Bulvár

Erre azért felébredt: álmában lőtt magára a férfi

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 11:47

Azt hitte, hogy éppen kirabolják.

Az emberek sok mindent csinálnak álmukban: beszélnek, alva járnak, vagy épp meglövik magukat. Bár előbbiek viszonylag gyakran előforduló történések, utóbbi ritkán esik meg, az Illinois államban élő Mark Dicara mégis átélte – írta meg a LADbible.

A Lake County Government arról számolt be, hogy egy 62 éves férfi épp elszenderedett, amikor április 10-én 21 óra 50 perc körül megragadta 357-es Magnum revolverét, és lövést adott le vele. A rendőrség azután vonult ki a helyszínre, hogy bejelentés érkezett: valaki az otthonában fegyver által okozott sérülést szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök egy lábonlőtt férfit találtak a házban, jelentős mennyiségű vérrel az ágyában. Dicarát a helyi kórházba szállították, a nyomozók pedig megállapították, hogy a golyó először áthaladt a férfi lábán, majd az ágyban végezte. 

Hogyan került a fegyver az alvó férfi ágyába?

A nyomozás során kiderítették, hogy Mark Dicara állítólag azt álmodta, épp kirabolják őt, ezért fegyvert ragadott, és leadott egy lövést, amire a hanghatás és a fájdalomérzet következtében azonnal felébredt. Az ébredést követően betolakodónak nyoma sem volt a házban, így valószínűleg csak a saját elméje csapta be a férfit.

Azon kívül, hogy Dicara súlyos sérülést szerzett a lábán, még eljárás is indult ellene, mivel engedély nélkül tartott fegyvert az otthonában, amit ráadásul használat is. Mark Dicarát június 12-én vették őrizetbe a rendőrök, azonban 150 ezer dollár (körülbelül 51 millió 729 ezer forint) letétbe helyezése után kiengedték.

Nyitókép: Unsplash

#Bulvár#fegyver#lövés#álom#rablás

Címlapról ajánljuk