Életmód

Tom Holland a száraz január alatt jött rá, hogy alkoholbeteg

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 21:37

A színész nem fél bevallani, hogy alkoholista volt, de élete legjobb döntésének tartja, hogy leszokott az ivásról.

A filmsztár Tom Holland arról beszélt egy interjúban, hogy a teljes kijózanodás „a legjobb dolog, amit valaha tett”, miután rájött, hogy a „rabszolgájává vált” az alkoholnak – írja a BBC.

Az On Purpose with Jay Shetty podcastnak nyilatkozva Holland elmondta, hogy a józansághoz vezető útja egy „nagyon, nagyon piás” tavalyi karácsonnyal kezdődött.

De miután úgy döntött, hogy száraz januárt tart, csak arra tudott gondolni, hogy igyon, és ez nagyon megijesztette.

Azt gondoltam, „hú, talán van egy kis alkoholfüggőségem”.

A felismerés arra késztette, hogy még egy hónappal meghosszabbítsa a száraz januárt, de akkor nagyon küzdött. „Úgy éreztem, nem élhetek társasági életet. Nem mehetek el egy kocsmába és nem ihatok egy lime-szódát” – magyarázta. 

Azt kérdeztem magamtól: Miért? Miért vagyok az italnak a rabszolgája? Miért vagyok ennyire megszállottja az italnak?

Holland ekkor úgy döntött, hogy hat hónapig nem iszik, és június elsején lejárt a határidő. Épp akkor, amikor a 27. születésnapját ünnepelte. A sztár szerint „ekkor volt életében a legboldogabb”. A színész hosszasan sorolta azt is, milyen előnyei voltak annak, hogy lejött az ivásról. 

„Örömmel mondom ki, határozottan alkoholfüggő voltam. Egyáltalán nem zárkózom el ettől" – vallotta be Holland, aki jelenleg egyéves szünetet tart a filmezésben. 

Nyitókép: MTI/EPA/David Swanson

#Életmód#tom holland#pókember#alkoholizmus#ital#függőség

Címlapról ajánljuk