KERESÉS search-close
„Miért kellett anya nélkül felnőnőm?” – Bálint Emese igaz története!

A 23 éves lány csak ránézésre hasonlít korabeli társaira, ugyanis senki sem gondolná róla, hogy milyen súlyos családi terheket cipel idestova 21 éve. Emese úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy szembenézzen a múltjával, és azzal, ami kétéves korában történt.

Egy újabb esélyt kapott Péter?


szerző:
2018.07.11. 22:50
Egy újabb esélyt kapott Péter?

A férfi először fel sem fogta a jó hírt, hogy a stáb megtalálta a nővérét, akiről kiderült, hogy a 20 év alatt egy percre sem felejtette el Pétert.

„Szeretném tudni, hogy él-e még?” – Kerekes Péter igaz történte

Senki sem születik eredendően bűnözőnek, így a Péter sem vált volna azzá, ha édesapja nem hal meg, és az édesanyja – ahelyett, hogy valódi támasza lett volna - intézetbe dugja. A férfi életében egyetlen egy ember volt, aki törődéssel és tiszta szeretettel fordult felé: Éva, a nővére, akit 20 évvel ezelőtt látott utoljára.

A testvérek 20 év után újra megölelhették egymást

A találkozás pillanatában a testvérpár nem bírt megszólalni, és percekig csak ölelték egymást.

Emese megtudja a lesújtó valóságot

A fiatal lány pontosan 21 éve várja, hogy megkérdezhesse édesanyjától, hogy miért hagyta el őt és a családját.

Emese életében először látja édesanyját

A fiatal lány 21 éve álmodozik arról a pillanatról, hogy belenézhet annak az embernek a szemébe, akinek az életét köszönheti.

Éva hiába várt 60 évet?


szerző:
2018.07.04. 22:45
Éva hiába várt 60 évet?

A remény, hogy talán újra magához ölelheti édesapját, hirtelen szétfoszlott, mikor kiderült, a Vöröskereszt által megtalált férfi biztosan nem Éva apukája.

Kitti: „Előbb kellett volna megkeresnem!”

A fiatal lánynak egy tragikus hírrel kellett megbirkóznia, ugyanis kiderült, hogy az édesapja már nem él.

Kitti sírva borult nagypapája nyakába

26 évnek kellett eltelnie, hogy Kitti megismerhesse édesapjának rokonait, akik pont ennyi ideje vártak arra, hogy magukhoz ölelhessék a fiatal lányt.

Íme a bizonyíték: a szeretet időtlen!

Reginát 27 éve nem látta Vadim családja, de a találkozás pillanatában pont ugyanolyan szeretettel és örömmel ölelték, mint legutoljára, 1991-ben.

„Nekem jogom van megtudni, ki az apám!” – Virág Kitti története

A múlt súlyát nem könnyű cipelni, főleg, ha generációkon átívelő. Kitti úgy döntött, örökre le szeretné tenni ezt a terhet, és szembe szeretne nézni a sorsával: meg szeretné találni orosz származású édesapját és annak családját. A fiatal lány ekkor még nem tudhatta, hogy ezzel egy gyönyörű és megható utazás veszi kezdetét.

60 évnyi várakozás - Adorján Éva története

Nem lehet ép ésszel felfogni azt a sokévnyi várakozást, amit Éva élt át eddig. A tündéri hölgy hároméves volt, mikor utoljára magához ölelhette édesapját, akiről azóta semmit sem tud. Úgy érzi, nem várhat tovább, és végre szeretné magához ölelni azt a férfit, akinek az életét köszönheti.

„Minden megtörtént vele, amit senki se szeretne átélni” – Lázár Edina igaz története!

Edina egy nejlonzacskóban kezdte az életét, és olyan sok mindenen ment keresztül, amin nem sok ember tudna keresztülmenni. Azonban a fiatal nő nem haragszik senkire sem, csak egyet szeretne: megismerni az édesanyját.

Egy elveszett, és újra megtalált család története – Vörös Bence igaz története

Bence már kiskora óta tudja, hogy szülei örökbe fogadták őt, és a bátyát is. Egy csodálatos gyerekkort tudhat magáénak, de ahogy teltek az évek, úgy nőtt az űr a szívében.

Bencét sokkolja a hír, hogy édesanyja már nem él!

A fiú kiskora óta tudja, hogy a szülei örökbe fogadták őt, és most eljött az ideje annak, hogy megtudja, ki az ő szülőanyája, és mi történt vele.

Bence megismerhette végre a nagyszüleit

Lilu nemcsak rossz hírt hozott a fiúnak, hanem jót is: megtalálta Bence, azaz Tibor nagyszüleit, akik nagy szeretettel és boldogsággal fogadták az unokájukat.

Edina megtudja, mi történt az édesanyjával

A fiatal nő egész életében csak egyszer látta az édesanyját, de arról a pillanatról már csak halovány emléke van. Most viszont Edina mindent megtud arról az emberről, aki egyszer lemondott róla.

33 év után ölelheti magához az édesanyját

Edina legelőször lelkiismeret-furdalást érzett, és azzal ostorozta magát, hogy miért nem kereste meg hamarabb az édesanyját, mert akkor már előbb is segíthetett volna a nagyon rossz sorsban élő asszonynak. Később azonban a lányban felszakadtak a sebek és bizony Edina kemény kérdéseket tett fel az idős asszonynak.

Igaz történet: Csecsemőotthonból az elveszett, szerető családig!

Ha bátor a szív, és nem fél szeretni, olyan csodákat élhet át, mint az a hölgy, akit nehéz, és rögös út választott el a vérszerinti családjától…

„Nem hitték el, hogy örökbe fogadtak!”

Rob úgy érzi, nagyon szerencsés, hogy Amerikában nőhetett fel, pedig legelőször úgy érezte, nem fog tudni beilleszkedni. A magyar gyökereit azonban sosem felejtette el, és egy-két magyar szóra a mai napig emlékszik.

A testvéri szeretetnél nincs erősebb

A fiú már nagyon régóta vágyott arra, hogy kiderüljön, kik a rokonai, és élnek-e egyáltalán. Rob álma végre teljesülhetett.

23 év után átölelhették egymást a testvérek

Nagyon sok időnek kellett eltelnie, hogy Róbert megismerhesse családjának történetét, és magához ölelhesse sosem látott testvéreit.

Krisztina felfedi fájdalmas emlékeit

István, Krisztina legfiatalabb testvére, akit sosem láthattak. Mikor a fiú megszületett, az édesanyjuk elhunyt, és István nevelőotthonba került. Krisztina úgy érzi, itt az ideje, hogy megtalálja eltűnt testvérét.

Szomorúan végződött Krisztina története

Kiderült, hogy István Kanadában él, és szerető családban nőtt fel. Sajnos a fiú egyelőre nem áll készen a találkozásra, így a családjának be kellett érnie azzal az információval, hogy István életben van, és jól van.

„A család az első!” – Balogh Róbert igaz története!

Róbert, vagy ahogy 15 éve hívják, Robert Bennett nyolcéves volt, mikor egy szerető családhoz került Long Islandbe, Amerikába. Akkor egy új életet kapott a sorstól, de egy percre sem tudta kiverni a fejéből a gyökereit, Magyarországot, de főleg a vérszerinti családját, akiket végre szeretne megtalálni.

Egy családi tragédia – Simon Krisztina igaz története!

Van öt testvér, akik közül a legkisebb egyetlenegy karácsonyt sem töltött velük, akiről 26 éve nem tudnak semmit sem, és akinek a születésekor szörnyű tragédia történt, ami egy életre megpecsételte a sorsukat.

Egy családi titok nyomában! – Kéki Zsófi igaz története!

A kiegyensúlyozott és vagány Zsófit mindig is nyomasztotta egy ősrégi családi rejtély, melynek már a végére akart járni: ki az ő igazi édesapukája, és miért tagadta meg őt úgy, hogy még meg sem született, és ezek után miért nem kereste őt sohasem?

 

„Nem törődtek velem, mindig csak bántottak!” – Nyíri Veronika igaz története!

Vera egy igen különleges lány, fiatal kora ellenére igen erős, bátor és küzdő szellemű, pedig a sors nem adott neki könnyű gyerekkort. Nem, Verának nem volt gyerekkora, és most mikor betöltötte 18. életévét, úgy döntött, kezébe veszi a dolgokat, és utánajár, hogy kétévesen miért hagyta el őt az édesanyja.

Vera teljesen egyedül van ebben a világban!

A fiatal lány szomorúan mesélte Lilunak, hogy nincs mellette senki, aki fogná a kezét, aki egy biztospont lenne az életében. Veronika tényleg egyedül van 16 éve.

Verát érzelmileg sokkolja édesanyja levele

16 évnek kellett eltelnie, hogy Veronika végre valamit megtudjon édesanyjáról. A nő levele teljesen sokkolta a lányt, és időre volt szüksége, hogy feldolgozza a hallottakat.

16 év után látja egymást először anya és lánya

Olyan elementáris erővel hatott Verára Mária látványa, hogy a fiatal lány összecsuklott a sírástól, és a zokogást egyszerűen képtelen volt abbahagyni.

Zsófi édesapját keresi, mindenáron!

A fiatal nő életében folyton jelent volt egy titok: az édesanyja sosem árulta el Zsófinak, hogy az édesapja miért is mondott le róla.

Zsófit megdöbbenti a félreérthetetlen valóság

Lilu sajnos nem jó hírekkel érkezik Svájcba: kiderült, hogy Zsófi édesanyja nemcsak egy titkot őrzött, hanem hazudott is lányának az édesapukája kilétéről.

Június 13-án új évaddal folytatódik a Keresem a családom!

Június 13-án debültál a doku-reality legújabb évada, melyet nagy izgalommal várt már a közönség. A családegyesítő sorozat minden szerdán lesz látható az Éjjel-Nappal Budapest után.
 

Egy kérése volt, egyszer láthassa az édesapját, erre összefogott érte a világ!

Jette Collins talán álmában sem gondolta volna, hogy a története bejárja majd az egész világot, és emberek milliói lesznek azon, hogy segítsenek megtalálni sosem látott édesapját.

Csodás családegyesítés Vietnámban

Benjit az X-Faktor ötödik szériájában ismerhette meg a nagyérdemű. Bár nem neki kellett nyomozni a családja után, mégsem találkozott soha több rokonával. A vietnámi származású énekes hosszú évek után most újra találkozhatott rég nem látott szeretteivel.

Előkerültek a Keresem a családom! eltűnt munkatársai!

A holland tévéseknek még múlt hét szombaton veszett nyomuk Kolumbiában. Akkor emberrablásra gyanakodott a világ. Most kiderült az igazság!

26 év apa nélkül – Früstück Zsolt igaz története!

Zsolt ma már két édes kisgyermeknek az édesapja, és végre megadatott neki egy szép és boldog család. Az, ami neki a gyerekkorából kimaradt. Nem sokra emlékszik kiskorából, arra viszont sajnos tisztán, hogy szülei ittak, és ő többször volt a kocsmában, mint a játszótéren. Aztán a szörnyű menetelésnek a válás vetett véget, és anyai nagymamájához került, aki végre szeretetben nevelte a kisfiút. Most pedig Zsolt úgy döntött, szeretné látni az édesapját, aki 26 éve távozott az életéből!

Megtört a jég: 26 év után egymás szemébe nézhet apa és fia

A gyermeki szeretetnél nincs erősebb érzelem. Rengeteg sérelem és fájdalom után Zsolt még mindig szeretné, ha apjával közel kerülnének egymáshoz. 

Megszólal az eltűnt édesapa


szerző:
2017.03.23. 09:00
Megszólal az eltűnt édesapa

Mikor Lilu megkérdezte Zsoltot, mit tud a 26 éve nem látott fiáról, a válasz megdöbbentő volt. 

Szavak nélkül - Anya és lánya végre találkoznak

Hiába a nyelvi korlát, anya és lánya némán ölelik egymást. Nem is csoda, hiszen 22 év után találkoztak újra. 

Kiderül, hogy Edit miért került nevelő intézetbe!

Kiderül, Lakatos Edit miért döntött úgy, hogy egyéves korában nevelő intézetbe adja lányát. Megrázó történet következik! 

„Nem vagyok elég jó, ezért dobott el az anyukám” – Rafael Edit igaz története

Vajon előre meg van írva a sorsunk, vagy a véletlenek játéka alakítja az életünket? Erre a kérdésre Isabelle sem tudja a választ, pedig az ő sorsa is igen sok mindenen múlt. Ha sok-sok évvel ezelőtt nem adja nevelőintézetbe az édesanyja, akkor most talán nem egy mosolygós és vagány New York-i lány lenne, aki boldog és kiegyensúlyozott ugyan, de mégis minden vágya, hogy egyszer láthassa vér szerinti édesanyját.

Ibolya megtudja, mi történt a kishúgával

A fiatal nő nem hisz a fülének, mikor Lilu elújságolja a hírt, mit tudott meg Erikáról. 

Ibolya szörnyű gyerekkoráról mesél

Ibolya még egyéves sem volt, mikor édesapját elveszítette egy szörnyű balesetben... 

A remény hal meg utoljára – Simon Ibolya igaz története

Ibolya kitartó volt. Hónapokon át udvariasan, kedvesen írt mindig, ha mondtuk neki, hogy most még nem választottuk be a történetét, de írjon pár hónap múlva, hátha később sikerrel jár. Nem adta fel. Kitartása, kedvessége egyre jobban erősítette a csapatban a szándékot, hogy segítenünk kell neki. Annyi szeretet, annyi jó szándék van a lelkében, hogy ezt a történetet Nektek is meg kell ismernetek. Ibolya a húgát kereste.

Ölelés, könnyek - A Kovács testvérek találkozása

A fivéreket egy óceán és 25 év választotta el egymástól, de most végre újra megölelhették egymást. 

Zoltán meghatódva olvassa testvére levelét

Zoltán talán még maga sem tudja, miért nem kereste családját az elmúlt 25 évben. Mikor Lilu átadja neki Attila, testvére levelét, a férfi teljesen összeomlik. 

„Jobb testvérnek kellett volna lennem” – Kovács Attila igaz története

Attilának mesébe illő gyerekkora volt, ugyanis jó pár évig Amerikában élt családjával együtt. Ám amikor a család pár év múlva felkerekedett, eggyel kevesebben jöttek haza Magyarországra. Attila bátyja, Zoltán a tengerentúl maradt - és ennek idestova 25 éve. A testvérek azóta sem találkoztak, semmit sem tudnak egymásról. Mostanáig…

Egy eltűnt édesanya nyomában – Balogh Zsuzsi igaz története

A 19 éves gyönyörű és életvidám lány épp érettségi előtt áll, ránézésre épp olyan, mint a kortársai, pedig Zsuzsi élete egyáltalán nem hétköznapi, ugyanis több mint tíz éve nem látta édesanyját, akivel most újra szeretne találkozni…

Zsuzsa megható levelet kap lányától

Zsuzsa megilletődve hallgatja, hogy lánya személyesen szeretne találkozni vele. A levelet elolvasva az édesanya elsírja magát... 

Az anya és gyermekei 10 év után újra együtt

Zsuzsának nem volt olyan napja, hogy az elmúlt tíz évben ne gondolt volna gyermekeire, pont, úgy mint lánya, Zsuzsi, ő sem tudta elfelejteni édesanyját... 

Így fogadták egymást a testvérek

Egy ölelésbe sűrűsödött össze 53 év szeretete, fájdalma és hiányérzete. Imre és Ibolya sírva ölelték át egymást... 

