Műsorújság
RTL Most

Imádni fogod A szabadság ötven árnyalatát, de meglepő lesz, miért!

Megnéztük az erotikus sorozat legfrissebb és egyben utolsó darabját. Az eddigi séma továbbra sem változott: mindenki szép, és persze olyan az egész, mintha egy hosszú videóklipet néznénk. Most elmondjuk, miért élveztük annyira.

 


Ez a mozi nem guilty pleasure, nem egy olyan darab, amit mindenki előtt gyűlölünk, titkon viszont odáig vagyunk érte és szeretjük. A szürke ötven árnyalata-filmek egyike sem volt ilyen, az utolsó fejezet után pedig be kell látnunk, hogy ezt a sztorit azért „szeretjük”, mert annyira rossz.

Klisék, sokszor eldurrogtatott fordulatok, ügyefogyott párbeszédek és hatásvadász felvételek… ezeket olvasva valószínűleg mindenkinek elmenne tőle a kedve, de emberek, ezek a hibák annyira rosszak, hogy azt már csak imádni lehet. Ahelyett, hogy a nézők komolyan vennék a szadomazo alapokon nyugvó, elrablós szerelmi drámát, inkább poénosan fogják fel az egészet.

Ha úgy ülsz be, hogy egy jó komédiát vársz, akkor tutira nem fogsz csalódni. És hidd el, nem leszel egyedül ezzel az érzéssel. Tapasztalatból mondjuk: amikor elmentünk, hogy meglessük a legújabb részt, minket lepett meg a legjobban, hogy mekkora kacajok és ordító röhögések között néztük végig – egy teremnyi emberrel – az egészet.

 


Az eddigi összes résznél felvetettük már, hogy a zseniálisan összepakolt soundtrack mellett – ebben most sincs hiba – néha olyan érzésünk volt, mintha egy videóklipet néznék. Mindenki szép, a tájak, az újonnan fellátogatott országok… minden gyönyörű.

Álomba illő történet ez, egy a baj csupán: túltolják a meseszerűséget. Minden olyan egyszerűen a főhősnő ölébe hullik, hogy nem lehet komolyan venni a cselekményt. Itt már nem arról van szó, hogy nők millióit ringatják egy lehetetlen álomvilágba, sokkal inkább az a helyzet, hogy ezeknél a túlzásoknál a nők többsége inkább felhorkant.

Esküvő a dúsgazdag herceggel, újabb előléptetés, saját magángép, pezsgő mindenhol, hihetetlen utazások, óriási villa, kockahasat villantó férj, aki még zongorázva énekel is… ugyan már!

 

Ki hiszi ezt el?

Persze, azt mi is beismerjük, hogy erre a felvonásra már eljutottak odáig a színészek, hogy igazán cuki pillanatokat is összehozzanak. Ilyen például a részeg Christian és Anastasia esete, vagy az első igazán érzelmes veszekedésük… ez a jelenet ráadásul Dakota Johnson kedvence, úgyhogy érdemes odafigyelni rá.

A film központi eleme – a sokat emlegett szex – most sem nyújt maradandó élményt, maximum csak a vásznon egymáshoz bújó karaktereknek. Van itt vibrátor, kikötözés, bilincs és még sorolhatnánk, de ezek a snittek nem igazán mutatnak semmi újat, vagy vérfagyasztóan meghökkentőt.

Legnézettebb videók