Fókusz

Kerekesszékből az edzőterembe

rtl.hurtl.hu

2016. február 4. 18:10

Krisztián úgy néz ki, mint egy görög félisten. Pedig volt idő, amikor néhány hónapot adtak csak neki, és amikor úgy tűnt, sosem száll ki a kerekesszékből. Története valójában az akaraterő diadala, érdemes erőt meríteni belőle.

Raj Krisztián kisgyerekként szörnyű kínokon ment keresztül, élet és halál között lebegett, majdnem elveszítette az egyik lábát, majd kerekesszékbe kényszerült. Most 35 évesen azonban már teljesen másfajta küzdelem tölti ki mindennapjait és a lábszárán éktelenkedő műtéti hegen kívül már szinte semmi sem emlékezteti a kegyetlen múltra.



Krisztián súlyos immundefektusban szenved, vagyis másokhoz képest sokkal könnyebben elkap betegségeket, mert nem védekezik megfelelően a szervezete. 9 évesen ráadásul még krónikus csontvelőgyulladást is kapott. A műtét után kerekesszék, majd mankó és bot következett több mint egy évig, ugyanis nem tudott és nem is szabadott lábra állnia. Ám 16 évesen az orvosok tanácsával mit sem törődve és Arnold Schwarzenegger idomait irigyelve súlyzózni kezdett és beleszeretett a testépítésbe. Jelenleg edzőjével gyúrnak egy őszi testépítő világbajnokságra.



Nem tipikus izomkolosszus. Programozást tanul levelezőn az ELTE-n, szabadidejében pedig rajzol. Amit ő eltervez, azt véghez is viszi, ahogy annak idején a betegség sem állhatott az útjába.

 
#Fókusz#kerekesszék#izom#kitartás#akarat#erő#kegyetlen#hollósi szandra

Címlapról ajánljuk