Fókusz

Ki és miért robbantott szombat este?

Czakó JózsefCzakó JózsefHujder ZoltánHujder Zoltán

2016. szeptember 26. 17:45

A rendőrség szerint már biztos, hogy robbantás történt szombat éjjel Budapesten. Majdnem egy napot kellett várni, hogy ez kiderüljön. Azt pedig még most se tudni, ki lehetett a tettes, egyelőre nincs fantomkép se róla, igaz a robbanás előtti utolsó felvétel már nyilvános. Nagyon sok a furcsaság az ügyben, főleg a szemtanúk elmondásai alapján. Ami nem vonható kétségbe, hogy két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Gyanútlanul sétálnak a rendőrök a Teréz körúton, elhaladnak a robbantó mellett, majd bekövetkezik a detonáció, ami nem mutathatunk. A robbantó ezek után higgadtan távozik, a földön fekvő rendőrök irányában. Ezt a férfit keresik, 20-25 év körüli, 170 centiméter magas, világos kalapot, sötét dzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. A nyomravezetőnek 10 millió forintos díj jár. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja.

Percekkel a robbanás után készítették ez a felvételt a Király utca egyik lakásából. A rendőrség kiadta azt a hangfelvételt is, amikor rendőrjárőr szintén sérült férfitagja segítséget kért rádión.

 

 

Az üvegesek épp most érkeztek meg a Teréz körút 2-4 szám alatti ház egyik lakásába. A körútra néző ablakok nagy része kitört. Ebben a lakásban egy rendelő működik, nem nyúltak semmihez. Az üvegszilánkok életveszélyesek, hiszen az ablakon is kieshetnek, akár a kordonon túlra. A robbantás szombaton este 22:35 perc 52 másodperckor történt. Ez a biztonsági kamera egy közeli szórakozóhely felvétele. Hangja ugyan nincs, de látszik, hogy a plafonról törmelék esik le, és hosszasan rázkódik a helység.

 

 

Az index olvasójának fotóján látszik, mekkora pusztítást végzett a robbantás. Kezdetben gázrobbanásról is találgattak, de az esemény után 20 órával, vasárnap este az országos rendőrfőkapitány közölte, hogy szándékos robbantás történt, melynek célpontjai a rendőrök voltak. Repeszképző anyagokkal kombinált házi készítésű bomba robbant fel. A körutat szombat este lezárták, a lakók tanácstalanul álltak az utcán.

#Fókusz#robbantás#rendőrség#teréz körút#rtl

Címlapról ajánljuk