körülbelül húsz kilométer sugarú körben érezték. Senki sem sérült meg, de a helyiek nagyon megijedtek. A szakemberek szerint a mostanit több utórengés is követheti.

Tűz volt az idősotthonban, 65 lakót kellett kimenekíteni

Hatvanöt lakót kellett kimenekíteni egy noszvaji idősotthonból, miután hajnalban kigyulladt az épület tetőszerkezete. Több mint húsz tűzoltó fojtotta el a lángokat két óra alatt. Öt lakót az egri kórházba vittek megfigyelésre, mindannyian könnyen sérültek meg. A tűz okát egyelőre vizsgálják.

 

Meghalt a Prodigy énekese

Keith Flint holttestére angliai otthonában találtak rá a rendőrök hétfő reggel. A brit zenekar hivatalos instagram oldalán az együttes frontembere később közölte: Flint öngyilkos lett. A Prodigy Magyarországon is sokszor koncertezett, idén a Szegedi Ifjúsági Napokon léptek volna fel 15. alkalommal. Keith Flint 49 éves volt.

Alakváltó űrlények és új Marvel szuperhősök mikrofonunk előtt

A Fókusz riportere egyedüli magyarként Londonban találkozhatott és interjút készíthetett az év egyik legnagyobb kasszasikerének várt film főszereplőivel, köztük az Oscar-díjas Brie Larson-nal és Samuel L. Jackson-nal.

Így tép szét a függőség

Először szerepel önálló esten Szabó Kimmel Tamás. Az Orlai Produkció Széttépve című darabjában zenei aláfestéssel beszél a függőségekről különböző szerepekbe bújva. A rendezővel, Novák Eszterrel hónapokig beszélgettek drogosokkal, az ő történeteikből állt össze a darab.

Egy éve írt történelmet a rövidpályás magyar gyorskorcsolya váltó

Pontosan egy évvel azután, hogy történelmet írt a téli olimpián a rövidpályás magyar gyorskocsolya váltó, százak találkozhattak a bajnokokkal. Aranyérmet előttük még sosem hoztak haza a magyarok téli olimpiáról, ezért tartják az emlékezetes napon a Magyar Korcsolyázás Napját. A gyorskorcsolya-négyes tagjai a Városligeti Műjégpályán felbontották azt a pezsgőt is, amit Usain Bolt, jamaicai atlétától kaptak egy másik emlékezetes pillanatért.

Többszáz gyerek játszhatott a világ egyik legismertebb teniszezőjével

Többszáz gyerek játszhatott pénteken a világ egyik legismertebb teniszezőjével, Szeles Mónikával Budapesten. A 90-es években több Grand Slamet is megnyert újvidéki sportoló karrierjét majdnem kettétörte egy zavarodott férfi, aki 1993-ban Hamburgban egy meccse közben késsel hátba szúrta. Szeles a tragédia után visszatért, majd 2008-ban visszavonult. Azóta világszerte népszerűsíti a teniszt, mert mint mondta: ő is örült, amikor óvodás korában ütőt foghatott a kezébe.

Oscar-jelölt sztárok Budapesten

 A színész és a rendező munkamegbeszélésen járt a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását. Csatlakozik majd hozzájuk többek közt Javier Bardem, Josh Brolin és Jason Momoa is. Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt, aki élményéről hosszabban mesél ITT

A mentőkkel is agresszív volt a késelő férfi

Vádat emelhetnek a nyugdíjas férfival szemben, aki tavaly májusban leszúrta feleségét Bükön. A 68 éves férfi saját otthonukban támadt az asszonyra, egy heves vita közben szúrta mellkason. A leszúrt nő életéért sokáig küzdöttek a mentők, végül sikerült megmenteni.

Curtis kijött az elvonóról

Curtis azt írta Instagram oldalán, teljesen új ember lett. Egyúttal köszönetet mondott azoknak, akik hittek benne. Curtis január elején közölte, hogy elvonóra megy. Egykori barátja és fellépőtársa, Majka tavaly augusztusban beszélt először arról nyilvánosan, drogproblémái miatt megszakítja a közös munkát Curtis-szel.

Tigrise lett Sandokannak


szerző:
2019.02.15. 18:52
Tigrise lett Sandokannak

Örökbefogadta a Fővárosi Állatkert egyik tigrisét Sandokan, azaz Kabir Bedi! A nyolcvanas évek népszerű tévésorozatának főszereplője 35 év elteltével látogatott el újra Magyarországra. A maláj tigrisként ismertté vált indiai származású színész ezalatt nemcsak több tucatnyi filmben szerepelt, hanem jótékony célokat is támogatott: a veszélyeztetett állatfajok - mint például a tigrisek - megmentése mellett is kampányol.

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Több előadóterem, próbatermek, ultramodern hangstúdió - ezek is vannak már a ma megnyíló Nemzeti Táncszínház új épületében. Az intézménynek négy éve azért kellett elköltöznie a Várból, mert a miniszterelnök hivatalával együtt az egykori karmelita kolostor épületét vette birtokba. A táncszínház mostantól a volt Millenáris Teátrumban kap helyet, az átalakítás több mint négy és fél milliárd forintba került. A közönség holnaptól mehet be az épületbe, akkor kezdődik a Budapest Táncfesztivál.

Terrorizálhatta élettársát a nő

Szomszédai szerint terrorizálta élettársát az a drégelypalánki nő, aki a gyanú szerint a hétvégén mellkason szúrta párját. A helyiek szerint sokszor veszekedtek, a férfi emiatt többször az autójában éjszakázott. Ismerőseik azt mondták, ezúttal is ez történt: miután az asszony késsel megfenyegette, ő a kocsijába menekült, de élettára utánament, kirángatta, majd megkéselte.

Vívódó Macbeth a Szkénében

A lélek vívódása jelenik meg William Shakespeare egyik legismertebb tragédiában, a Macbethben. A királygyilkosságról szóló darabot most a budapesti Szkéné Színházban mutatták be különleges feldolgozásban. A színészeknek nemcsak a szövegükkel kellett megbirkózni, hanem a díszletek mozgatását is pontosan meg kellett tanulniuk.

Kihagyja a vb-t Liu Shaoang

Liu Shaoang​ keze egy hete tört el Drezdában, a világkupa 1000 méteres selejtezőjének első fordulójában. A lett versenyző kisodorta Shaoangot és testével a magyar sportoló kezére esett. Operációja után először az RTL Híradónak nyilatkozott. A műkorcsolyázó tovább mesél a balesetről ITT!

Ismét tehetségkutatóban aratott sikert az Attraction

A magyar árnyékszínház tagjai az America's Got Talent speciális adásában szerepeltek hétfőn: idén 184 ország 50 legjobb produkcióját hívták meg egy szuperdöntőbe, köztük a magyarokat is. Az Attraction volt az a csapat, amely 2013-ban eddig egyetlen külföldiként megnyerte a világ legnépszerűbb tehetségkutatójának brit változatát.

Magyar szobor a Super Bowl-on

A New England Patriots nyerte a Super Bowl-t! Soha ilyen kevés pont nem született döntő meccsen, 13-3-ra győzték le a Los Angeles Rams csapatát. A világ egyik legnézettebb sporteseménye idén a sportkommentátorok szerint is az eddigi legunalmasabb volt. Egy magyar szobrász, Szőke Gábor Miklós 33 tonnás sasszobrát viszont évente ezentúl milliók látják majd, hiszen az alkotás mostantól az idei Super Bowl helyszíne, a vadonatúj Mercedes Benz Arena előtt áll. 

Közeleg a tavasz, nem látták meg a medvék az árnyékukat

Itthon a barnamedvéket figyelték szombaton sokan Miskolcon és Budapesten is. Egyik városban sem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van hátra a télből. A néphagyomány szerint ugyanis február másodikán, ha kijön a medve a barlangjából és nem bújik vissza, akkor már közeleg a tavasz.
A miskolci medvékről még több felvételt láthat, ha ide kattint.

