Fókusz

Nemzeti Minimum: egy kezdeményezés az éhező magyar gyerekekért

Polgár GézaPolgár Géza

2015. szeptember 12. 20:00

174 darab, 10 film díszlettervezője, volt, rendezett előadást, írt színdarabot. Horgas Péter most egy jó ügyet egyenget, politikai törésvonalak között lavíroz és jó úton jár ahhoz, hogy szociális, költségvetési, élelmezési szakemberek nézetkülönbségeit elegyengetve egyszer és mindenkorra garantálja, hogy ne éhezzen többé gyerek Magyarországon.

Két hét múlva koncert lesz az Arénában, a fellépők azért emelik fel hangjukat, hogy az összefogás minél több embert megmozdítson, hogy tartós legyen. Mi most végigkísértük Péter egy napját, megismertünk néhány olyan szakembert, akik társadalmi munkában segítik a Nemzeti Minimum koncertet illetve a kezdeményezést. Láttuk hol fogalmazódik az országgyűlési határozat javaslat, amely a pártok fölé emeli majd a gyermekéhezés ügyét, beszéltünk szeretet szolgálattal, a munkáját ingyen rendelkezésre bocsátó színpad technikussal, láttuk a jegyeket, elkísértük Horgast a Budapest Sportarénába, találkoztunk cégvezetővel, aki saját kollégáit beszélte rá, hogy vegyen mind egy-egy jegyet egy-egy olyan gyereknek, aki szeptember 26-án e nélkül nem tudná élvezni a nagy show-t. Mutatjuk, mennyi munkával jár ma Magyarországon a jó ügyért kiállni.

Egy ember jó úton halad afelé, hogy szekértábor-csatározás és aktuálpolitika fölé emelje 40000 éhező magyar gyerek ügyét.

Szeptember 26-án majdnem 100 előadóművész emeli majd fel hangját a Sportarénában. Előtte egész szombaton gyerekprogramok, aztán este koncert a gyermekéhezés ellen. A koncertet többek közt Balázs Fecó, Beck Zoli és a 30Y, Bródy János, Bornai Tibor és a KFT, a Compact Disco, a Budapest Bár, Müller Péter Sziámi, Geszti, Quimby, Somló és Tóth Vera mellett több tucat elismert zenész, prominens író vagy elismert színész támogatja ingyenes fellépésével. De a nélkülöző gyerekek segítéséhez több kell a koncertnél.
 
Ma Magyarországon a folyamatosan éhező gyerekek száma 36 és 54 ezer közé tehető. Több mint 200 ezer rendszeresen nem jut minőségi élelemhez. Nincs otthon zöldség, gyümölcs, hús tejtermék, csak szénhidrátra vagy zsírra futja. A koncert azt fejezi ki, hogy rengeteg ember, ingyen munkával kérné ennek megszüntetését a mindenkori kormánytól.
 
Aki úgy érzi, álljon egy jeggyel az első Minimum-koncert mellé, ha nem is megy el, ezzel segítheti gyerekek utazását, részvételét. Reméljük, hogy a kezdeményezésről a ma legszegényebb gyerekek majd az unokáiknak, mint évtizedes hagyományról mesélnek majd. Hogy azt mondják, Magyarországon tényleg így szűnt meg a gyermekéhezés.
 

#Fókusz#jótékonyság#éheznek#gyermekek#nemzeti minimum#horgas péter#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk