Életmód

Egy ausztrál modell 117 okot sorolt fel, hogy miért nem akar gyereket

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 13:10

Nagy vihart kavart a 33 éves modell, Ellie Gonsalves, miután Instagram-oldalán megosztotta listáját arról, miért nem vállal gyereket. Százával kapta az üzeneteket, hogy milyen „szörnyű és romlott” ember. 

Nagy vihart kavart Ellie Gonsalves ausztrál modell, miután több mint egymillió követővel rendelkező Instagram-oldalán megosztotta listáját, amin 117 olyan ok szerepel, amiért nem akar gyereket.

A 33 éves modell a felháborodás után elmondta, hogy 15 éve él kapcsolatban, és a kérdés, amit a legtöbbször megkapott, hogy mikor fog már végre gyereket szülni. Ezért egy idő után elkezdte gyűjteni az okokat, amik között elmondása szerint „néhány szatirikus, sok nagyon is komoly és tényszerű”.


A listán szerepelnek orvosi okok, mint például, hogy „bele lehet halni a szülésbe”, ami közben „szétszakadhatsz”, és „összeszarhatod magad”, és utána „két hónapon át vérezhetsz”, és „lebénulhatsz”, míg a terhesség „cukorbetegséget” és „magas vérnyomást” okozhat, valamint rossz testszagot, és a gombafertőzések veszélye is nő.

A gyerekek „hálátlanok, gorombák, zajosak, idegesítők és kínosak lehetnek”, valamint „hisztiznek”.

„Az ő szenvedésük a te szenvedésed”, és „folyamatosan aggódni fogsz a gondjaik miatt”. Emellett, „minden nap iskolába kell vinni őket”, ami ráadásul sok pénzbe is kerül, „folyamatosan fáradt vagy”, „SOHA nem lehetsz egyedül”, és a „szülői létből nincsen kiszállás”.

Emellett közölte, hogy a világ már amúgy túlnépesedett, és „végignézheted, ahogy a gyereked már most is véges forrásokért küzd”.


Gonsalves elmondta, hogy többen is féltették, és azt tanácsolták, ne tegye közzé a listát, ami után közlése szerint több száz olyan üzenetet kapott, amiben „szörnyű és romlott személynek” nevezték. 

Közölte, hogy egyáltalán nem ellenzi a gyerekvállalást, örülni szokott, amikor ismerősei bejelentik, hogy gyerekük lesz, hozzátéve, hogy ez csak az ő személyes döntése, hogy ő nem szeretne gyereket szülni és nevelni, de támogatja azokat, akik hasonlóan éreznek, mert tudja, hogy milyen nagy társadalmi nyomás nehezedik azokra a nőkre, akik nem akarnak gyereket.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Életmód#gyerekvállalás#szülés#gyereknevelés#influenszer#modell#család

Címlapról ajánljuk