Celebklub

Hadas Kriszta: „A forgatáson gyakran van, hogy le kell állítani a kamerákat” – Így készült a Keresem a családom második szériája

rtl.hurtl.hu

2016. november 15. 13:40

A hazánk egyedülálló doku-realityjéről sokan azt gondolják, hogy inkább fikció, mint valóság. A műsor főszerkesztőjével készült interjúból azonban rengeteg minden kiderült a készítőkről, a forgatásokról és arról, vajon, hogy lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant.

Ma este startol el az RTL Klubon a Keresem a családom második szériájának első része. A sajtó főmunkatársai már belepillanthattak a nyitórészekbe, mely mindenkire óriási hatással bírt. A műsorvezető, Lilu már akkor elárulta, sokkal nehezebb és fájdalmasabb történeteket dolgoztak fel, mint tavaly.

 

 

A Keresem a családom főszerkesztője, Hadas Kriszta elmondta, hogy rengeteg levelet kapott a stáb, és bizony sokszor nehéz volt eldönteniük, hogy kinek is tudnak segíteni, azaz megkeresni a rég nem látott családtagjukat.

„Több ezer levélből, és a levélírókkal folytatott beszélgetések után választjuk ki, kinek a történetét dolgozzuk fel. Vannak teljesen reménytelen esetek, például azok, akik az alapvető információkkal sem rendelkeznek. Van, aki annyit tud mondani, hogy Istvánnak hívják az apját, még a születési évét, helyét sem ismeri.” 
 

 

 

A készítők már többször belefutottak abba a kérdésbe is, hogy mennyire vannak előre kitalálva és megjátszva a leforgatott események, illetve tényleg a sors szüli-e a történteket. A Keresem a családom sztoriját az élet írta, a benne szereplő emberek pedig nem színészek.

„Sosem változtatunk a valóságon. Ezt a műsort az élet írja. Nyilván kitaláljuk, hogy valamit hol, hogyan lehet szépen leforgatni, de mikor két ember harminc év után először találkozik, akkor nem lehet a szájukba adni, mit mondjanak egymásnak, nem jönnek be kétszer az ajtón, és nem kérjük tőlük, hogy tessék még egyszer sírni.” 
 

Mikor a stáb nekiállt egy-egy családtagot felkutatni, számításba kellett venniük, hogy sajnos benne lehet a pakliban az is, hogy az illető nincs már olyan állapotban, hogy forgatni lehessen vele, vagy esetleg nem akar szembesülni a múlttal és nem akar kamerák elé állni. Viszont előfordultak olyan történetek, melyek akkor hatással voltak Krisztáékra, hogy le kellett állítani a forgatást.

„A forgatáson gyakran van, hogy le kell állítani a kamerákat, megfogni az illető kezét, kicsit kimenni a konyhába… Mert se Lilu, sem ők nem bírják. Hogy mennyi bántalmazott, megalázott, szeretetéhes gyermek van… És mi velük találkozunk felnőttkorukban. És tudod, mi a legdurvább? Hogy mindez nem múlik el.”


Hadas Kriszta szerint a műsor teljesen megváltoztatta a stábot, és ami a legfontosabb:

„Az sosem árt, ha az ember értékeli, amije van. A kollégákkal sokat beszélgetünk arról, hogy úristen, mennyire mázlisták vagyunk. Mindannyiunkat megváltoztatott ez a műsor.”


Ma este 21:30-kor minden kiderül!

 
forrás/képek: NLcafé, Facebook 
#Celebklub#műsor#doku-reality#gyerekek#hadas kriszta#lilu#máté krisztina#Keresem a családom#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk