Bulvár

Hangos szellentés miatt felfüggesztett börtönt kapott a pokoli szomszéd

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 7:50

A manchesteri férfi egy év felfüggesztettet és 24 hét börtönt kapott, de mintegy 200 font áldozati pótdíj megfizetésére is kötelezték, miután többek közt hangos fingással tette pokollá szomszédai életét.

Hangos szellentés, böfögés és más illetlen és zaklató viselkedés miatt jelentettek fel egy manchesteri férfit – írja a Daily Star.

A 44 éves Edward Riley nevű kertészmérnököt a bíróságon is csak „pokoli szomszédként” emlegették. De nem csak a hangos szellentései váltottak ki haragot a szomszédok körében: a férfi eltorlaszolta a közös ajtókat, fáklyákkal világított a lakók arcába, amikor azok a közelébe értek, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja egy másik szomszéd házát.

De a férfi házából rendszeresen jött kibírhatatlanul hangos zene és dörömbölés. Az egyik szomszédnak akkor fogyott el a türelme, amikor Riley egy régi matracot hagyott a szemetesük mellett. Ez pedig már sok volt neki, így a társasház biztonsági szabályainak megsértése miatt panaszt tett ellene, a bíróságon pedig igencsak érdekes monológok hangzottak el.

A felperes hallotta a falakon keresztül, amint a férfi hangosan böfög és fingik. A szomszédoknak kellett közbe lépni, hogy véget vessenek a vitának

– mondta az ügyvéd.

Mint kiderült, korábban 19 alkalommal marasztalták el, legtöbbször távoltartási végzés megszegéséért. A férfi elismerte, most túl messzire ment. De érdemes hozzátenni, hogy skizofréniát és poszttraumás stressz szindrómát is diagnosztizáltak nála, ami közrejátszott viselkedésében.

A büntetést azonban nem úszta meg: egy év felfüggesztettet kapott, kéthetes rehabilitációra küldték és mintegy 200 font áldozati pótdíj megfizetésére kötelezték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Bulvár#hangos#szellentés#feljelentés#szomszédok

Címlapról ajánljuk