CinemaKlub

Félelem a szextől? Ez az új romantikus dráma bizony erről szól!

rtl.hurtl.hu

2018. február 23. 15:30

Saoirse Ronan egyre intenzívebben szárnyal a filmvásznakon a 2015-ös Brooklyn óta, erre pedig csak rápakolt az idei Lady Bird sikere. Most egy új romantikus filmet készített, aminek eléggé meglepő a témája.

Mostanában már eléggé hozzá szokhattunk a szexualitás filmes ábrázolásához, ami mondjuk ki: eléggé naturális lett. Ergó, már semmivel sem tudnak minket meglepni – maximum egy erotikus sorozatként eladott Szürke ötven árnyalata trilógiával, aminek nem sok köze van a valós élethez…

Most viszont kijött egy – a mai szemnek akár meglepőnek számító – történet, az „On Chesil Beach” előzetese. Ebben a filmben ismét Saoirse Ronan viszi a főszerepet, mellette pedig pedig egy ifjú titán, Billy Howl alakítja filmbeli karaktere férjét.

De miről is szól az alkotás?

Egy fiatal párt találunk a középpontjában, akik merőben más családi háttérrel rendelkeznek, mégis egymásba szeretnek. Miközben a gazdag hátterű Florence a hegedű megszállottja, későbbi férje, Eddy jogot tanul az egyetemen. Kettejük konfliktusa mégsem ebből a szálból eredeztethető, sokkal inkább a nászéjszakájukból.

A film fő mozgatórugója ugyanis a szextől való félelem.

 


A Dominic Cooke rendezésében érkező mozi nemcsak a pár kapcsolatának első lépéseiről és a beteljesült szerelmükről mesél, hanem az utána érkező dilemmáról: Florence ugyanis fél intim viszonyba kerülni választottjával.

„Sosem lehetünk boldogok, és ez mind az én hibám!” – hallhatjuk a női főhőstől.


Kettejük viszálya és drámája ezen a ponton bukik ki igazán… a kérdés azonban mégis az, vajon hogyan csavarják majd meg a történetet annyira, hogy ez még érdekes is lehessen? Mert egyelőre a konfliktus maga inkább értetlenkedést váltott ki belőlünk, mintsem leírhatatlan izgalmat. Pedig szeretjük Saoirse Ronant, de egyelőre nagyobb bennünk a vágy, hogy újra megnézzük vele a Brooklynt.

Nektek bejön az előzetes?

#CinemaKlub#romantika#dráma#előzetes#trailer#saoirse ronan

Címlapról ajánljuk