Fókusz

Az iskola adott második esélyt az elítélt bűnözőnek, a diákok nem

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2022. január 29. 18:25

Ha egy iskolában felüti a fejét az erőszak, annak oka van. A Tanár című sorozat következő része is komoly témával foglalkozik. 

A gondnokról kiderül, korábban büntetve volt, ráadásul nemi erőszakért. Omár kapott egy újabb esélyt az igazgatótól, de vajon elegendő, ha valaki megbánja a bűneit? Elvárható a környezettől, hogy elfogadja a megbánást azért, hogy az illető be tudjon illeszkedni? Súlyos kérdések, amikre talán nincs is jó válasz.

Kálid Artúr szerint ha valaki egyszer börtönben járt, nálunk nagyon kicsi az esélye annak, hogy normális életet élhessen, hiába töltötte le a rá kiszabott büntetést.

Erről a kettősségről és dilemmáról szól a Tanár következő része. A bűnről, amit nem tud elfelejteni sem az áldozat, sem pedig az elkövető, mert örökre ráég a szégyen skarlát betűje.

De nemcsak a múlt tartogat meglepetést, a jelen is. Láthatjuk, hogyan szúrja meg az egyik diák Vasvári Szilárdot. A jelenetet nem volt könnyű felvenni, hiszen a biztonság és a hitelesség egyaránt számított.

Szakértő segített a koreográfiában, és szükség volt speciális késekre is. Jól jött, hogy a Gusztit alakító Csernák Norbi bábszínésznek tanul, és ennek megfelelő a kézügyessége is. Nagy Ervin speciális övet kapott, ami felfogta a speciális kést.

Hogy létezik-e megbocsátás, és lehet-e tiszta lappal kezdeni, valamint, hogy miért történt a szúrás és milyen következménye lesz, kiderül A Tanárból.

#Fókusz#kálid artúr#nagy ervin#A Tanár#súlyos kérdések#megbánás#bűn#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk