Fókusz

Hová lettek az egykori csúcstartó rapzenekarok?

rtl.hurtl.hu

2012. február 23. 18:00

Ganxsta Zolee és a Kartel, Dopeman, a Fekete Vonat, Pain és a többiek elsöpörtek mindenkit – feljutottak a csúcsra, de közülük sokan, sajnos néhány év múlva a mélybe is zuhantak.

Ünnepelt sztárok voltak, fiatalok, sikeresek, úgy érezték, övék a világ. A ’90-es évek vége felé olyan elképesztően népszerű műfaj volt a frissen felfedezett magyar rap, amit a könnyűzenével csak most ismerkedő ifjak elképzelni sem tudnak.

Vajon mi lett a régen oly sikeres rapsztárokkal? Kezdjük azzal a Mohamannel, akire a legtöbben talán a Happy Gangből emlékeznek. A Kérek egy kulcsot a szívedhez című sláger után a rapper szólókarrierbe kezdett, és azt hitte, örökre a csúcson marad.

Mohamant, azaz Meggyes Rolandot azonban hiába kerestük, senki nem tud róla semmit. A neten érdekes dolgokat lehet róla olvasni, egyesek szerint Ausztriába ment focizni, mások úgy tudják, kézrátétellel gyógyít.

Vele szemben Ganxsta Zolee-t a mai napig gyakran látjuk, de szemben a fiatalkori dőzsöléssel azóta már neki is összébb kellett húznia a nadrágszíjat. A zene még mindig a legfontosabb az életében, de igazi polihisztorként ma már feltűnik más szerepekben is. Sportkommentátorként például, vagy színészként, gyerekdarabokban.

Így múlik el a világ dicsősége. Nagyon fontos azonban hangsúlyozni, hogy egyik rapper sem kesereg jelenlegi sorsán, pozitívan, optimistán állnak helyzetükhöz, nem siránkoznak, és nem szégyellik, hogy munkával tartják el magukat, még ha az a munka nem is olyan vonzó, mint a klasszikus sztárság. A nagy visszatérés persze ott lebeg a szemük előtt, mindannyian dolgoznak is rajta.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!


#Fókusz#rtl#sztár#Kartel#rap#rapper#zenekar#zene#fekete vonat#együttes#ganxsta#dopeman#f

Címlapról ajánljuk