CinemaKlub

A sötét lovag - 10 év után derült fény egy új titokra!

rtl.hurtl.hu

2018. július 17. 15:14

10 éve mutatták be A sötét lovagot, de a mai napig derülnek ki róla újabb és újabb részletek - most például az egyik karakter sorsával kapcsolatban!

Emlékeztek még Gambolra? Ő volt az a maffiózó, akinek Heath Ledger Jokere oly' emlékezetesen iktatta ki egyik emberét - azzal a bizonyos ceruzás „bűvésztrükkel”.

Nem sokkal később Gambol vérdíjat tűzött ki Joker fejére, aminek köszönhetően hullazsákban hozták el színe elé a bűn bohóc hercegét - igen ám, de ez csak egy átverés volt, Joker felugrott, és likvidálta Gambolt. 

A Gambolt alakító Michael Jai White most viszont elárult egy új titkot az ominózus jelenetről!

„Szerintem sokan észrevehették a furcsa vágásból, hogy nem forgattunk halál-jelenetet. A karakter nem halt volna meg. Ez később a vágóasztalon történt. Ilyen hibákat nem szoktál látni ekkora filmekben. Amikor olyasmit látsz, ami hibának hat, vagy nincs megerősítve, a mögött mindig van valami.”

És való igaz, Gambol halála a hirtelen vágás miatt tényleg furcsán hat - nézzük csak:

Lehet, hogy „csak” egy Jokeréhez hasonló mosolyt kapott volna? De ha ezt elfogadjuk, vajon milyen szerepet szántak volna még neki? Ez sajnos White szavaiból sem derül ki pontosan:

„Gambolnak mélyebb indítékai lehettek; szerintem olyan karakter volt, akit később még használtak volna. Mást terveztek ezzel a karakterrel, és néhány dolgot ki is vágtak. Talán Heath Ledger tragikus elvesztése miatt.”

Sajnos ennél közelebb egyelőre nem jutunk a rejtély megoldásához, de jó látni, hogy ennyi idő után is derülnek ki még friss dolgok az egyik legjobb Batman-filmről.

Apropó Batman/Joker: az megvan, hogy Jared Leto mellett Joaquin Phoenix is eljátssza a szerepet?

Forrás: ScreenRant
#CinemaKlub#batman#a sötét lovag#joker#christopher nolan#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk