Fókusz

Képtelenségnek tartja, hogy fia gyilkolt

rtl.hurtl.hu

2016. február 3. 18:00

A zagyvarékasi tragédia múlt héten az egész országot megrendítette. A rendőrség gyanúja szerint a szerelmespár együtt végzett a lány édesanyjával. A fiú 16, barátnője mindössze 14 éves. Judit szerint Martin képtelen lenne ilyen szörnyűségre, szeretetéről akarja őt biztosítani, ezért vállalkozott a most következő beszélgetésre.
 

A fiú édesanyja bízik gyermekében és mindenben mellette áll. Múlt hét pénteken a bíróságon - mikor elrendelték Martin és barátnője Zoé előzetes letartóztatását, - kameráktól és rendőröktől körülvéve nyugtatta fiát. „Nem akartam!” Ezt hajtogatta zokogva a fiú, aki teljesen összeomlott a tárgyaláson. A gyilkosság óta üresen, lehúzott redőnyökkel áll a családi ház a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben. A lány családját mindenki tisztelte és szerette. Zoé apja 4 éve halt meg, egészen addig a falu alpolgármestere és körzeti orvosa volt. Felesége, - a későbbi áldozat, pedig mindent megadott lányának.



A 14 éves tini lány nem tudta elfogadni apja elvesztését. Az utóbbi időben furcsán viselkedett. Pszichiáter segítségével próbálta feldolgozni a gyászt, tőle kapott nyugtatókat is. Zárkózottan éltek édesanyjával, aki tiltotta lányát a fiútól. A házat is bekameráztatta, kontrol alatt akarta tartani a lányt. Emiatt sokat veszekedtek. A tiltások ellenére Zoé hétfőn az iskola után becsempészte Martint a zagyvarékasi házba, hogy együtt lehessenek. A pár azonban lebukott, és kitört a botrány, amelynek végén előkerült a kés. A fiatal pár elfogásuk után tanúvallomást tett, melyet azóta többször megváltoztattak. Volt olyan verzió, hogy a fiú csak szemtanúja volt a történteknek, de olyan is, hogy ő szúrt először.



A két fiatal 30 napos előzetes letartóztatásáról múlt héten pénteken határozott a bíróság. A hétvégén Martint a Debreceni Javítóintézetbe szállították, míg Zoét bírói utasításra külön, a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben helyezték el. A tinédzserek kihallgatása folyamatosan zajlik, beismerő vallomást még nem tettek.
#Fókusz#megrázó#brutális#késszúrás#fiatalok#szerelmesek#tinik#újvári mihály

Címlapról ajánljuk