Fókusz

Veronai buszbaleset: gyász és döbbenet

Hubai AntalHubai Antal

2017. január 21. 18:20

Hősi halottként említi az olasz sajtó azt a magyar diákot, aki utolsó erejével törte ki a lángoló turistabusz ablakát. A veronai karambol pusztító erejű volt, a busz jobboldalán, elől utazók azonnal meghalhattak. A veronai rendőrkapitányság vezetője azt mondta, hogy a fiút már holtan találták meg a hatóságok: kezében ablaktörő kalapácsot tartott - korábban ő törte be a busz egyik ablakát, amin több utastársa is kimenekülhetett. A fiú életeket mentett meg, de magán segíteni már nem tudott.

Sikerült elérnünk telefonon azt az édesanyát, akinek a lánya először értesítette a szüleit és rajtuk keresztül értesült a külügyminisztérium a balesetről. A lány volt az összekötő személy, így Ágnesék már kora reggel óta Olaszországban vannak. Kisebbik lányuk megsérült, de csak könnyű sérüléseket szenvedett.

 

 

Az olasz lapok közben két magyar hősről beszélnek. A veronai rendőrségre hivatkozva azt írják, az egyik diákot a piros ablaktörő kalapáccsal a kezében találták meg holtan a busz mellett. Feltehetően a társainak akart segíteni utolsó erejével. A másik az egyik testnevelő tanár, aki szintén a busz üvegeit verte ki és mentette a diákokat. Őt súlyos égési sérülésekkel kórházban ápolják.

 

 

A milánói konzul elmondta, hogy 56-an voltak a buszon, ez a hivatalos szám. Hozzátette, hogy a jelenlegi rendőrségi feltételezés szerint elaludhatott a sofőr. Elterjedt délután, hogy nem magyar, hanem francia sofőr vezette a buszt. Ez nem igaz, a sofőrnek ráadásul váltótársa is volt. A veronai rendőrség szerint 30 kilométerrel a baleset előtt egy kamionsofőr furcsának találta a busz egyik kerekét.

Hétfőn Magyarországon nemzeti gyásznapot tartanak. Félárbocra engedik majd a parlament előtt a zászlót, a közintézményekre fekete lobogót kell kihelyezni, az iskolákban pedig meg kell majd emlékezni az áldozatokról.

#Fókusz#fókusz plusz#busztragédia#baleset#gyerekek#meghaltak#magyarok#olaszország

Címlapról ajánljuk