Szivarral és fehér virággal búcsúztak Andy Vajnától

Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott Andy Vajna temetésén. A Fiumei úti sírkertben a többszáz meghívott vendég között filmesek, színészek, celebek és politikusok is voltak. A másfél hete elhunyt filmproducer özvegye, Vajna Tímea az Instagramon posztolt férje búcsúztatásáról. Sokan egy szál fehér virágot és szivart tettek a sírgödörbe, így búcsúztak Andy Vajnától. Arnold Schwarzenegger csak a Fókusznak adott interjút, amit ITT lehet megnézni!

A Mosoly országa - kínaiakkal

Shanghaj után a Müpában is látható Lehár Ferenc egyik legismertebb operettje, a Mosoly országa. Ráadásul nemzetközi szereplőgárdával: az európai szerepeket magyarok, a kínaiakat pedig ázsiai származásúak alakítják, és német nyelven énekelnek. A bécsi arisztokrata lány és kínai diplomata szerelmének romantikus történetét 1929-ben mutatták be.

Zártkörű lesz Andy Vajna temetése

A család kérésére zártkörű lesz Andy Vajna temetése - ez közölte a búcsúztatást szervező Nemzeti Örökség Intézete. Azt az információt nem erősítették meg, hogy a szertartáson Arnold Schwarzenegger is beszédet mond: erről hétfőn a Blikk írt. A filmügyi biztost a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában temetik el, a sajtó teljes kizárásával. A meghívottakat kiemelt biztonsági intézkedésekkel védik majd.

 

Őzike a Havanna-lakótelepen

Őz a panelházak között! Egy autós vette fel, ahogy az állat a friss havon gyalogol Budapesten, a Havanna-lakótelepen. Nem bántott senkit, békésen szaglászott, valószínűleg táplálék után kutatott. Ezt mondja a rákosmenti mezei őrszolgálat vezetője is: a szakember szerint a közeli erdőből vagy temetőből merészkedett a házak közé az őz.

3 év után nem izgulhatunk magyar Oscarért

Kicsit csalódottak, de annak örülnek, hogy világszerte ismertté vált filmjük az elmúlt hetekben. Ezt mondták a Susotázs és a Ruben Brandt: a gyűjtő című filmek alkotói. Mindkét film esélyes volt Oscarra idén, de aztán egyikük sem került be a végső öt jelölt közé kategóriájában. Így három év után először nem izgulhatunk magyar Oscarért az Amerikai Filmakadémia februári gáláján.

Nincs magyar film az Oscar-díj jelöltjei között

Három év után nincs magyar alkotás az Oscar-díj jelöltjei között. Sem a Susotázs című rövidfilm, sem a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film nem jutott a döntőbe, amelynek résztvevőit kedden jelentették be Los Angelesben.

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról, annak ellenére, hogy rossz állapotban van - ezt írta közleményében a BKK. Hozzátették: minden nap ellenőrzik a hidat, amelynek felújítása várhatóan ősszel kezdődik. Azt nem tudni, hogy a munkák meddig tartanak, amelyeknek része az alagút és a Clark Ádám tér átépítése is. A főváros korábban 3 évet jósolt a munkálatoknak.

 

Mindenki a diákok zenés videóira kíváncsi

Zenével ünnepelnek a diákok. Egy kecskeméti iskola tanulói az intézmény 125 éves évfordulója alkalmából egy bevásárlóközpontban rendeztek nagyzenekari koncertet. Miskolci gimnazisták pedig az összetartozásukat akarták kifejezni azzal, hogy együtt énekeltek el egy világhírű dalt. A produkciókról készült videókat már tízezrek látták az interneten.

Otthagyja az úszást és sportágat vált Shane Tusup

Befejezi az edzősködést, otthagyja az úszást és sportágat vált Shane Tusup. Hosszú Katinka volt edzője és férje ezt Instagram-oldalán jelentette be. Azt írja, hogy 2018 a legkeményebb és legfájdalmasabb éve volt, mind szakmailag, mind emberileg. Új célja az, hogy golfvilágbajnok legyen, annak ellenére, hogy golfütőt tavaly fogott a kezében először.

 

Brexit: Megbukott a megállapodás

Nem szavazta meg a Brexitről szóló megállapodást a brit parlament. Súlyos vereséget szenvedett Theresa May miniszterelnök. Az unióval kialkudott egyezséget több mint kétszer annyi képviselő utasította el, mint amennyi támogatta. A szavazás előtt a kormányfő arról beszélt, a megállapodás elutasítása tovább növelné a bizonytalanságot a szigetországban. Most valóban nyitott kérdés, milyen következménye lesz a parlamenti döntésnek. Az ellenzéki Munkáspárt vezetője máris jelezte: bizalmatlansági indítványt nyújt be a brit kormány ellen.

Terrortámadás Kenya fővárosában

Terrortámadás Kenya fővárosában. Helyi idő szerint kedden dél körül lövéseket és legalább két robbanás zaját lehetett hallani Nairobi egyik jómódú negyedében, ahol irodaépületek és egy luxushotel is van. Több halott és sebesült lehet.

Hókáosz és lavinaveszély Ausztriában

Nem szűnik a hókáosz Ausztria több tartományában. Van olyan település, amelyet már helikopterrel sem lehet megközelíteni. Ezreket vágott el a hó a külvilágtól. Szlovákiában a helyi közútkezelő azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak a Tátrában.

8 kilót fogyott Rakonczay

Csaknem 8 kilót fogyott, az arcán és a kezén fagyási sérülések lettek, de az expedíció minden perce megérte - ezt mondta Rakonczay Gábor, miután hazaérkezett. Az extrémsportoló hétfőn érte el a Déli-sarkot. Ő az első magyar, akinek ez gyalog, külső segítség nélkül sikerült. Sörrel ünnepelt, majd két napig csak aludt és evett, hogy visszaszerezze erejét.

Szembe kell néznie zaklatójával Pásztor Annának

A férfi a vád szerint hónapokon keresztül naponta üzenetekkel bombázta az Anna and the Barbies énekesnőjét, és később megfenyegette, hogy megöli. Végül az együttes egyik tavaly augusztusi, budapesti koncertjére egy cipőjébe rejtett késsel érkezett. A férfi pénteken először a bíróságon beismerte bűnösségét, aztán azt mondta, hogy az énekesnő is akarta a kapcsolatot.

Lóháton megy könyvtárba egy kislány Kolumbiában

Lóval a könyvtárba! Más közlekedési eszköz híján így teszi meg az oda-vissza csaknem másfél órás utat egy kolumbiai kislány, ha új könyvet szeretne kikölcsönözni. Családja szegény, okostelefonra nem telik, a gyerek sokat olvas. Szülei és tanárai szerint is példamutató, amit tesz azért, hogy eljusson a könyvtárba.

Hókáosz a környező országokban

Nem szűnik a hókáosz a környező országokban sem. Ausztriában még mindig van olyan település, amely el van zárva a külvilágtól. Szlovákiában és Csehországban is megbénult a közlekedés a havazás miatt, sok baleset történt. Északabbra, Lengyelországban 19 kocsi csúszott egymásba az autópályán. 

Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor

Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor első olyan magyarként, aki ezt gyalog, külső segítség nélkül tette meg. Az extrémsportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot. A testsúlya 10 százalékát elégette a gyaloglásban, arcán fagyási sérüléseket is szerzett. Híradónk nemrég telefonon elérte: azt mondta, hogy a nehézségek ellenére boldogabb, mint valaha.

Curtis beteg, elvonóra megy

Belátta, hogy beteg és elvonóra megy Curtis. A rapper ezt közösségi oldalán jelentette be. Arra is utalt, hogy egykori barátjának és fellépőtársának, Majkának - ahogy fogalmaz - mindenben igaza volt. Majka még augusztusban rakta ki a zenekarból Curtist a drogpeoblémái miatt. Most azt írta, szereti és sok sikert kíván neki.

