Életmód

„A politikusoknak be kéne tiltania” – ezt nem szabad csinálni ébredés után

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 13. 11:04

Egy ausztrál orvos elárulta, mi a tökéletes reggeli ébredés titka. Van egy dolog, amit szerinte a törvény erejével kellene betiltani. 

Elárulta a tökéletes reggeli rutin titkát a news.com.au ausztrál lap orvosszakértője. Dr. Zac Turner egy olvasói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a remek ébredés egy jó alvással kezdődik, de azt még lehet fokozni.

Az első, és legfontosabb lépés a megfelelő ébredéshez, hogy soha, de soha ne használjuk a snooze, azaz szundi gombot – közölte az orvos. Az ébresztő elhalasztása tíz perccel ugyanis csak rossz alvást eredményez, több rosszat tesz, mint jót. Dr. Zac Turner kijelentette:

Arra kérne kérnünk a politikusainkat, hogy tiltsák be minden eszközön a szundi gombot.

Hozzátette, hogy az ébresztő ébresztése után még visszaaludni olyan „mint a jógaóra után felszívni egy padlón talált, félig elszívott cigarettát”.

Emellett érdemes minden nap ugyanabban az időpontban felkelni, még a hétvégén is, majd egy pohár vízzel indítani a napot, amit egy kis testmozgás, valamint egy egészséges „proteint, teljes kiőrlésű gabonát és zöldséget vagy gyümölcsöt” is tartalmazó, kiadós reggelinek kell követnie.

Nyitókép: Unsplash

#Életmód#ébredés#reggel#reggeli rutin

Címlapról ajánljuk