CinemaKlub

Na, akkor melyik is volt A galaxis őrzői 2 legjobb poénja?

YozsinakYozsinak

2017. május 17. 13:16

Ha egyszer felültél a Galaxis-vonatra, akkor nem igazán van leszállás, hiszen a rajongás és az őrület örökké tart. Mi imádtuk a legújabb részt, és most akár órákig sorolhatnánk, miért, de lenyugszunk és kiemeljük az egyik legjobbat!

Ez itt a vallomások terepe: mi már háromszor láttuk a vol. 2-t, és azt gondolhatná mindenki, hogy rég eljutottunk a kiégés állapotába, de erről szó sincs. Hogy miért? Mert ez az egyik legjobban összerakott Marvel film, amit láttunk!

Rengeteg komponense van, hogy miért is annyira élvezetes ennyi vetítés után is James Gunn újabb alkotása: a karakterek, a történet, az atmoszféra, az ütős poénok és a közel sem kiszámítható fordulatok… Minden adott egy igazán zseniális filmélményhez. És mindezt folyamatosan képesek megfejelni a világ legjobb zenéivel, olyan soundtrackeket villantva, hogy hónapok elteltével is előtör belőlünk a „70-es évek zenéi” fétis.

Múltkor ki is elemeztük a Galaxis zenei részlegét, sőt magát a filmet is megokoskodtuk egy kritikában, ámde most másról van szó, az új kedvenc karakterünkről: Yondu Udontáról!

Spoileresen folytatjuk, maszkokat felvenni!

Az egyik legepikusabb poénja az egész filmnek hozzá kötődik, hiszen szerintünk még évekig emlegetni fogják azt a jelenetet, amikor Yondu az okos kis nyilával alászállt az égből, és Űrlordot megigézve, ő lett Mary Poppins!
 

„Peter Quill: You look like Mary Poppins.

Yondu: Is he cool?

Peter Quill: Hell yeah, he's cool.

Yondu: I'm Mary Poppins, y'all!”


Ha valami, akkor ez a beszélgetés filmtörténeti jellegű poént szállított! És nemcsak mi gondoljuk így, hiszen Gunnék megannyi rajongót megihlettek ezzel a fricskával. Eleve rengetegen nekikezdtek egy petíciónak, hogy Michael „Yondu” Rooker szerepeljen a most készülő Mary Poppins rebootban (arra mi is befizetnénk, hogy a színész feltűnjön Emily Blunt oldalán).

Azonban a lényeg a mémekben keresendő! Senki sem tudott elmenni reakció nélkül Yondu Poppins mellett! Maga James Gunn posztolta pár napja ezt a plakátot a következő szöveggel: „lol”

 


Azóta pedig Mr. Rooker is felült a troll vonatra:
 

 

She's Mary Poppins y'all... just kidding... #immarypoppinsyall #yondu #GotGVol2

Michael Rooker (@michael_rooker) által megosztott bejegyzés,


És ha ez sem lenne elég, akkor nézzétek meg, hogyan szárnyal Baby „Gally” Groottal a vállán, egy fan arton:
 

 


Úgy tűnik, Yondu Poppins-t senki sem állíthatja meg! De minek is? Ő az éltető erőnk a szürke vagy túlságosan forró hétköznapokon!


Képek: James Gunn Facebook, Instagram, 9GAG

#CinemaKlub#a galaxis őrzői 2#james gunn#poén#mem#mary poppins

Címlapról ajánljuk