Életmód

Fügés-diós, robbanócukorkás és sörös: megvannak az év szaloncukrai

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 15:20

Itt a karácsonyi ízorgia-szezon!

Újra megrendezték Az Év Szaloncukra versenyt, amelyre a szervezők igyekeztek az összes hazai kicsi és nagy gyártót is meghívni. Mint a szervezők írják, 

  • az Év Szaloncukra verseny győzteseit 196 szaloncukor közül választották ki,
  • a verseny 11 kategóriájának a zsűrizésben több, mint 300 kóstoló segített,
  • a kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 17 győztest.

Az Év Szaloncukra 2023 címet a balatongyöröki Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra nyerte el, a második helyezett a maklári Stühmer körtezselés-muskotályos szaloncukra lett, míg a harmadik helyen a Keszthelyi Sütibolt meggyes marcipán szaloncukra végzett.

Az idei évben újra meghirdetett, hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrokat versenyeztető Év Cukormentes Szaloncukra kategória első helyezettje a maklári Stühmer édesítőszeres pisztácia szaloncukra lett, a második helyen pedig az édesítőszeres éttrüffel szaloncukruk végzett, a harmadik helyezett pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukra lett.

Fügés-diós, robbanócukorkás és sörös: megvannak az év szaloncukrai
A Gyulai Kézműves Cukrászda mézkaramell szaloncukra


A szakmai kategória győztese a Stühmer szicíliai pisztáciás szaloncukra lett, második helyen végzett a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés málnás-pisztáciás málna pálinkás szaloncukra, a harmadik pedig a Gyulai Kézműves Cukrászda mézkaramell szaloncukra lett.

Az „ízek versenyében” a marcipán, mogyoró és pisztácia ízek mellett idén új ízkategóriaként jelent meg a mandula és a fehércsokoládé és visszatért a zselé is. A legjobb marcipános szaloncukor a Szamos feketeribizli krémmel töltött marcipán szaloncukra, a legjobb mogyorós szaloncukor a Stühmer piemonti mogyorós szaloncukra, a pisztácia kategóriában a Stühmer szicíliai pisztácia szaloncukra lett. 

Fügés-diós, robbanócukorkás és sörös: megvannak az év szaloncukrai
a Stühmer szicíliai pisztácia szaloncukra


A legjobb mandulás szaloncukor kategóriában a kiskunlacházi Demeter Chocolate mandula-kókusz szaloncukra lett a fehércsokoládé kategóriában a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés pisztácia krémes szaloncukra győzött és a zselés szaloncukrok legjobbja a Szamos málna zselés szaloncukra lett.

A gyerekek kedvence a Sulyán Cukrászda robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukor kék spirulinával, az Év Új íze a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Belga trappista sörös szaloncukra lett, amit az idén először megjelenő új termékek közül választottak ki.

Nyitókép: A balatongyöröki Promenád Kávéház Fügés-diós szaloncukra

#Életmód#szaloncukor#az év szaloncukra#karácsony#zsűri

Címlapról ajánljuk