Fókusz

Besenyei Péter befejezte pályafutását

Hubai AntalHubai Antal

2015. november 11. 16:00

Tízszeres magyar nemzeti bajnok, tizennyolcszor az év sportolója a műrepülő pilóták között, műrepülő világkupa győztes, az Air Race egyik kitalálója és bajnoka. Hosszasan lehetne sorolni Bessenyei Péter érdemeit, amelyeket 45 év műrepülés alatt összegyűjtött, néhány hete viszont bejelentette, hogy szögre akasztja a versenyoverálját, és visszavonul.

Az elmúlt tizenöt évben együtt éltünk át vele számtalan veszélyes, és lélegzetelállító pillanatot. Műrepülő világbajnokunk beengedte a Fókusz kameráit otthonába, ahol megmutatta büszkeségeit: otthoni repülőgéphangárját, beszélt balesetéről és visszavonulásának igazi okairól is.



Besenyei Péter vadászpilóta szeretett volna lenni, azonban 17 évesen kirúgták azzal az indokkal, hogy a gerince nem bírja a megterhelést. 23 évesen kezdett el Budaörsön műrepülni, egy év múlva már a profi válogatott tag lett. Csábították Malév pilótának is, de végül egy magán légitársaságnál kötött ki, pályafutása alatt több mint száz érmet és kupát szerzett, bejárta az egész világot.

Azért döntött a visszavonulás mellett, mert nyugodtabb életre vágyik, és több időt szeretne a családjával, és szeretett kutyáival tölteni. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha többet nem repül, ugyanis légibemutatókon továbbra is találkozhatunk majd vele világszerte.

 

#Fókusz#műrepülő#keresztapa#visszavonulás#Karrier#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk