Bulvár

Így bűnhődhet a férfi, aki belevéste barátnője nevét a római Colosseumba

rtl.hurtl.hu

2023. július 2. 9:24

Időközben elhagyták Olaszországot, de a nyomozók felvették az adataikat.

Nem kis meggondolatlanság volt belevésnie a barátnője és saját nevét a római Colosseumba annak a férfinak, akit most nagy erőkkel keres az olasz rendőrség. Egy videó is készült a romantikus férfiról, ahogy belevési a világ talán egyik leghíresebb, műemlékvédelem alatt álló épületébe, hogy

Ivan + Hayley 23

A Colosseum egyébiránt az Unesco világörökségének része is, így a vésés súlyos bűncselekménynek számít. Az olasz rendőrség szerint a téglába neveket véső turista egy bolgár származású, de Angliában élő fitneszoktató. A vésésről készült videó itt tekinthető meg.

A hatóságok tájékoztatása szerint megvannak a férfi adatai is, mivel sikerült nyomon követniük egészen a szállodáig, ahol megszálltak. A felelősségrevonást nehezíti, hogy a pár időközben elhagyhatta Olaszországot. 

Azt is közölték, hogy ha tárgyalásra kerül sor, akkor a férfit akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik. A nő ellen ugyanakkor nem indítanak eljárást. A LADBible azt írja, hogy a rendőrség már felvette a kapcsolatot a férfival, aki bocsánatot kért és azt állítja, őszintén megbánta tettét. Amikor kapcsolatba léptek vele, tájékoztatták, hogy akár 15 ezer eurós (több mint 5,5 millió forintos) pénzbírsággal is sújthatják, és akár kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

Az ügy kapcsán megszólalt Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter is. Sangiuliano elmondta, hogy ez a tett mindenki számára sértő volt, aki kicsit is értékeli a műemlékeket, a régészetet és a történelmi értékeket.

Remélem, hogy az igazságszolgáltatás teszi a dolgát és szigorúan alkalmazzák a törvényeket. Aki kárt okoz, az fizetni fog

– mondta az olasz miniszter.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki bajba kerül, mert megrongálta a Colosseumot, 2014-ben 20 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki egy turistára, aki bevéste nevének a kezdőbetűit az egyik falba. 

Nyitókép: YouTube

#Bulvár#romantika#börtön#colosseum#róma#olaszország

Címlapról ajánljuk