Fókusz

Utoljára csengetnek be A Tanárban

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2022. március 12. 15:13

A negyedik évad tizedik részével véget ér A Tanár az RTL-en.

A sorozat műfaja dramedy, azaz a dráma és a komédia eszközeivel mutatta be az amúgy nem létező Kőrösi Csoma Sándor Szakgimnázium hétköznapjait.

Minden rész egy-egy fontos közéleti, társadalmi kérdést feszegetett. Olyanokat, mint az örökbefogadás, az identitáskeresés, az alkoholizmus, a játékfüggőség, a kapcsolati erőszak, bűn és bűnhődés, megbocsájtás, abortusz, anorexia és a fogyatékkal élők elfogadása.

A Tanár lett a Legjobb új sorozat 2019-ben a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén, egy évvel később pedig Nagy Ervin vihette haza a legjobb színésznek, Anger Zsolt pedig a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést.

Az állandó szereplők mellett számos ismert arc is feltűnt a különböző epizódokban. Többek között Pogány Judit, Kautzky Armand, Ullmann Mónika, Kálid Artúr, Gáspár Laci és Ganxsta Zolee.

A Fókusz ott volt A Tanár forgatásának szinte minden fontos állomásánál. Láttuk, hogyan küzdött, dolgozott ez az immár családdá váló stáb. Nagy Ervin 4 és fél évvel ezelőtt az első rész forgatása közben megfogalmazta, milyen tanár szeretne lenni.

Többfunkciós tanár szeretnék lenni, akiért a gyerekek egyként kiáltanak fel, hogy: na, pont ilyen osztályfőnököt szeretnék!

Úgy tűnik, ez sikerült neki, és ebben szerepe volt az egész csapatnak, akik most az utolsó stábfotóval köszönnek el.

#Fókusz#Belföld#A Tanár#kőrösi csoma sándor szakgimnázium#utolsó rész#kulisszatitkok

Címlapról ajánljuk