53 év után egymás karjaiban a testvérpár – Heizler Imre igaz története

A jó kedélyű Imrét a faluban mindenki szereti, ő az ezermester, akit örömmel hívnak, ha javítani, szerelni, vagy díszíteni kell. Mindeközben a mosolygós férfit belülről hiány emészti: úgy érzi, valaki, pontosabban valakik hiányoznak az életéből. A „Keresem a családom!” stábjához fordult, mert szeretné a testvéreit megtalálni.

Könnyek - Ibolyában feltörtek az emlékek

A testvérpár 53 éve nem látta egymást. Mikor Ibolya meglátja "kisöccsének" fotóját, feltör belőle az elnyomott fájdalom... 

40 év álma teljesült - A találkozás pillanata!

Margot Ausztráliában született. Édesapja 1949-ben emigrált Magyarországról egy jobb élet reményében, ami sajnos sosem teljesült. Az apa halála után Margot úgy döntött, kinyomozza él-e még valamilyen rokona Magyarországon, ezzel is közelebb hozva apja múltját. 40 év után Margot megpillanthatta unokatestvérét, Rezsőt, aki örömmel várta ezt a találkozót.  

Szembesítés a múlt tragédiáival!

Rezső bácsi talán fel sem tudja fogni, hogy unokabátyja már nem él. Miklós öngyilkosságának a ténye rettenetesen megviseli az idős bácsit. 

„Nem tudom, mi mást tehetnék!” – Egy magyar történet a kenguruk földjéről

Margot Tesch Ausztráliában, Brisbane-től pár órányira él egy hatalmas és gyönyörű ranch-en. Az irigylésre méltó élet mögött viszont szorongás, bűntudat, fájdalom és rengeteg megválaszolatlan kérdés húzódik, Margot gyerekkora óta.

A lélek mérhetetlen ereje – Deák András igaz története

Deák András megélte azt, milyen, ha senkinek sem kell, milyen, ha gyerekként egy állami intézet falai adják a biztonságot. Mára saját alapítványán keresztül támogat hátrányos helyzetű gyerekeket, hogy nekik ne legyen olyan rossz, mint neki volt. Közben pedig egyvalamit sosem felejtett el: bátyját, akit egyik napról a másikra eltűnt mellőle az intézetből.

András szörnyű hírrel szembesült

A Keresem a családom stábja mindent megtett azért, hogy Lászlót megtalálja. A nyomozás sikeres volt, viszont azzal a szomorú hírrel kellett Andráshoz visszatérniük, hogy fivére már nem él. Deák Sándor 2011-ben elhunyt. 

"Egész életemben őt keresem"


szerző:
2017.03.01. 14:16

Deák András sosem adta fel a reményt, hogy fivérét újra láthassa, és az elveszett időt végre visszalophassák. 

A megbocsátás művészete – Székely Dániel története!

Dani 28 éves fiatalember, aki korához képest igen érett és céltudatos. A mosolygós fiatalemberről senki se mondaná meg, hogy egy sötét családi titkot őriz…

„Megvagy, hugi!” – Szín Ferenc nagyutazása!

A halásztelki férfit gyermekkora óta gyötri a kérdés: miért hagyta el őt az édesapja, és vajon mi lehet a világ másik végén élő testvérével. A „Keresem a családom!” meglelte számára a válaszokat!

Sándor pont úgy izgul, mint Dani


szerző:
2017.02.22. 12:35
Sándor pont úgy izgul, mint Dani

Van olyan helyzet, mikor az érzelmeken nem lehet uralkodni. Sándor és Dani szinte reszketnek az izgalomtól, hogy vajon mi lesz, mikor meglátják egymást. 

Sándor szíve összeszorul, mikor meglátja fia fotóját

Az apa lemondott fiáról, kéthetes korában látta utoljára. Sándor el sem hiszi, hogy Dani mennyire hasonlít rá, teljesen meghatódik a fia fotója láttán. 

Lilu elárulja Ferencnek, hogy megvan a testvére!

Ferenc csak remélni tudta, valaha átölelheti sosem látott húgát. Az álomból valóság lett, Lilu a legjobb hírrel érkezett. 

A nagy pillanat - Ferenc és Natalie találkoznak

Még sosem látták egymást, pedig tudtak egymás létezéséről. A Keresem a családom összehozta a testvérpárt, akik most találkoznak életükben először. 

Szavak nélkül öleli egymást apa és lánya

21 év után szemtől szemben áll apa és lánya. Szavak nélkül, néma csendben ölelik egymást hosszú percekig.

Az apa most pillanthatja meg először lánya fotóját

21 év telt el azóta, hogy Ruslan Popovnak megszületett a lánya. Annyi év után először tekintheti meg Patrícia fotóját, melyre a meghatódott férfi alig mer ránézni... 

A papíron létező apa – Pintér Patrícia története

A 21 éves lány sosem találkozott édesapjával, ennek ellenére megpróbálta lerajzolni az ismeretlen férfi arcát, abból kiindulva, hogy ha a saját arcvonásaiból elveszi az édesanyjától örökölt dolgokat, akkor hátha visszaköszön a lapról az apja képe, akit sosem látott…

Megható találkozás - A testvérek végre látják egymást

Dóri sajnos nem találkozhat már édesapjával, mert elhunyt. Viszont cserébe kapott az élettől két nyitott szívű testvért, akik őszintén meg akarják ismerni a lányt. 

Lilu: „Azt kell elmondanom neked, hogy az édesapád már nem él”

Vadász Dóri egy rendkívül érzelmes, érett és gyönyörű nő, akit bőven értek tragédiák az élete során. Most úgy döntött, összeszedi minden bátorságát, hogy végre szembenézzen az igazsággal, az édesapjával, és feltehesse neki azt a kérdést, hogy „miért hagytál el minket?”.

Lilu szörnyű hírt közöl Dórival

A Keresem a családom mindent megtesz azért, hogy megtalálják az eltűnt családtagokat. Sajnos vannak olyan esetek, amikor nem jó hírrel érkezik Lilu. Dórinak szembe kellett nézni a szörnyű igazsággal. 

Két felnőtt hölgy szívszorító történetével indul ma este  a keresem a családom 3. évada

Az RTL Klubon immár a harmadik évaddal jelentkezik február 14-től kedd esténként a családtagok egymásra találását segítő műsor, a Keresem a családom. Lilu és a stáb az új évad első epizódjában két édesapa nélkül felnőtt hölgynek próbál segíteni.

Nyomor és pompa – Széles Iza és Lilu Peruban

Széles Izát gyönyörű hangja miatt rengetegen ismerik, azt viszont csak a legszűkebb környezete tudhatta róla, hogy magyarországi szülei Peruból fogadták őt örökbe, amíg az édesapja ott volt magyar nagykövet. Iza, az egyik tehetségkutatóból ismert fiatal énekesnő olyan családban nőtt fel, ahol a boldogság és a szeretet annyira természetes volt, mint az, hogy kenyér van az asztalukon. Márpedig ha a magyar házaspár nem hozta volna el az árvaházból, Izának talán egyikből sem jutott volna.

Három nővér – Tádzsikisztánból Magyarországra, Magyarországról Szibériába

Tatjána szép volt és fiatal, mikor Gábor elrabolta a szívét. Az akkor 22 éves orosz lány fejest ugrott a semmibe, elhagyva a biztonságot nyújtó családi fészket, és Magyarországra költözött. Először minden jól alakult, mint a mesékben, szerették egymást férjével. Aztán a lányai születése után megváltozott minden, és pokollá vált az életük.

A titokzatos indiai apa és az elfelejtett fiú története

Suhelnek, a gimnazista srácnak van véleménye az ideális családképről, családmodellről. Arról, ami neki sosem adatott meg – de amiért most is küzd. Azért jelentkezett hozzánk, hogy keressük meg indiai édesapját, akit kisgyermekkora óta nem látott.

Álomkép helyett valóság – a 27 éve nem látott apa

Beáta várt. Várt egy édesapára, aki majd kárpótolja őt az elvesztegetett évekért. Arra gondolt, hogy biztosan ő is hiányzott. Hogy apukája számon tartotta a születésnapjait, hogy oka van, amiért nem volt ott a ballagásán. Úgy gondolta, bármi is történt, nem teheti meg, hogy élete nagy eseménye, az esküvője előtt nem kutatja fel őt. Hiszen kislánykora óta arról álmodozott, hogy majd az édesapja kíséri az oltár elé.

Életének megmentőjét kereste egy kisfiú

Szilánkosra tört ablaküvegek, omladozó falak, feje tetejére állt bútordarabok. Ez várta Dingó Edgárt egykori gyermekotthona helyén, ahol 7 másik testvérével együtt nevelkedett.

 

Rémálom az amerikai forgatáson – egy szürreális találkozás margójára

“Mike! Mike, hol vagy? Nincs itt senki!”- hallhattuk a filmben a kétségbeesett Lilut. A megtalált rokon ugyanis a találkozás percében egyszerűen eltűnt a helyszínről. De ne rohanjunk ennyire előre!

Egy eltitkolt iker története


szerző:
2016.11.30. 19:58
Egy eltitkolt iker története

Zsuzsanna egy kedves, keményen dolgozó hölgy, akinek az életében a család tölti be a legfontosabb szerepet. A gyerekei, az unokák, a családi ebédek és a szülinapi köszöntések. Egy valaki azonban 63 éve hiányzik az életéből. Mióta tud a létezéséről, Zsuzsanna szüntelenül próbálja megtalálni az ikertestvérét, de mindhiába.

Éveket töltöttek egymás közelében úgy, hogy nem tudták: ők édestestvérek

A második évad második adásában Barbara történetét ismerhették meg. A kedves, érzelmes lány, immár anyuka intézetben is sok időt töltött, és nevelő szülőknél is volt. Azt azonban mindig is tudta, ki az anyukája, miért nem tudta őt felnevelni, hogyan került a nagymamától intézetbe és hogy mi a helyzet az öccsével.

„Hogy megvénültél, Lajos!” – mondta unokájának a 105 éves Erzsi néni

A Keresem a családom szerkesztősége egy egészen különleges személytől kapott levelet. Mihalovics Józsefné, azaz Erzsi néni 105 éves, és életében már csak egy nagy vágya volt: unokáját, Varallyay Lajost még egyszer látni és átölelni.

Éva magától találta meg húgát, elmesélte nekünk, hogyan!

