Bulvár

Egy magyar nő megszülte a saját unokáját, Danikát

rtl.hurtl.hu

2023. november 21. 5:46

Epres Ilona boldogan segített a családjának.

A Blikk cikke szerint szeptember 30-án Epres Ilona Londonban életet adott a saját unokájának, Danikának. A lap szerint történet világrekordnak számít, mivel Ilona első és mostani szülése között nem kevesebb, mint 43 év telt el. A boldog nagyszülő, aki jelenesetben a szülő is egyben, Budapestről repült ki az angol fővárosba, hogy örömet szerezzen a Londonban élő vejének, Zoltánnak és a 40 éves Bernadett lányának, aki már majdnem feladta a gyerekvállalást.

Bernadett a hosszú évek alatt hétszer próbálkozott lombikprogrammal, hogy gyermeke szülessen, kisebb vagyont költöttek az orvosi beavatkozásra

– mesélte a saját lányának segítő nő, aki elmondta hogy a sok beültetés közül egy sem járt sikerrel. Egy alkalommal életet adott a babájának, de később a kicsi meghalt.

Ez annyira megviselte szegényt lelkileg, hogy letargiába esett, sőt, már megkérdőjelezte az élete értelmét is. Nagyon aggódtam érte, édesanyaként rossz volt nézni a vergődését, amikor Budapesten az orvosom felvetette, miért nem próbálom meg én a kihordást, hiszen makkegészséges vagyok. Örömmel mentem bele a hosszas egészségügyi vizsgálatokba, valamint a lányom petesejtjének és a vejem hímivarsejtjének a beültetésébe, amit idehaza azzal az indokkal nem végeztek el, hogy túl koros vagyok, de Angliában ennek nem volt akadálya

– emlékezett vissza Ilona, akinek a terhessége meglehetősen könnyű volt, a szülés során pedig minden rendben ment. Saját bevvalása szerint még az orvos is gratulált neki, mondván: olyan könnyen ment neki, hogy szeretettel várják a következő szülésre is.

Ezen jót nevettem és közöltem vele, hogy a legnagyobb gyermekem már 43 éves, de rajta kívül még három saját gyermeket szültem. Illetve összesen most már ötöt

– mondta Ilona, akinek Danika hivatalosan a fia, legalábbis a brit anyakönyvi kivonata szerint.

A lányának béranyáskodó nő elmondta, hogy már készül a lemondási nyilatkozata, a lánya pedig örökbe fogja fogadni Danikát, így lesz hivatalosan is az ő fia. „Különben nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepelek a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség” – pontosított Ilona.

Arra a kérdésre, milyen érzés volt csaknem 60 évesen terhesnek lenni és szülni, s milyen érzés lemondani Danikáról, így válaszolt: „Nagy öröm, hogy a lányoméknak tudtam segíteni, és felemelő érzés, hogy ezzel óriási boldogságot szereztem az egész családnak. Egyébként végig úgy fogtam fel a kilenc hónapos időszakot, hogy terhes vagyok ugyan, de nem én fogom Danikát felnevelni, hanem az igazi édesanyja. A lányom bent volt velem a szülőszobában, és ő jobban izgult, mint én. Miattam és a születendő gyermek miatt is annyira aggódott, hogy ne történjen semmi komplikáció, de amikor meglátta a kis Danit, zokogásban tört ki, akár csak én. Hosszasan együtt sírtunk a boldogságtól a kórteremben. Nekem ez amúgy is dupla boldogság, hiszen világra hoztam egy gyönyörű, 3,5 kilós, egészséges gyermeket, és segíthettem az évekig szomorú lányomnak. Rengeteg tejem volt, négyhetes koráig szoptattam a kicsit, akit legközelebb karácsonykor látok majd újra, amikor Londonba utazom a párommal”.

Ilona párja, Thurszky András elmondta, hogy nagyon büszke Ilonára, aki nagy kockázatot vállalt azzal, hogy a kora ellenére bevállalta, hogy segít a családjának.

Boldog vagyok, hogy megajándékozott egy közös unokával, ha már nem lehetett közös gyerekünk

– mondta a nagypapa.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Bulvár#epres ilona#béranya#magyar#london#születés#lombik

Címlapról ajánljuk