Életmód

Gyűlöletcunamit zúdított magára az anyuka, aki elárulta: még mindig szoptatja két és fél éves fiát

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 17:20

Emma O’Donnell szerint ez természetes, és bátorságot akart adni azoknak a nőknek, akik úgy érzik, elítélik őket azért, mert sokáig szoptatnak.

Hatalmas gyűlöletcunamit zúdított magára egy háromgyerekes brit anyuka, aki videókat osztott meg az interneten, amiben elárulta, hogy még mindig szoptatja legkisebb fiát, a két és fél éves Harryt. Erről a Daily Mail ír.

A 35 éves Emma O’Donnell azt mondta, sok nővel találkozott, akik elmondták, hogy ítélkeznek felettük azért, mert sokáig szoptatnak, és eltántorítják őket ettől. A videókkal nekik akart bátorságot adni. Először ő is azt gondolta, hogy fél évig fog szoptatni, de utánajárt a témának, és folytatta.

Akadtak olyan hozzászólók, akik szerint a nő zaklatja a gyerekét, és börtönbe kellene zárni ezért. Emma O’Donnell erre úgy reagált, hogy az Egészségügyi Világszervezet is javasolja a kétéves korig történő szoptatást, sőt vannak olyan kultúrák, ahol hétéves korig szoptatnak, szerinte ezért vannak a gyerekeknek tejfogaik. A gyűlöletáradatot azért is tartja „viccesnek”, mert a videókban már az elválasztás is szóba került, az, hogy hogyan próbál felhagyni a szoptatással.

Szerinte a gyűlölködők olyasmi miatt záratnák be, ami természetes, és biztonságérzetet ad a kisfiának.

Nincs tökéletes recept a szülőségre. Azt teszem, amiről azt gondolom, hogy helyes. Vannak nők, akik nem akarnak szoptatni, de az is rendben van, amíg a baba és az anyuka is boldog és egészséges

– közölte.

Nyitókép: Instagram / @a_mothers_tale

#Életmód#szoptatás#gyűlölet#gyereknevelés#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk