CinemaKlub

A Disney szinte az összes Oscar-kategóriában jelöltetné a Fekete Párducot

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 12. 12:16

Úgy tűnik, a Marvel bízik a nagy számok törvényébe. Szerintetek megérdemelné valamelyik kategóriában az Oscar-díjat?

Közeledik az év vége, a stúdiók pedig elkezdtek kampányolni a díjszezonra. Természetesen így tett a Disney is, meglepő módon azonban nem a Végtelen háborút, hanem a Fekete Párduc című Marvel-mozit kezdték el a leginkább promózni.

Miután az Akadémia határozatlan ideig elnappolta a nemrég bejelentett és nagy port kavaró „legjobb közönségfilm” kategóriát, akár azt is hihettük volna, hogy a Fekete Párduc visszavonul az Oscar-kampánytól.  A Disney azonban ennél jobban bízik az egyébként a rajongókat is megosztó filmben, amiről sokan azt mondják, csupán a hollywoodon is átsöprő PC-hullám miatt értékelték fel.

A mikiegeres nagyvállalat ugyanis közzétett honlapján egy listát az Akadémiának címezve, amiben a Fekete Párducot a következő kategóriákban ajánlják Oscar-jelölésre (Aki egy lélegzetvétellel hangosan végig tudja ezeket mondani, annak jár egy képzeletbeli piros pont): Legjobb film, rendező, adaptált forgatókönyv, férfi főszereplő, vágás, operatőri munka, produkciós design, kosztüm design, smink, hangkeverés, hangvágás, vizuális effektek, eredeti zene, eredeti betétdal, és a kedvencünk, a legjobb női és férfi mellékszereplő kategóriák, ahol túlzás nélkül a film minden egyes mellékszereplőjét beajánlották.

Azért azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy például a legjobb effektek kategóriában több esélye legyen a Fekete Párducnak, mint mondjuk a szintén Marvel-film Bosszúállók: Végtelen háborúnak. Arról nem is beszélve, hogy a film színészi alakításai is elég távol állnak az Oscar-színvonaltól. Ettől függetlenül a „kisebb”, technikai kategóriákban, illetve akár a legjobb betétdal mezőnyében azért lehet reális esélye a Fekete Párducnak.

A Fekete Párducról írt kritikánkat visszaolvashatjátok ide kattintva!

#CinemaKlub#oscar#oscar 2019#fekete párduc#marvel#disney

Címlapról ajánljuk