Bulvár

Harry herceg jogtalan információszerzés miatt perel brit lapokat, akik szerint királyi családtagok adtak nekik fülest

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 15:16

Már zajlik Harry herceg pere egy brit lapkiadó ellen, amelyik magánnyomozót bérelt fel, hogy gyűjtsön információt a hercegről egy éjszakai klubban, valamint Harry állítása szerint feltörték a telefonját, hogy így jussanak privát információkhoz. 

Már zajlik a sussexi herceg és a Daily Mirror kiadó pere, amit Harry azért indított, mert jogellenes információszerzés, például telefonhekkelés áldozata lett. 

A kiadó viszont azt állította a bíróságon, hogy sok történet valójában más királyi családtagoktól vagy a palota udvari embereitől származik, és hogy az egyik cikk, amely miatt Harry panaszt tett, egy olyan interjún alapult, amelyet maga Harry adott.

Az újság tagadja, hogy feltörték volna Harry telefonját. Harry 1890 óta az első magas rangú brit királyi személy lesz, aki bíróság előtt vallomást tesz. Harrynek a jövő hónap elején kell tanúskodnia az ügyben, miszerint a Mirror Group Newspapers, a Daily Mirror, a Sunday Mirror és a The People lapok kiadója többször is feltörte a telefonját. Kedden a herceg nem volt jelen a bíróságon, de ügyvédje, David Sherborne azt állította, hogy Harry 1995 és 2011 között „ipari méretű” hekkelés áldozata volt. A bírónak 33 cikket mutattak meg, amelyek állítólag jogtalan információgyűjtésből származnak.

Az alperes azzal kezdte a tárgyalást, hogy bocsánatot kért Harry-től egy olyan esetért, amikor a The People című újság fizetett egy magánnyomozónak, hogy információkat gyűjtsön a herceg viselkedéséről egy Sohóban található, hírességek körében népszerű éjszakai klubban, még 2004-ben.

A magánnyomozónak kifizetett 75 fontnyi díj „arra utal, hogy kevés munkával járt a kutatás”, de Harry „jogosult kártérítésre ezért az esetért”, még akkor is, ha a cikket, amihez a magánnyomozói információkat használták, nem vette fel a keresetébe. Harry azt mondja, hogy az állítólagos törvénytelen tevékenységek „hatalmas szenvedést” okoztak neki, és „óriási paranoiát keltettek a kapcsolataiban”.

Nyitókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

#Bulvár#harry herceg#éjszakai klub#magánnyomozó#hekker#telefonos lehallgatás#bírósági per

Címlapról ajánljuk