Életmód

Azt hitte, hogy csak stresszes, de kiderült, hogy 24 órája van hátra

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 9:58

A 33 éves nő kínzó alhasi fájdalmat érzett. 

Örökre megváltozott az élete annak a 33 éves angol nőnek, aki egyszer csak kínzó alhasi fájdalmat érzett, azonban úgy gondolta, hogy csak sok stressz éri, és az okozza a tüneteit. Victoria Danson egy ideig figyelmen kívül hagyta a fájdalmat, azonban amikor diagnoztizálták IBS-sel (irritábilis bél szindróma) és Crohn-betegséggel is, világossá vált számára, hogy az életét tette kockára – írja a New York Post.

A kórházban kiderült, hogy egy tályog nőtt az alhasában, ami végzetes vérmérgezéshez vezetett, így az orvosok maximum 24 órát jósoltak neki. A nőt azonnal megműtötték, és eltávolították a tályogot, ami a petefészkein helyezkedett el.

Arra sem volt időm, hogy felfogjam, hogy mi is történik. Csak annyit tudtam, hogy iszonyatos gyötrelmeim voltak és bármit megtettem volna, hogy megszabaduljak a fájdalomtól

– emlékezett Victoria.

Az orvosoknak el kellett távolítaniuk csaknem 46 centimétert a beléből, így egy ileosztóma zsákot is kapott. Bár nem szerette volna, ha ezentúl a zsákkal kell folytatnia az életét, ez volt az egyetlen lehetősége a túlélésre.

A műtét óta visszatért az egészséges életmódhoz, és különböző platformokon segít azoknak, akik hozzá hasonlóan sztómazsákot használnak:

 

Nyitókép: Sorrasak Jar Tinyo / Getty Images

#Életmód#betegség#stressz#tályog#sztóma

Címlapról ajánljuk