Amikor elindult a „Keresem a családom!”, akkor számos levelet kaptunk olyanoktól, akiket a sorozat késztetett arra, hogy elmeséljék: ők is hasonló cipőben jártak, elveszítettek valakit és sokáig keresték. Kunné Éva volt az egyikük, aki elmondta nekünk, már tizennégy éve van annak, hogy sikerrel járt, megtalálta a húgát! Hogy hogyan? Hát így!

Éva és Ágnes találkozása


szerző:
2016.11.16. 14:44
Éva és Ágnes találkozása

Az ember már-már magától értetődőnek gondolja, hogy a telefonjában a kontaktjai között szerepel: anya, anyuci, mama, vagy valami hasonló. Szabó Évának, aki a "Keresem a családom!" műsorába jelentkezett, nem volt ilyen szerencséje. Azért írt nekünk, hogy találjuk meg neki az anyukáját, akit pici kora óta nem látott.

József és Katica találkozása


szerző:
2016.11.16. 14:42
József és Katica találkozása

Katica egy fiatal, szorgalmas, az iskolában eminens tanuló volt, akinek az az álma, hogy egyszer sikeres üzletasszonnyá váljon. Még egész pici korában fogadta örökbe egy szerény körülmények között élő, egyszerű házaspár, akiktől minden törődést, szeretet és támogatást megkapott.

Katica tudni szeretné, miért került állami gondozásba!

A második évad első adásában két szülőt kerestünk. Katica az édesapját, Éva pedig az édesanyját nem látta évtizedek óta.

25 év után talált egymásra az ikerpár, és amit együtt létrehoztak, az csodálatra méltó

Samantha Futherman és Anais Bordier úgy élték le életük első 25 évét, hogy mit sem sejtettek a másik létezéséről. A kocka 2012-ben fordult meg, amikor Anais saját magát látta egy olyan felvételen, amelyen ő soha nem szerepelt.

Dustin Hoffmann nem bírta visszatartani könnyeit, miután felfedték családi titkát

A 78 éves sztár az amerikai Finding Your Roots című műsorban szembesült először fájdalmas családi történetével.

Családját keresi a magyar kisfiú, akinek Michael Jackson volt az egyik pótapukája

Az, hogy az élet írja a legizgalmasabb forgatókönyveket, már számunkra, vagyis a "Keresem a családom!" stábja számára is egyértelmű. Jelentkezett a műsorunkba ugyanis az fiatalember, aki az életét Michael Jacksonnak, felnőtté válását örökbe fogadó szüleinek köszönheti, tőlünk pedig azt kérte: keressük meg a biológiai szüleit.

​

A Keresem a családom 2. részének első történetében Krisztinának kerestük meg az édesapját Moszkvában. 

Tisztázták a múltat


szerző:
2015.11.18. 10:00
Tisztázták a múltat

Ahogy tegnap este a "Keresem a családom!" sorozat 2. részében láthatták, Ljubimov Krisztina arra számított, hogy az édesapja nem akarja látni őt, hiszen nem kereste 22 éve. Szinte sokkolta őt a hír, amit Lilu vitt neki.

Első adásunk második történetben ismerhettétek meg Papp Edinát, aki húgát, a Dél-Afrikába költözött volt szépségkirálynőt szerette volna végre - úgy 40 év után - újra megölelni. Teljesült az álma, és Edina így köszönte meg nekünk mindezt:

Dél-Afrikából kaptunk képeslapon köszönetet!

Papp Bernadett, vagyis férjezett nevén Bernadett Mills egy képeslappal köszönte meg stábunknak, hogy teljesítettük nővére kérését és összehoztuk őket a "Keresem a családom!" műsorban.

Már az első közös szülinapon is túl vannak az ikertestvérek, akik 53 év után találkoztak

Teréz és Katalin a nagy találkozás óta napi kapcsolatban vannak, sőt, már az első közös családi ünneplésre is sort kerítettek!

Levélben mondott köszönetet a stábnak Teréz, aki végre találkozhatott az ikertestvérével

A Keresem a családom! első epizódjában mutattuk be Székelyné Baráth Teréz történetét: az Etyeken született nőt gyerekkorában szakították el az ikertestvérétől, akit azóta reménytelenül keresett. Mi azonban megtaláltuk Katalint, és 53 év után végre találkozhatott a két testvér. Teréz az alábbi sorokkal köszönte meg, hogy segítettünk!

Lilu egy kubai forgatásról tért vissza, hogy részt vegyen induló új műsorának sajtóvetítésén, ahova az apukája is elkísérte. Elmesélte, mennyire volt megterhelő az elmúlt fél év, Hadas Kriszta és Máté Kriszta pedig abba is beavatott minket, hogy volt olyan pillanat, amikor az egész stáb együtt sírt a szereplőkkel.

Lilu:

A Keresem a családom! stábja gőzerővel dolgozik - a műsorvezető a forgatások szüneteiben mesélte el, milyen kihívást jelent és mennyire megterhelő lelkileg egy ilyen műsor készítése, és hogy mi az a pillanat, ami miatt igazán megéri csinálni.

Lilu és csapata most épp Laoszban keresi az eltűnt családtagokat

Hadas Kriszta, a műsor főszerkesztője osztotta meg a Facebook-on a legújabb stábfotókat a Keresem a családom forgatásáról! Liluval és Máté Krisztával, a műsor producerével éppen Ázsiában kutatnak a távolba szakadt rokonok után.

Torokszorító! Így öleli háborúból hazatért apukáját a kislánya!

A gyermeki szeretetnek és ragaszkodásnak nem szabhat gátat a protokoll. Egy coloradoi kislány nem törődött azzal, hogy mit illik és mit nem, a katonai ceremónia közepén odarohant rég nem látott apukájához, és azt tette, amire kilenc hónapig nem volt lehetősége: megölelte.  

Túl a forgatások felén


szerző:
2015.09.30. 10:28
Túl a forgatások felén

Májusban kezdtünk dolgozni a Keresem a családom műsoron, júniusban a rengeteg jelentkezést dolgoztuk fel és már nyomoztunk, júliusban a nyomozás mellett már forgattunk is, augusztusban már több családtagot is összehoztunk egymással és készültek az első filmek, mostanra pedig lassan összeáll minden történetünk.

Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából

Minden évben legalább kétezren jelentkeznek Hollandiában a „Keresem a családom” (Spoorloos) című műsorba, amely 1990-ben indult hódító útjára – mondta el Wil van den Bongaardt, az eredeti, holland műsor kutatócsoportjának vezetője, amikor Magyarországra látogatott és részt vett stábunk egyik munkaértekezletén.

Már 20 millióan nézték meg a két szerelmes nyugdíjas könnyfakasztó találkozását

Óriásit ment a Facebookon az az amatőr felvétel, melyen egy idős pár látható, akik egymás karjába borulnak egy reptéren, miután hosszú idő után nem látták egymást. Ha ma csak egy cuki videót nézel meg a találkozás erejéről, akkor ez legyen az!

Visszakapták elcserélt gyermeküket a szülők

A nőnek a szülés után egy nappal lett gyanús, hogy a gyermek bőre sötétebb, mint amikor először megpillantotta. Három hónappal később egy DNS-teszt bebizonyította: a gyanú nem volt alaptalan. Most visszakapták vér szerinti gyermeküet, egy ismert nőgyógyászt pedig bíróság elé állítottak emberkereskedelem vádjával.

Miért kell megbocsátani?


2015.09.07. 15:31
Miért kell megbocsátani?

A Keresem a családom! szakértőblogjában olyan kérdésekre keressük a választ, melyek magyarázatot adhatnak arra, miért szakadnak el egymástól az emberek, és mi táplálhatja a családokat évtizedekre szétválasztó haragot és keserűséget. Ezúttal azt járjuk körbe, hogy miért érdemes mégis megbocsátanunk szeretteinknek?

Amikor a szerkesztőség egyik tagja találja meg a rokonát

A Keresem a családom című műsor nem csupán munka nekünk. Életmóddá vált. A rengeteg, filmre kívánkozó eltűnést látva, olvasva megtanultuk tisztelni a saját, élő, meglévő kapcsolatainkat. És egyben - mintha egy pszichológiai kísérlet részesei lennénk - felszínre kerülnek saját történeteink, melyek lelki feldolgozására megérett az idő. Egyik kollégánk, Rákosi Katalin a nyomozások során zajló rengeteg beszélgetés hatására döntött úgy, hogy megkeresi a féltestvérét és felveszi vele a kapcsolatot. Az ő beszámolója következik. 

70 évesen találkozott először édesanyjával a német nő

A második világháborúban szakították el őket egymástól. Az anya eddig abban a hitben élt, hogy lánya a szülés után meghalt.

Haragból elfutva


szerző:
2015.08.11. 09:43
Haragból elfutva

Hogy mire képes a harag? Mivé változtatja az embert? Mennyi ideig képes bennünk élni? Sokszor érezzük, hogy „ennyi, betelt a pohár”, „soha többet nem beszélek veled”, „nem kell a segítséged”. Általában ezek a gondolatok elmúlnak, és nemsokára egy kis semmiségnek tűnnek, vagy szerencsésen feldolgozzuk a történteket. Mégis akadnak olyanok, akik saját családjuk iránt éreznek így – nem ideig-óráig, hanem akár életük végéig. A több mint ezer beérkezett keresés közül sajnos több ilyennel is találkoztuk. Egyet meg is osztunk Önökkel.

A pillanat, amikor előkerül valaki, akit régóta keresnek

A keresés kemény munka, de az igazán nehéz feladat akkor jön el, ha megtalálják a keresett személyt. Lilu most beavat minket a részletekbe!

Ha segítségre szorulunk...


szerző:
2015.07.27. 09:04
Ha segítségre szorulunk...

Nem lehetünk ott mindenütt és nem tudunk minden nyomozásnál kimenni abba az országba, ahol sejtésünk szerint a keresett személy él(t). De vannak segítőink! Nem is akármilyenek!

Felnőttként találkoztak az elcserélt ikrek

Szinte hihetetlen, ami két kolumbiai ikerpárral történt. 26 évesen véletlenül tudták meg, hogy születésükkor elcserélték őket, vagyis nem az igazi ikertestvérükkel nőttek fel. A négy fiatal eddig abban a hitben élt, hogy azért nem hasonlítanak testvérükre, mert kétpetéjű ikrek.

Kitetoválva találtak rá a lelépett nagyira

Tony Sellersben az ütő is megállt, amikor megérkezett a Daleview House nevű idősek otthonába, hogy meglátogassa a 79 éves nagymamáját, azonban a nénit sehol sem találta. A döbbenete csak akkor lett még nagyobb, amikor kiderül, hová szökött el a nagyi. Ha te is elveszett, vagy sosem látott rokonodat keresed, a Keresem a családom! csapata segít a nyomára bukkanni.

