Életmód

Így él szerelmi életet a fejénél összenőtt sziámi ikerpár egyik tagja, aki szüzességét is rég elveszítette már

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 8:07

Lori és George Schappell a világ legidősebb sziámi ikerpárja. A testvérek a fejüknél nőttek össze, és bár a frontális lebenyük 30 százalékán és a létfontosságú érhálózaton is osztoznak, mégis állítják, képesek önálló életet élni, és egymástól függetlenül randizni. Míg Lori párjával találkozott, George könyvet olvasott, és úgy tett, mintha ott sem lenne.

Lori és Dori Schapell sziámi iker lányokként születtek az amerikai Pennsylvania államban 1961 szeptemberében. 2007 óta azonban Dori férfiként határozza meg magát, és felvette a George nevet. Így ők lettek a világon az első olyan sziámi ikerpár, akik bár azonos neműként születtek, ma már különböző neműként határozták meg magukat.

A testvérek születésük után nem sokkal intézetbe kerültek, a bíróság ugyanis úgy döntött, hogy szüleik nem tudnának megfelelően gondoskodni róluk. Az intézetben többnyire szellemi fogyatékossággal és mentális problémákkal élőket ápoltak, noha Lorinak és George-nak nem voltak ilyen jellegű gondjaik. Az ikrek ma azt mondják, akkoriban „nem tudtak jobbat kitalálni”.

Lori többször is beszélt arról a vágyáról, hogy szeretne családot alapítani, sőt azt is elárulta, hogy már volt férfival, 23 évesen vesztette el a szüzességét második barátjával.

Attól, hogy sziámi ikerként születtem, miért ne lehetne szerelmi életem, vagy miért ne érezhetném nőnek magamat?

– tette fel a kérdést.


Bátyja, George mindent megtesz annak érdekében, hogy amennyire lehet, biztosítsa nővére számára az intim pillanatokat.

Amikor randizni mentem, George mindig hozott magával egy könyvet. És mivel nem egy irányba néz a fejünk, a csókolózást is ignorálni tudta 

– mondta Lori.

Lorit 2006-ban eljegyezték, de az esküvőre már nem került a sor, vőlegényét ugyanis egy részeg sofőr halálra gázolta. A nő azt mondta, a tragédia teljesen lesújtotta, és ha nincs George, nem tudja, hogyan élte volna túl. Szerelme elvesztése annyira megviselte, hogy csak nemrég kezdett el újra randizni.

A testvérek 1997-ben az Our Life című televízióműsorban vallottak arról, hogyan teremtik meg egymás számára az intim pillanatok lehetőségét.

Azt csinálhatnak, amit csak akarnak. Én pedig úgy teszek, mintha ott se lennék

– árulta el George (akkor még Dori).

Lori azt mondta, az intézetben nagyon korán megtanultak magukról gondoskodni, az iskolában kitűnő jegyeket szereztek. Amikor a testvérek betöltötték a 21. évüket, pert indítottak az intézet ellen, hogy Lori főiskolára mehessen, és titkárnői képesítést szerezhessen.

Míg Lori ép testtel született, addig bátyja nyitott gerinccel jött világra, emiatt nem képes járni, kerekesszékben ül, amit nővére tol maga előtt. Nehézségeik ellenére azt mondják, képesek egymástól független életet élni, és tiszteletben tartják egymás hobbijait is. Zenét hallgatnak, olvasnak, vagy kirakóznak közben.

Míg George szeret countryt énekelni, addig Lori imád turkálókban shoppingolni.

Sosem iszom alkoholt, Lori viszont időnként legurít egy vodka-narancsot, és aztán kegyetlenül szenved a másnaposságtól. Én viszont ebből semmit sem érzek, mert teljesen külön testben élünk

– árulta el George.

Bár az orvosok születésükkor azt mondták, nem érik meg a harmincat, Lori és George jócskán rácáfoltak erre.

Annyi mindent tanultunk az elmúlt 50 évben, és továbbra is teljes életet fogunk élni 

– mondták.

Címlapkép: Jason Kempin / Getty Images

#Életmód#sziámi iker#rtl#szerelmi élet#lori schappell#ma#ikrek#szex#randizás

Címlapról ajánljuk