Bulvár

Harry herceg „házi őrizetben” lehet Londonban

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 9:43

Rendőri védelem alatt csak a királyi család többi tagjával együtt hagyhatja el rezidenciáját, hogy részt vegyen III. Károly koronázási ünnepségén. 

Harry herceg kénytelen lehet bezárva tölteni idejét a windsori királyi birtokon álló Frogmore Cottage nevű házában, miután egyelőre nem biztosították számára a folyamatos rendőri védelmet III. Károly király koronázási ünnepségének idejére – írta a Mirror. 

A brit bulvárlapnak a londoni rendőrség királyi védelemmel foglalkozó vezetője elmondta:

Ha Harry annyira aggódik a biztonsága miatt, ahogy azt a bíróság előtt állította, akkor azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy gyakorlatilag házi őrizetben fog élni, amikor az Egyesült Királyságban van.

Dai Davis hozzátette, hogy a rendőrök természetesen védeni fogják Harryt, amikor a koronázási ünnepség eseményein vesz részt, de „ha valami máshoz van kedve, akkor saját magának kell fizetnie a testőröket”.

Pár napja derült ki, hogy Harry herceg magányosan megy apja koronázására, Meghan Markle nem vesz részt a ceremónián. Ez lesz az első alkalom, hogy Harry a királyi családdal együtt mutatkozik bestseller memoárjának megjelenése óta. Nemrég első önálló amerikai televíziós interjúját adta Anderson Coopernek, ami szerda óta látható az RTL+-on.

Nyitókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 

#Bulvár#harry herceg#iii. károly király#koronázás#testőrség#védelem

Címlapról ajánljuk