CinemaKlub

Disney, minden mennyiségben az RTL Klubon!

rtl.hurtl.hu

2018. március 16. 9:51

Éljenek a hosszú hétvégék, főleg, mert ilyenkor tényleg van időnk egy kicsit lazulni. Ráadásul ma este még egy kis időutazáson is részt vehetünk, hiszen gyerekkorunk nagy klasszikusai érkeznek az RTL Klubra.

Annyiszor felemlegettük már a mese-függőségünket, hogy valószínűleg minden CinemaKlub olvasó beleesett ebbe az őrületünkbe. De ez csak boldogságot jelenthet, hiszen újra nézni gyerekkorunk kedvenc meséit… a világon a legjobb dolog. Instant fiatalodás, és ha szerencsénk van, akkor már a saját gyerekeinknek is mutogathatjuk ezeket az ikonikusnak is beillő történeteket.

Az RTL Klubon a péntek este tagadhatatlanul ezekről a mesékről szól majd, hiszen rögtön kettővel is támadunk, amit egy élőszereplős – mégis Disney-központú – filmmel is megfejelünk.

De nyugi, tartogatunk még meglepetést a következő napra is! Nézzük, mikor, milyen kalandokba vethetjük bele magunkat!

Péntek este, rögtön a Híradó után 18:55-kor kezdődik a Pocahontas!

John Smith a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba. Ám őt az aranynál sokkal jobban érdekli a titokzatos világ, ahol élni fog. Egyik felfedezőútja során megpillantja Pocahontast, a szépséges indián hercegnőt, és az élete egy csapásra új értelmet nyer. A lány bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival feltárja előtte a vadon titkait. Csakhogy a két világ harcban áll egymással, és senki sem nézi jó szemmel a szerelmüket.

Utána, 20:35-kor már az arab birodalomba utazunk, hiszen Aladdin és barátai várnak ránk!

Aladdin egész élete egy csapásra megváltozik egy varázslámpa megdörzsölésével, amelyből a mókamester és alakváltoztató Dzsini tűnik elő, aki felajánlja, hogy teljesíti három kívánságát. Ezzel kezdődik Aladdin mesés, hihetetlen felfedező utazása Abuval, a csintalan majommal. Jafar, a szultán fővezíre azonban gonosz tervet forral és elrabolja az uralkodó lányát. Aladdin Abuval az oldalán harcba indul, hogy kiszabadítsák a szépséges Jázmin hercegnőt.

A Disney-maraton természetesen nem ér véget ezek után sem, hiszen Tom Hanks és Emma Thompson tovább görgetik varázslatos utazásunk fonalát: 22:35-kor kezdődik ugyanis a Banks úr megmentése! Úgy bizony, ez az a film, amiben megelevenedik Walt Disney is!

Walt Disney (Tom Hanks) megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem is sejti, hogy erre az álomra húsz évet kell várnia. A jogok megszerzésében ugyanis szembetalálja magát a goromba és hajthatatlan írónővel, P.L. Traversszel (Emma Thompson), aki hallani sem akar a megfilmesítésről. Az írónő csak akkor hajlandó találkozni Disneyvel, amikor a könyv eladási mutatói csökkenni kezdenek. Az írónő két hétre Los Angelesbe utazik, és teljesen felforgatja a stúdiót.

Nem kell csüggedni, hiszen a péntek esti mese-maraton után ez a kaland is tovább folytatódik Az oroszlánkirállyal szombaton, 15:55-kor! Addig is jöjjön pár érdekesség Simbáékról!

#CinemaKlub#disney#mese#maraton#aladdin#az oroszlánkirály

Címlapról ajánljuk