Fókusz

Új felállásban koncertezik a Generál együttes

Czakó JózsefCzakó József

2015. december 9. 16:39

Egy zenekar, amely csak 8 évig működött a 70-es években, de dalaik örökzöldek és generációk ismerik őket. Karácsony János és Charlie elkerülték egymást a zenekarban, hiszen nem egy időben voltak tagok, de mindketten Generálosok!

A Könnyű álmot hozzon az éj például 76-os Generál dal, először Zalatnay Cini énekelte, mégis Charliehoz köthető a legismertebb feldolgozása. Karácsony János és Charlie szerint a dalok folyton változnak, hiszen mindig másképp adják elő őket. Ahogy múlik az idő, az ember többet és többet lát és fedez fel egy rövid kis slágerben, vagy egy szép dalban, ezért szerintük érdemes kísérletezni velük.



44 évvel a Generál alapítása után nagyzenekarai kísérettel szólalnak meg a dalok. A monumentális hanghátteret az Óbudai Szimfonikusok szolgáltatják majd. Tulajdonképpen a Generál egy szerzői együttes volt. Úgy tűnik, hogy  azok az együttesek, ahol a szerzők jók és az előadók is jók, azok a legjobb együttesek, vegyük például a Beatlest vagy a Rolling Stonest.



Karácsony János az LGT-ben, Révész Sándor a Piramisban, Novai a Hungáriában, Tátrai az új-Skorpióban, Horváth Charlie pedig az Olympiá-ban folytatta a Generál után. Olyan műhely volt ez, ahol túlzás nélkül a magyar könnyűzenei legjobbjai gyűltek össze. Az egykori Generálosok mellett pedig az új generáció, például Marót Viki és Márk is  ott lesz a decemberi koncerten.
#Fókusz#general#charlie#lgt#karácsony jános#koncert#december#rtl

Címlapról ajánljuk