Bulvár

Véget vetett életének az egyik legismertebb anyablogger

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 10:28

47 éves volt. Blogján őszintén írt a depressziójáról és az alkoholizmussal való küzdelméről is.

Heather Armstrong öngyilkos lett

– árulta el a nő párja, Pete Ashdown az Associated Press hírügynökségnek. A férfi kedd este talált rá halott kedvesére Salt Lake City-i otthonukban – írta meg a The Guardian.

A kétgyermekes édesanya Dooce névre keresztelt, hatalmas népszerűségnek örvendő blogját 2001-ben indította el, amiből jövedelemző karriert épített. Ő volt az egyik első és legismertebb anyablogger, aki kendőzetlenül és nyersen írt gyereknevelésről, kapcsolatairól depressziójáról, alkoholizmusáról és egyéb kihívásairól, ami miatt rengeteg támadást kapott, és ami miatt a munkahelyéről is kirúgták.

Súlyos depressziója miatt felkereste a Utah-i Egyetem Neuropszichiátriai Intézetét, ahol tíz alkalommal mesterségesen előidézett kómába helyezték 15 percre.

Úgy éreztem, hogy nem tudom élni az életemet. Amikor ennyire kétségbeesett vagy, bármit megpróbálsz. Azt gondoltam, hogy a gyermekeimnek egy boldog, egészséges édesanyára van szükségük, és tudni akartam, hogy mindent megtettem ennek érdekében

– mondta korábban a Vox magazinnak.

Armstrongnak két gyermeke született korábbi férjétől, a 19 éves Leta és a 13 éves Marlo. 2009-ben jelent meg életrajzi könyve, ami az It Sucked and Then I Cried: How I Had a Baby, a Breakdown, and a Much Needed Margarita címet kapta. Oprah műsorában is szerepelt, és felkerült a Forbes legbefolyásosabb nők listájára is a média kategóriában.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Andrew H. Walker / Getty Images

#Bulvár#heather armstrong#blogger#anya#depresszió#alkoholizmus#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk