Fókusz

Veszélyben a magyar váltócsapat szereplése a téli olimpián?

Hubai AntalHubai Antal

2022. január 26. 18:15

Újabb magyar éremesélyes lett covidos. A Fókusz ott volt, amikor az olimpiai bajnoki cím megvédésére készülő Liu Shaolin Sándor szinte szkafanderben elindult az olimpiára. Aranyesélyesként teljes testet takaró orvosi védőruhában, maszkban, gumikesztyűben, védőszemüvegben és tele aggodalommal indult Pekingbe Sándor, hiszen testvére legutóbbi tesztje pozitív lett. A magyar férfiváltó négy éve történelmet írt a győzelemmel, most a covid áthúzhatja a számításaikat?

Liu Shaolin Sándor nem bízott semmit a véletlenre. Teljes testet takaró orvosi védőruhában, maszkban, gumikesztyűben és védőszemüvegben készült az Amszterdamig majd onnan a Pekingig tartó több mint fél napos útra. Nem véletlen a nagy körültekintés, mivel testvére sem tarthatott vele. 

Először hétfőn robbant a hír, hogy testvére, Liu Shaoang koronavírus tesztje pozitív lett. Kedd este aztán a csapat másik tagja, Varnyú Alex is hasonlóan járt. Egyikük sem tudott elindulni szerdán a csapattal Kínába, ők csak akkor csatlakozhatnak, ha 5 napon keresztül negatív tesztet produkálnak majd. Vajon veszélybe került a magyar váltó csapat szereplése?    

#Fókusz#covid#téli olimpia#gyorskorcsolya#liu shaolin sándor

Címlapról ajánljuk