KERESÉS search-close

panel

70 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "panel"

Új szomszédjai életét is megkeseríti

Újabb társasház életét keseríti meg az a férfi Szombathelyen, aki korábban többször felgyújtotta saját lakását egy panelban. Korábbi lakóhelyéről a nyáron elköltözött ugyan, de új szomszédjai azt mondják, velük sem tud békében együtt élni. Gyakran üvöltözik éjszaka, dörömböl az ajtókon, megrongálja a liftet vagy a lépcsőházat – éppen úgy, mint az előző helyen.

Panelek közt kóborolt a disznó


szerző:
2018.08.19. 18:10
Panelek közt kóborolt a disznó

Nem mindennapi városnézőt fotóztak szombaton Móron. Egy termetes disznó sétálgatott a panelházak tövében. Egy szemtanú az RTL Híradónak azt mondta: vagy tíz percig bóklászott az állat fel alá az út mellett, majd valaki végül hazaterelte a jószágot.

Így éld túl a hőséget egy panelban!

Egy évvel ezelőtt négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk akkor, és kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

Nem adhatják ki a bérlakásokat

Nem adhatja bérbe rászorulóknak a hódmezővásárhelyi önkormányzat azokat a lakásokat, amelyeket azért vettek meg, hogy visszabonthassák a tízemeletes panelházak felső öt emeletét. A bontást pedig csak akkor lehet megkezdeni, ha mindenki önként kiköltözik.

LEÉGETT A LAKÁSUK: Mindenük odalett a pusztító tűzben

Négyszer ment vissza az égő lakásba volt feleségéért. Ezt mesélte Híradónknak a férfi, akinek 9. emeleti lakása még szombaton gyulladt ki Győrben. Az asszonyt végül sikerült felébresztenie, és mindketten kijutottak az égő lakásból. Egykori otthonuk azonban semmivé lett. Amit nem a tűz pusztított el, az a hőtől, vagy a koromtól ment tönkre.

Kigyulladt egy 9. emeleti lakás Győrben

Egy 10 emeletes panelház 9. emeletén csaptak fel a több méteres lángok hajnalban. A lakásban élő férfit és volt feleségét a tűzoltók mentették ki. Mindketten füstmérgezéssel kerültek kórházba, de már kiengedték őket. Úgy tudjuk, elektromos zárlat okozhatta a tüzet.

 

Paneltűz Hódmezővásárhelyen, egy férfi meghalt

A 7. emeleten gyulladt ki egy lakás, négyen kerültek kórházba füstmérgezéssel. A lángok egy idős házaspár lakásában csaptak fel hajnalban. A feleség a lépcsőház felé menekült, férje viszont valamiért az erkélyre ment, és már nem tudott visszajutni.

 

Túlélőpraktikák a panelban, így vészelheti át a hőséget

Négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk. Kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Két szeméttároló égett néhány méterrel egymástól

Két panelház szeméttárolója is kigyulladt az éjszaka Csepelen egymástól néhány méterrel. Az épületek füsttel telítődtek, több mint 140 embernek kellett elhagynia az éjszaka az otthonát. A helyiek szerint gyújtogatás történt. A füst miatt egy várandós kismamát kórházba kellett szállítani.

A lámpából is folyt a víz

A lámpákból, a csövek mellől, sőt még a tapéta alól is zubogott a víz szerdán este Győrben egy panelban. A hatodik emelten törött el a fő vízvezeték az egyik lakásban. Ők és az alattuk lakók is úsztak a vízben. Összesen hat család otthona ázott el, de az egész tömbben lekapcsolták a szolgáltatást és az áramot is, mert a villanyvezetékekből is dőlt a víz.

Karácsonykor égett ki a panel

Méteres lángok csaptak ki egy újpesti, kilencedik emeleti panellakás ablakán. A ház lakói közül többen úgy tudják, hogy egy csillagszóró miatt gyulladt fel a már száraz karácsonyfa. A két lakó hiába próbálta oltani a tüzet, egy idő után jobbnak látták, ha kimenekülnek és hívják a tűzoltókat. Több más lakót is menteni kellett: volt, akit emelőkosárral hoztak le, mások viszont lejutottak a lépcsőházon keresztül.

Felmentették a halálos paneltűz okozóját

Nem felelős szomszédai halálért az a nő, akinek a lakása még 2009-ben gyulladt ki Miskolcon. Ezt mondta ki jogerős ítéletében a bíróság. Az asszony úgy menekült az égő lakásból, hogy nem szólt senkinek. Állítása szerint azért, mert pánikba esett. Egy év próbára bocsátották. A tűzben egy 39 éves nő és két gyereke halt meg. Az apa felháborítónak nevezte az ítéletet.

Égő gyertya okozott lakástüzet

Égő gyertya okozott lakástüzet péntek délután egy pécsi panelházban. A lakásban egy idős asszony egyedül él. Füstmérgezéssel megúszta a történteket; átmenetileg rokonokhoz költözött. A házból nem kellett kiköltöztetni a lakókat.

Csótányinvázió a panelban

Csótányinvázió egy csepeli panelházban, a rovarok a legváratlanabb helyeken lepik meg a lakókat. A csótányok egy kilencedik emeleti lakásban szaporodtak el, mert az ott élő férfi térdig érő szemetet halmozott fel – értesült a Blikk. Az egyik szomszéd azt mesélte, tehetetlenek. A lakásban már mindenhova csótánycsapdákat rakott ki, és a kenyeret is a mikrohullámú sütőbe zárja el a rovarok elől. A tisztiorvosi szolgálat szerint nincs járványveszély, a férfit ugyanakkor arra kötelezték, hogy takarítson ki.

A magyar lakásárak drágultak leginkább

Magyarországon drágultak legjobban a lakások az Európai Unióban. Egy év alatt több mint 15 százalék áremelkedést mért az unió statisztikai hivatala. Ez pedig négyszerese az uniós átlagnak. Elemzők szerint a kibővített otthonteremtési kedvezmény hajtotta fel ennyire az árakat. A drágulásban nagy szerepe van annak is, hogy a rekord alacsony alapkamat miatt többen vesznek ingatlanokat befektetési céllal.

Erőszakoskodtak a lánnyal, felvette a kamera

Videón az erőszakolók. Az RTL Híradónak sikerült megszereznie azt a felvételt, amelyen látszik, hogy hogyan vittek el fiatalok még februárban egy ittas lányt Debrecenben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csoportos nemi erőszakkal 3 fiút gyanúsítanak, akik a felvételek alapján egy panelház 10. emeletére vonszolták magatehetetlen áldozatukat, majd a gyanú szerint egymás után akarták megerőszakolni. A rendőrök vádemelést javasolnak.

Panellakó hírességek és az ország legismertebb lakásai

Három évvel ezelőtt nyakunkba vettük a panelépületek közti utcákat, és az "égig érő" monstrumokat. A szocialista építészet több mint száz évre tervezett. Két millióan élnek lakótelepen - és még fognak is, a XXI. században. 

Lebontják a tízemeletes panelek felső emeleteit?

Érdekes elképzelés ütötte fel a fejét. A tízemeletes panelházakat konkrétan derékba törnék a kellemesebb klíma reményében. A hatodiktól felfelé élőket pedig rendkívül hasznos tanáccsal látták el: költözzenek kertes házba!

Lázár: Panelból kertes házba!

Kertes házakba költöztetné a panellakásokban élőket a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János szerint a panelházak nyáron túl melegek, a felújításukra pedig nincs pénz - a kormánynak azért támogatnia kellene a lakókat a költözésben. A Párbeszéd Magyarországért szerint uniós támogatásokból fel lehetne újítani a paneleket, de a kormány az összes pénzt a középületekre költi.
 

Nagy drogfogás szilveszter előtt


szerző:
2015.12.30. 18:15
Nagy drogfogás szilveszter előtt

Csaknem 80 millió forint értékű kábítószert találtak a rendőrök egy budapesti panellakásban. A lakás tulajdonosára azután csaptak le, miután elfogtak egy dílert, aki elmondta nekik, honnan vásárolja a drogot.

Az ablakon át menekültek a tűz elől

Az ablakon át, az árkádra menekült gyerekeivel egy asszony egy győri panelból, miután az éjjel egy 21 éves fiatal felgyújtott a lépcsőházukban egy tárolót. A nő 9 éves fia füstmérgezéssel került kórházba. A gyújtogató nem sokkal előtte a környéken több lakótömb bejárati ajtaját is bezúzta. Az őrjöngő férfit elfogták.

Nem érzi magát hibásnak


szerző:
2015.07.08. 18:10
Nem érzi magát hibásnak

Nem érzi magát hibásnak az a férfi, aki kénlapok felgyújtásával próbált csótányokat írtani Miskolcon, de közben kigyulladt a lakása a múlt héten. A 10 emeletes panelből 34 lakót kellett kimenekíteni, ketten kórházba kerültek. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást a férfi ellen.

Tüzet okozott rovarírtás helyett

Kénszalaggal próbált csótányt irtani a panelben az a férfi, akinek kiégett a lakása Miskolcon egy tízemeletes házban hétfő délután. A tűz miatt 34 lakót kellett a tűzoltóknak kimenekíteni az épületből. Ketten kórházba kerültek. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást.

Három gyereket vittek kórházba a tűz miatt

Három gyereket kellett kórházba szállítani Újpestről, miután kigyulladt egy 10 emeletes panelház egyik lakása. A lángok egy ötödik emeleti panellakás erkélyén csaptak fel, innen terjedtek át az egyik szobára.

PANELTŰZ: Így mentették az embereket a tűzoltók

A füst több emeletet is elárasztott, a lakókat légzőkészülékben menekítették az tűzoltók az utcára. A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy több emeletet is vasráccsal zártak el a lakók.

Előzetes: Kigyulladt egy panel Újpesten

Három gyereket kellett kórházba szállítani Újpestről, miután kigyulladt egy 10 emeletes panelház egyik lakása. A lángok egy ötödik emeletei erkélyen csaptak fel, innen terjedtek át a szobára. A mentés képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Házon kívül 13-11-13


szerző:
2013.11.13. 23:40
Házon kívül 13-11-13

Házon kívül: Kényszerből szétszakított családok történetét mutatjuk be, ahol, bár nem akarták, valakinek külföldre kellett mennie hosszú időre, hogy meg tudjanak élni. Aztán: Egy család elvesztette csecsemőjét, és az otthonát is, de könnyen meglehet, hogy a nekik járó 32 millió forintból egy fillért sem látnak majd. És: Egy miskolci panelban jártunk, ahol felháborodott lakókkal találkoztunk.

Forró nyomon 13-08-31


szerző:
2013.08.31. 20:00
Forró nyomon 13-08-31

Forró nyomon: Hat éven keresztül élt egy család a halott gyermekükkel. A Forró nyomon riportere a családot, a helyi közösséget kérdezve, és az osztálytársat is felkutatva próbálta megérteni, mi történt abban a családban éveken át. Aztán megnéztük, mihez van joga annak, aki egy üzem, vagy a kedves szomszéd miatt nem bír megfelelő körülmények között élni, végül bejutottunk az egyik hírhedt internetes csaló otthonába is.

Panellakó hírességek és az ország legismertebb lakásai

Jó barátságban voltak, mégis feljelentették egymást. Valami megváltozott a lakótelepeken. Némelyek csirkét neveltek a fürdőszobában, mások az erkélyen pörzsölték a disznót.

XXI. század 13-04-30


szerző:
2013.05.01. 00:05
XXI. század 13-04-30

XXI. század: Egy észak-magyarországi lakótelepen a lakások méretét, elosztását, mindent egyformára terveztek. Az otthonok különbözőségét a bútorok, vagyis a lakberendezési áruház kínálata szabta meg. Amikor mindenki cserélni kezdte az eredeti sormintás egyentapétákat, valami megváltozott a lakóközösség életében.

Gázszivárgás miatt szobroztak az utcán

Az egyik lakó szerelt le egy csövet, abból kezdett ömleni a gáz.

Népes állatfarmot rejt a kisszoba


szerző:
2011.07.01. 20:25
Népes állatfarmot rejt a kisszoba

Nehéz elképzelni, hogy az egri Ace Ventura átalussza az éjszakát, ugyanis szobáját úgy negyven állattal osztja meg. Azt mondja, nem teheti meg, hogy éjjel nem figyel rájuk, hiszen panellakásukat nem pusztán állatkertté alakította át, hanem állatkórházként is üzemelteti.

Kiskorúak hajították le a pezsgősüveget

Két gyerek dobta fejbe pezsgősüveggel egy panelház tetejéről március elején a tatabányai kislányt.

Több tucat ember menekült a paneltűz elől

Két embert füstmérgezés miatt kórházba vittek Debrecenben, amikor kigyulladt a szemétledobó egy tízemeletes panelházban.

Megkapják pénzüket a panelprogramosok

Több lakóközösség és vállalkozás nehéz helyzete miatt a kormány úgy döntött, előrehozza a kifizetéseket.

Csődbe viheti a lassan érkező állami pénz

Már az üzemét is le kellett állítania egy százhalombattai vállalkozónak, mert több mint egy éve nem kapja meg az államtól a neki járó pénzt.

Milliókat bukhat, aki nem korszerűsíti biztosítását

A panellakásokra kötött biztosítások többsége, és a tíz évvel ezelőtti szerződések mindegyike elavult.

Tűz okozott riadalmat egy ajkai panelban

Kigyulladt egy tízemeletes panelház liftaknája péntek este Ajkán. Több lakó a tetőre menekült. Senki sem sérült meg.

Egyenleg: mínusz 1 milliárd forint

Tévesen egymilliárdos tartozást követelt egy bank egy ügyféltől hónapokon keresztül.

Panellakások égtek ki Újpesten


szerző:
2011.02.06. 17:00
Panellakások égtek ki Újpesten

Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, öten füstmérgezést kaptak.

Kandalló a tizediken


szerző:
2011.01.21. 18:15
Kandalló a tizediken

A társasház azért kötette ki a központi fűtést, mert sokan nem fizették a közös számlákat.

Karácsonyfa okozta a paneltüzet


szerző:
2010.12.30. 16:01
Karácsonyfa okozta a paneltüzet

A tűzben nem sérült meg senki, de hat embert, köztük egy gyereket a tűzoltóknak kellett kimenteniük a füsttel telítődött lépcsőházból.

Tízezerrel többet fizet, aki „rossz helyen” él

Több tízezer forint különbség van a panellakások éves fűtési díjai között.

Liftajtó védte meg a késszúrásoktól

Aggódott 26 éves lányáért egy nyíregyházi anya, ezért kedden délután elhatározta, hogy hazaviszi élettársától.

Leállt a pécsi panelprogram


szerző:
2010.03.22. 16:10
Leállt a pécsi panelprogram

A kivitelező szerint azért, mert a tűzoltóság a miskolci paneltűz óta óvatosabb az engedélyek kiadásával.

Tűz pusztított egy csepeli panelban

A lángok egy 4 emeletes ház 3. emeletén csaptak fel. A tűzoltók 4 embert menekítettek ki. A lakás teljesen kiégett, lakhatatlan.

Belobbant a gázpalack a játszótéren

A veszélyes palackot egy mesterlövész lőtte ki, és közben a tartalma meggyulladt.

Kiégett egy panellakás konyhája


szerző:
2010.01.07. 16:34

Panelt bontott a vihar Kaposváron


szerző:
2010.01.03. 10:32
Panelt bontott a vihar Kaposváron

A ház ragasztott szigetelőanyagát szakította le a szél.

Büntetésáradat egy panelház lakóinak

15 évig senkit nem zavart, hogy szabálytalanul parkoltak.

Késik a téglalakások korszerűsítése

Nem tudni, mikor lehet majd újra pályázni régi téglaépületek korszerűsítésére.

Büntetőeljárás a miskolci paneltűz ügyében

A gyanú szerint emberi mulasztás okozhatta a tüzet, amelyben hárman haltak meg.

Halálos paneltűz a XI. kerületben

Meghalt egy idős asszony, amikor tűz ütött ki egy Fehérvári úti panelházban.

Tűz egy tatabányai panelházban


szerző:
2009.10.13. 16:59
Tűz egy tatabányai panelházban

Egy lakás erkélyén gyulladtak meg az ott tárolt tárgyak.

Tűzoltók cipekednek a lift helyett

Egy túlsúlyos, beteg asszony csak a tűzoltók segítségével tudott eljutni a kórházba.

Több pénz jut panelkorszerűsítésre

65 ezer lakás, az összes panellakás 8 százaléka újulhat meg összesen 65 milliárd forint értékben.

Ingyen újítják fel a kiégett lakásokat

A augusztusi paneltűzben hárman haltak meg, több lakás kiégett.

Felújítják a paneltűzben sérült lakásokat

A tervek szerint a fűtési szezon kezdetéig az ablakokat is kicserélik.

Lángolt egy panel Szegeden


szerző:
2009.09.18. 19:05
Lángolt egy panel Szegeden

Szegeden tíz embert mentettek ki a tűzoltók a tízemeletes panelházból.

Panelban termesztette a drogot


szerző:
2009.09.14. 16:26
Panelban termesztette a drogot

Bérbe adott gödöllői panellakásában a tulajdonos találta meg albérlője különös növényeit.

Acélszerkezetet kap a kiégett lakás

A szakember szerint ez végleges, biztonságos megoldást jelent majd.

Még nem költözhettek vissza a lakók

A tűzben súlyosan megsérült 16 éves lány állapota továbbra is életveszélyes.

Szükséglakás a tűz károsultjainak

Még vasárnap megkapják a lakáskulcsot a szükséglakáshoz azok, akik igénylik azt.

A szigetelés is segítette a tűz terjedését

A tűz a hatodik emeletről indult ki, és a felette lévő három szinten mindhárom lakás kiégett.

Halálos paneltűz Miskolcon


szerző:
2009.08.16. 14:01
Halálos paneltűz Miskolcon

Egy középkorú nő és egy gyermek vesztette életét a szombat esti miskolci tűzben.

Távfűtés korszerűsítés Hódmezővásárhelyen

Mostantól a hódmezővásárhelyi távfűtéses lakásokban is mindenki annyit fizet, amennyit fűtött.

Sok a veszélyes azbeszt a panelokban

Néhány éve már megkezdődött a panelházakban a káros anyag eltávolítása.

Lesz-e pénz panelkorszerűsítésre?

Nem tudni, mire költi majd a kormány a Robin Hood adóból befolyó 30 milliárd forintot.

Pénztárcakímélő fűtés Dunaújvárosban

Csak a negyedét fizetik egy átlagos panellakás fűtési költségének a lakók.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való