Életmód

Cikis listát vezet Budapest

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 8:37

Budapestet nem javasolják a brit kiköltözőknek, hacsak nem akarnak stresszesen élni. A legnyugisabb európai városért sem kell messzire menni.

A William Russell biztosítási cég által végzett kutatás a legstresszesebb és a legkevésbé stresszes városokat vizsgálta a nem hazájukban élő brit személyek, azaz a brit expatok számára. 

Listájukat világviszonylatban indiai, afrikai és kínai városok uralták, a leginkább stresszes európai város viszont Budapest lett, írta meg a Gbnews.

A magyar főváros a 10-es skálán 5,77-es stresszértéket ért el. A felmérés szerint Róma és Athén is a legstresszesebb európai városok közé tartozik. A legrosszabb angol nyelvű város, ahová a külföldieknek nem igazán érdemes érdemes a lista szerint költözniük, a cég indexe szerint New York.

A legstresszesebb európai városok az expatoknak:

  • Budapest, Magyarország
  • Róma, Olaszország
  • Athén, Görögország
  • Brüsszel, Belgium
  • Varsó, Lengyelország

A kutatásból az is kiderült, hogy a britek számára melyek a legkevésbé stresszes helyek, ahová érdemes áthelyezniük székhelyüket, ha úgy alakul.

Ebben a kategóriában Bécset találták a legjobbnak, az osztrák fővárost München és Koppenhága követte. Azok, akik Spanyolországba szeretnének költözni, Madridban érezhetik magukat a legkevésbé stresszesnek.

Szokatlan őrületet indított útjára egy farm az Egyesült Királyságban: a tehénölelést. Az érdeklődők három órán keresztül bújhatnak össze, simogathatják az állatokat. A résztvevők azt mondják, hogy mindez semmihez sem hasonlítható stresszoldó élményt ad:


Nyitókép: Getty Images

#Életmód#expat#budapest#stressz#felmérés

Címlapról ajánljuk