Fókusz

Shrek megérkezett Budapestre!

Fehér IstvánFehér István

2016. május 27. 17:45

Szenzációs átváltozásnak voltunk szemtanúi a Shrek című musical főpróbáján. Csonka Pici több kilós szőrbundát kapott, Tóth Gabi gyönyörű sárkánylánnyá vált, Feke Pali pedig eltűnt és csak Shrekket hagyta maga után. A kilencszáz négyzetméteres színpadon, Magyarországon még soha nem látott mesés show születik a hétvégén.   

 

 

A zöld mesehős bőrébe Feke Pál bújt, aki élete egyik legnagyobb színészi feladatára készül és nem csak azért, mert egy különleges maszkban kell játszania. A vasárnapi bemutató előtt az elmúlt napokban teljesen összeállt a hatalmas színházi produkció: felépültek a hatalmas díszletek az aréna 900 négyzetméteres színpadára: több nagy vár, az erdő magas fái és a hatalmas mesekönyv mellé megérkezett a több száz jelmez is.

 

 

A mesefigurákat jól ismert arcok keltik éltre: Oláh Gergő, Antal Timi, Danics Dóra, Sári Évi. A maszkmesterek több liter festéket használnak el, mire az összes ogre szereplő zöld színűvé válik. A több mint 100 fős stáb napok óta, reggeltől estig az arénában készül a vasárnapi premierre, Szente Vajk rendező irányításával.

A morózus, ám szerethető ogre megzenésített története megegyezik a 2001-ben bemutatott, Oscar-díjas animációs film történetével, amit 2008-ban mutatták be a Broadway-n. A budapesti előadás viszont teljesen magyar művészek alkotása. A show-ban több mint 60-an lesznek a színpadon, a vasárnapi premier kulissza titkairól a hétfői fókuszban beszámolunk majd.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#shrek#feke pál#szente vajk#sári évi#tóth gabi#csonka andrás#kulissza#premier

Címlapról ajánljuk