Bulvár

Amy Schumert Cushing-szindrómával diagnosztizálták, ezek lehetnek a tünetek

rtl.hurtl.hu

2024. február 26. 16:20

Az amerikai színésznő először nyilatkozott betegségéről, a Cushing-szindrómáról.

A Cushing-szindróma olyan esetben alakul ki, amikor a szervezetben a kortizol nevű hormon huzamosabb ideig túltermelődik. A kortizol túltermelődésének hátterében különböző okok állhatnak, Amy Schumer úgy nyilatkozott, hogy az ő esetében a nagy dózisú szteroidos injekciók váltották ki a betegség megjelenését.

A Cushing-szindróma leggyakoribb tünetei az elhízás az arcon, nyakon és hasi területen, magas vérnyomás, kipirosodott arc, memóriazavar és fokozott szőrösödés. A testi változásokat gyakran kíséri hangulatingadozás vagy depresszió, írja a WEBbeteg.

A színésznő azonban megnyugtatta rajongóit, gyógyszerekkel kezelhető szinten fedezték fel nála a betegséget, így az valószínűleg nem veszélyezteti komolyan az egészségét.

Amy Schumer elmondta, hogy azért tárta a nyilvánosság elé diagnózisát, hogy kiálljon azon nők mellett, akiket kritizálnak és akikre nyomást gyakorolnak a megjelenésük miatt.

Annyira szeretném, hogy a nők szeressék magukat, és könyörtelenek legyenek, amikor saját egészségükért küzdenek egy olyan rendszerben, amely általában nem hisz nekik.

– mondta a színésznő a News Not Noise-nak.

Nyitókép: Getty Images/ Momodu Mansaray

#Bulvár#Külföld#egészség#Életmód#híresség#amy schumer#szindróma#betegség#diagnosztika#megelőzés#tudatosság#színésznő

Címlapról ajánljuk