Fókusz

Exkluzív interjú a focilegendával

rtl.hurtl.hu

2014. március 26. 16:00

Kivételes lehetőséghez jutott a Fókusz csapata. Egyedüli televízióként exkluzív interjút készíthettünk a világ talán legismertebb élő focilegendájával, Edson Arantes do Nascimentoval, azaz Pelével, aki még énekelt is nekünk.

A 73 éves Pelé a legnagyobb hazai hipermarket lánc meghívására érkezett Budapestre, egyenesen Rioból, hogy egy új akció arca legyen. Bár sokat repült, és mindenki ostromolta, a legenda mosolyogva, integetve állta a rohamokat az óriási tömegben.

Miután megnyitotta, amit meg kellett, az ide foci vb-re invitált mindenkit. A VIP részlegben is kiosztott aztán pár autogramot. Még a „magyar szikla”, Mészöly Kálmán is dedikáltatta labdáit. Aztán Pelé azt is elárulta, mitől van benne ennyi energia.

Pelé minden idők legsikeresebb focistája. Háromszoros világbajnok, és szinte egész pályafutása alatt a brazil Santos csapatában játszott. 1120 mérkőzésen 1087 gólt lőtt. Azt mondják neve, ahogy Puskásé is, az egész Földön egyet jelent a labdarúgással.

Pelé nagyon szegény családban nőtt fel. Utcagyerekként mindig focizott. Volt, hogy egy darab ronggyal, és már akkor tudta focista lesz. Pelé tehát mindent megnyert, amit aktív focista megnyerhetett, de egy különleges díjat, csak idén kaphatott meg, mivel soha nem játszott Európában. Az aranylabdát ugyanis csak itteni liga játékosa kaphatja.

#Fókusz#rtl#legenda

Címlapról ajánljuk