Bulvár

Hatlábú kiskutyát hagytak magára egy bevásárlóközpont parkolójában

rtl.hurtl.hu

2023. október 4. 9:00

Az állatvédők mentették meg a spánielkölyköt.

Egy hatlábú kiskutyát hagytak magára Walesben, egy bevásárlóközpont parkolójában. A születési rendellenességgel született kiskutyának hat lába és két szeméremnyílása van.

Az állatvédők biztonságba helyezték a kutyust, akinek gyűjtést is szerveztek, hogy a fölösleges lábait eltávolítsák. A BBC cikke szerint már nem kevesebb, mint 2 ezer fontot szedtek össze. A gond az, hogy az állapota miatt úgy tűnik, az egyik működő lábát is amputálni kell, így a hatlábú kiskutyából könnyen háromlábú lehet a jövőben.

Hatlábú kiskutyát hagytak magára egy bevásárlóközpont parkolójában
Fotó: Greenacres Rescue

Az Ariel nevű kutyát megvizsgáló orvos elmondta, hogy az állat jobb oldalán növő két összefüggő extra láb lényegében egy combcsont, amely aztán a térdízületnél két lábszárcsonttá válik. A gond az, hogy ezek nem működőképesek, semmilyen célt nem szolgálnak. A mozgását az is korlátozza, hogy az egyik oldalon a két csípőízület miatt Ariel medencéje nem formálódott megfelelően.

Az elvileg ép jobb hátsó lábának gyakorlatilag nincs izomtónusa, így ezt is el kell távolítani.

Hatlábú kiskutyát hagytak magára egy bevásárlóközpont parkolójában
Fotó: Greenacres Rescue

Az orvosok attól tartottak, hogy Arielnek dupla belső szervei is lehetnek, de a röntgenfelvételekből kiderült, hogy szerencsére nem ez a helyzet. A terv most az, hogy egy hónap alatt elvégzik rajta a szükséges beavatkozásokat, majd egy befogadó családot keresnek neki, aki a jövőben gondoskodhat róla.

Nyitókép: Greenacres Rescue

#Bulvár#hatlábú#kiskutya#megment#parkoló#kidob

Címlapról ajánljuk