A netről tudta meg, hogy ikertestvére van - állítja a filmsztár

Samantha Futerman az Egy gésa emlékirataiból lehet ismerős, Satsu szerepét játszotta a filmben. Bár szerepelt a 2013-as Képszakadásban és a The Motel című filmben is, az élet megdöbbentőbb történetet írt neki, mint bármelyik forgatókönyv. Ilyen hihetetlen történetekkel várunk majd a Keresem a családom!-ban is.

Ha még a nevét sem tudja, és azt sem, mikor született...

Nem egy esetben találkoztuk olyan kéréssel, hogy hallomásból, pletykákból értesült valaki arról: van egy testvére, féltestvére. És ilyenkor szembesülünk azzal, hogy a keresett személynek sem a neve, sem a születési ideje nem ismert. Egy ilyen eset következik most!

"Az úgy volt, hogy..."


szerző:
2015.07.06. 09:19

Beavatjuk kicsit Önöket a nyomozás rejtelmeibe - és nehézségeibe. Íme!

Mindegyik történet megrázó


szerző:
2015.07.01. 09:36
Mindegyik történet megrázó

A Keresem a családom! készítői egymástól rég elszakadt rokonoknak, családtagoknak segítenek, hogy újra találkozhassanak. A megrázó történetekről és a szerkesztőségben folyó munka nehézségeiről a műsorvezető Lilu, valamint Hadas Kriszta főszerkesztő és Máté Kriszta producer mesélt nekünk.

Vajon milyen bűnt követhetett el egy 4 éves kislány, hogy az azóta egy távoli országban élő édesanyja 70 év távlatából még mindig haraggal, fröcsögve reagáljon, amikor kinyomozzuk, megkeressük, felhívjuk és elmondjuk, hogy a Magyarországon maradt lány - maga is felnőtt nő, felnőtt gyerekekkel - meg szeretné ismerni, magához szeretné ölelni?

"Ezt a sztorit nagyon szeretném!"


szerző:
2015.06.20. 16:27

Hát, ezt a mondatot sokszor halljuk majd még az értekezleten. Az asztalt 12-en üljük körül, de 12 egyáltalán nem dühös ember. Sőt! 12 lelkes, egymást motiváló ember, és mindenkinek volt, van már kedvenc története. Az eddig beérkezett több mint 700 sztoriból sajnos rengeteg lesz, melyet mi sem tudunk megoldani, pedig első hallásra beleszerettünk.

20+1 könnyfacsaró találkozás


szerző:
2015.05.22. 11:41
20+1 könnyfacsaró találkozás

Katonák, akik bevetésről hazatérve először pillanthatják meg gyermekeiket. Vigyázat, szem nem marad szárazon!

Keresed a családod? Mi megtaláljuk!

A műsorban olyan embereket hozunk össze, akik évekkel, évtizedekkel ezelőtt elveszítették egymást. Családi viszályok, válás, örökbeadás, “disszidálás”, örökre külföldre szakadás,  betegség, szerelem, féltékenység, halálesetek, okkal, de sokszor ok nélkül támadt indulatok, és még ki tudja, mi minden más sodor el egymástól szülőket és gyerekeket, testvéreket, házastársakat, közeli rokonokat, legjobb barátokat.

Bréking: folytatódik a Keresem a családom!

„Ha sok éve, vagy még sohasem láttad, de nagyon hiányzik. Ha keresed a családodat, én megtalálom!”  Ha szeretnél jelentkezni a műsorba, akkor kattints ide!

Szakértőblog

Miért szakadnak el egymástól az emberek?

A családok szétszakadásának, annak, hogy két ember hosszú időre, akár évekre vagy évtizedekre megszakítja a   kapcsolatot egymással számtalan oka lehet. Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta segítségét kértem a   jelenség mögött rejlő lehetséges magyarázatok megértéséhez, és az ő sorait ajánlom most mindazoknak, akik hozzám hasonlóan szeretnék megérteni, mi játszódik le az emberekben egy ilyen élethelyzetben - Lilu

Miért nehéz megbocsájtani?

Mi okozhat családokat szétszakító, gyakran évtizedes haragot az emberek közt? Összeveszni valóban könnyebb, mint túllépni a sérelmeken, és megbocsájtani? És tényleg mindig a másik a hibás?

Miért kell megbocsátani?

A Keresem a családom! szakértőblogjában olyan kérdésekre keressük a választ, melyek magyarázatot adhatnak arra, miért szakadnak el egymástól az emberek, és mi táplálhatja a családokat évtizedekre szétválasztó haragot és keserűséget. Ezúttal azt járjuk körbe, hogy miért érdemes mégis megbocsátanunk szeretteinknek?

Mikor nem kell megbocsájtani?

Mielőtt egy kapcsolat végleges megszakítása mellett döntünk, érdemes erőfeszítéseket tenni a kapcsolat javítása érdekében. Az erőfeszítés gyakran magunkra vonatkozik: felülemelkedni sérelmeken, látásmódot változtatni, túltenni magunkat korábbi rossz érzéseken – azaz, röviden: megbocsájtani.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való