Titokban tesztelt éttermeket a sztárséf

A világ egyik legjobb séfje tesztelt titokban magyar éttermeket az elmúlt napokban. Utoljára ma kóstolt bele egy fővárosi étterem menüjébe az olasz Enrico Crippa. Híradónk ott lehetett, amikor a séf felfedte magát. Kiderült: álnéven jelentkezett be, és még a szállodai szobáját sem a saját nevére foglalta. Azt is elárulta, hogy mi tetszett neki a legjobban.

Magyarok is Thaiföldön rekedtek

Több tízezer turista - köztük sok magyar - ragadt Thaiföld déli részén, miután lecsapott a Pabuk nevű trópusi vihar. Leállították a kompközlekedést és több repteret is bezártak. Az egyik szigeten, Szamujin ragadt Kálmán Tamás és menyasszonya, a Híradónknak küldött videóüzenetükben azt mondták: őket nem kellett kitelepíteni, szállodájukban vészelik át a vihart.

Centiken múlt a tömegbaleset

Centiken múlt a tragédia. Egy szembe jövő kamion és egy szintén szembe jövő autó között fért csak el egy autós Pérnél. A kocsi épp előzte a kamiont, de már nem volt ideje visszasorolni. Egyik szereplő sem rántotta félre a kormányt, a szabálytalanul előző autós pedig balra húzódott, így úszták meg az ütközést. Minderről az egyik autó vezetője felvételt készített.

Majdnem gyerekre esett egy faág

Kis híján egy másfél éves kisgyerekre zuhant egy faág egy szegedi játszótéren. Akkora volt, hogy kettétörte a padot. A szélvihar Győrben is fákat csavart ki, táblákat borogatott fel, a Balatonnál pedig jégcsapokat ragasztott a korlátokra. Budapesten a napi szélrekord is megdőlt. A Híradó meteorológusa szerint a szelet havazás váltja.

Tömeg és tűzijáték Budapesten

Megtelt bulizókkal Budapest belvárosa szilveszter éjjel. Volt olyan utca, ahol mozdulni is alig lehetett. A Szent István Bazilika falán fényfestéssel számoltak vissza éjfélig, a Vörösmarty téren pedig szokás szerint tűzijátékokkal köszöntötték az újévet.

Hírességek, akik 2018-ban hagytak itt minket

Avicii, Burt Reynolds vagy Aretha Franklin. Fiatalok és idősebbek. Közös bennük, hogy mind a szórakoztató iparban dolgoztak, és mindannyian az idén hunytak el. Rájuk emlékezünk.

Turistabusz mellett robbantottak Egyiptomban

Négyen meghaltak, amikor terroristák felrobbantottak egy buszt Egyiptomban. A merénylet a turisták egyik kedvenc helye, a Gízai-piramisok közelében történt. A buszon vietnámi turisták voltak. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, az egyiptomi rendőrség azonban egy rajtaütésen 40 embert megölt.

Babos Tímea és Fucsovics Márton - az év rendkívül sikeres teniszezői

Babos Tímea és Fucsovics Márton rég nem látott eredményeket ért el 2018-ban a teniszben. Babos párosban győzött az Australian Openen, 13 héten keresztül állt a páros világranglista élén, majd megvédte világbajnoki címét. Fucsovics első lett egy ATP-tornán, most a világranglista 36. helyén áll. Babos és Fucsovics idén nyáron háborút indított a Magyar Tenisz Szövetség ellen az ott tapasztalt viszonyok miatt. Ők ketten együtt az Év Embere díj jelöltjei. Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti!

noÁr: színész és közéleti aktivista

A Vajdaságban született, gyerekként családjával települt át Magyarországra. Éveken át a Vígszínház tagja volt, most szabadúszó, egyik szereplője az RTL "A mi kis falunk" című sorozatának. noÁr rapperként közéleti kérdésekben is megnyilvánul. Azt mondja, meg kell szólalnia saját sorsánál fontosabb ügyekben is! Ő is az egyik jelölte az Év Embere díjnak. Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti!

