Videó

Így néz ki egy mexikói drogkereső kutyáknak kialakított ovi

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 16:46

Ezekből a kölykökből egyszer mentőkutyák, kábítószer- vagy robbanóanyag-kereső kutyák lesznek.

 

A kiskutyák a mexikói hadsereg és légierő kutyakiképző központjában kapják meg alapkiképzésüket. A központot 1998-ban alapították, itt korábban olyan fajtákat tenyésztettek, mint a német juhászkutyák és a rottweilerek. Most kizárólag belga malinois-kkal foglalkoznak, tenyésztik és tréningezik őket, évente körülbelül 300-at. A központ igazgatója, Alejandro Camacho Ibarra ezredes, állatorvos azt nyilatkozta:

Ez egy nagyon intelligens kutya, nagyon szívós, nagyon ellenálló a betegségekkel szemben.

Ez a központ a mexikói hadsereg egyetlen ilyen létesítménye, és Camacho szerint ez lehet a legnagyobb Latin-Amerikában. Itt szigorúak az óvintézkedések, mivel a közelmúltban egy járvány tört ki és néhány kölyköt megbetegített.

A fiatal kutyákkal csak a katonai személyzet foglalkozhat. Ha valaki idegenként közel akar menni hozzájuk, akkor műtősruhát, cipővédőt és maszkot kell viselnie, de az állatokat továbbra sem lehet megfogni vagy megsimogatni. A kiképzésük egy hónappal a születésük után kezdődik, miután az elválasztási folyamat befejeződött.

Mindent játékként tanítanak. A civil élettől eltérően, ahol a kiskutyák gyakran kapnak jutalomfalatokat, a hadseregben a jól végzett munkáért csak egy simogatás és némi dicséret jár.

A videóban is látható, hogy a tábor egyik részén van egy akadályokkal teli ösvény, amelyben sziklákon, alagúton, üres műanyag palackokból álló részen kell magukat átküzdeniük. Egy katona egy ronggyal motiválja a kiskutyákat, amit végül megkapnak, ha teljesítik az akadályt.

A központ minden évben az ábécé egy-egy betűje szerint ad neveket. 2023-ban ez a betű az "F". Febo, Frodo, Fósil, Forraje és Fido néhány az idei nevek közül. Amikor a kölykök négy hónaposak lesznek, véget ér az alapkiképzés, és más katonai egységekhez kerülnek, hogy a kábítószer vagy robbanóanyag felderítésére, a keresésre és mentésre vagy a védelemre és biztonságra specializálódjanak.

#Videó#Külföld#kutya#mexikó#drog#kiskutya#óvoda#kiképzés

Címlapról ajánljuk