Fókusz

4 igennel jutott tovább a brit tehetségkutatóban a magyar csapat

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2022. június 1. 18:43

A magyar Attraction látványszínház kilenc éve nyerte meg a Britain's Got Talentet. Most Junior csapatuk ismét továbbjutott a tévés tehetségkutatóban.

Ritkán fordul elő, hogy azokat találja meg a reflektorfény, akik az árnyékokkal mesélnek el történeteket. És ez a reflektorfény ráadásul kettős, hiszen az árnyék is a fény hatására keletkezik. Ezt a műfajt ismertük meg az elmúlt években az Attraction Látványszínháznak köszönhetően. És ők most a Britain’s Got Talentben megint újra megmutatták, hogy amit csinálnak, az világszínvonalú. Junior csapatuk 4 igennel jutott tovább a tehetségkutatóban.

Szűcs Zoltán, azaz Szücsi, az Attraction szülőatyja utcai breaktáncosként kezdte évtizedekkel ezelőtt, csapatban még a Ki mit tud?-ot is megnyerték. Aztán a Hip Hop Boys tagjaként lett még ismertebb. Az Attractionnel először a Csillag születikben mutatkozott be.

Az Attraction egyedi műfajokat ötvöz: a fekete- és árnyékszínházat és az interaktív tartalmakat. Amikor 2 éve forgattunk velük, egy régóta dédelgetett álmukat kezdték megvalósítani. Akkor kezdték el az Attraction Juniort felépíteni. Nyílt napokat tartottak, ahol a 8-13 éves gyereket láttak vendégül.

A pandémia alatt megszületett csapat aratott most sikert a Britain’s Got Talentben, produkciójukat már tizenhárom millióan látták. A koreográfiát továbbra is Szücsi készíti, de a Juniorok vezetője 19 éves fia, Marci lett.

Az iskolai zaklatásról készített történet számos nézőnek könnyet csalt a szemébe. A témaválasztást a gyerekek is támogatták, mert azt mondják a bullyingről keveset beszélünk, az emberek általában tabuként kezelik.

Az Attraction újabb táncosokat keres a Junior csapatba.

#Fókusz#britain's got talent#attraction#árnyékszínház#magyarok#junior

Címlapról ajánljuk