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Több száz halott a cunami után

Több mint 220-an meghaltak, csaknem ezren megsérültek, miután szökőár pusztított az indonéziai Szunda szorosnál. A helyieket váratlanul érte a természeti katasztrófa, nem volt cunamiriadó. Szakértők szerint a szorosnál lévő vulkán kitörése és az utána keletkező földcsuszamlás válthatta ki. Megrázó felvételek!
A pusztításról ide kattintva még több felvételt láthat.

Újra bemutatják a Liliomot a Vígszínházban

109 éve a Vígszínházban volt az ősbemutatója, most pedig ismét bemutatják a körúti színházban a Liliomot. Molnár Ferenc drámáján nem sokat változtattak, a rendező, ifjabb Vidnyánszki Attila szerint erre nincs is szükség, hiszen a körhintáslegény és a cselédlány végzetes szerelme egy örökérvényű történet.

Sztárfodrász a hajléktalanokért

New Yorkban elismert sztárfodrász: a tengerentúlon mások mellett Donald Trump lányának, Ivankának, Lady Gagának és az Oscar-díjas Julianne Moore-nak a haját nyírja Budai Alex. A magyar származású fodrász azonban jótékony munkát is végez: hátrányos helyzetűeknek vágja le a haját. Kedden már Budapesten, egy női éjjeli menedékhely lakóit szépítette, méghozzá ingyen, a kollégáival. Volt olyan, akinek több mint 30 éve nem vágta le a haját fodrász.
A jótékonysági akcióról ide kattintva még többet megtudhat.

 

Újra van magyar Oscar-esélyes!

Újra van Oscar-esélyes magyar film! Bekerült Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje az Amerikai Filmakadémia tízes, szűkített listájára a legjobb élőszereplős rövidfilmek kategóriájában. Az, hogy tényleg Oscar-jelölt lesz-e a tolmácsokról szóló kisfilm, január 22-én derül ki. Nemes Jeles László Napszállta című alkotása viszont már biztos, hogy nem kap aranyszobrot jövő februárban.

Visszavonult, de velünk kivételt tesz José Carreras

Már elbúcsúzott a turnézástól, Magyarországgal azonban kivételt tesz José Carreras. A spanyol operaénekes szerdán lép fel Budapesten egy karácsonyi gálakoncerten. Többször járt már Magyarországon, még a hetvenes években volt nálunk először. A világhírű tenor csak az RTL Híradónak adott interjút, ebben elmondta: sikerült teljesen legyőznie leukémiáját.

 

„Puli”, a magyar felderítő robot

Három év múlva elindulhat a Holdra Puli, a magyar fejlesztésű felderítő robot - ezt mondják a fejlesztők. Ez több milliárd forintba kerül. A fényképek és mérések készítésére is alkalmas holdjárót az elmúlt 8 évben világszerte több olyan helyen tesztelték, amelyek felszíne nagyon hasonlít a Holdhoz és a Marshoz is, eddig mindenhol sikerrel vette az akadályokat.

Hazánkból csak a Fókusz stábja lehetett ott a Mary Poppins musical londoni bemutatóján!

Több, mint 50 év után végre elkészült a nagysikerű Mary Poppins folytatása. És természetesen a Fókusz is ott volt a londoni díszbemutatón, ahol a Fókusz riportere folyamatosan csak kapkodta a fejét a világsztár színészek láttán.

Öt évig készült Pálfi György új filmje, Az Úr hangja

Több mint öt évig tartott a forgatás és az utómunka, de most már készen van Pálfi György legújabb filmje, az Úr hangja. A Taxidermia és a Szabadesés rendezője a híres lengyel sci-fi-író, Stanislaw Lem egyik regényét dolgozta fel. A tokiói világpremier után hétfőn Budapesten is bemutatták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való